Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iiiiiiooooooo

jakie dokumenty nalezy pobrac z USC przed slubem?

Polecane posty

Gość iiiiiiooooooo

Pytanie jak w temacie. Chodzimi o slub konkordatowy.

Gość zwariowałasss
żadnych Ty masz dostarczyć dowód i opłate wnies cos ok 80 zł Jesli urodziłaś sie w innej miejscowosci musisz miec jeszcze Odpis aktu urodzenia po ok 2 tygodniach odbieracie zaswiadcznie które mówi że nie byliscie wczesniej w zwiazkach małzenskich i z tym swistkiem idziiecie do koscioła to wszystko po slubie 3 tyg po odbieracie akt małzenstwa

Gość iiiiiiooooooo
no wyobraz sobie, ze nie zwariowałam, bo wyczytałam np ze trzeba z USC pobrac jakies zaswiadczenie, ze nie ma zadnych przeciwskazan do zawarcia zwiazku malzenskiego, czyli ze np nie jestem juz czyjas cywilna zona.

Z tego co mi wiadomo, to jest potrzebne jakieś zaświadczenie o braku przeciwsskazań do ślubu, więc to nie tak, że żadnych dokumentow się nie załatwia. Poza tym jak już było powiedziane odpis aktu urodzenia, wnosi się opłatę. i chyba to wszystko.

Gość papasmerff
jak jestescie z jednej miejscowosci to idziecie do USC, wypełnia sie jakie nazwisko bedzie po slubie, i daja tez zaswiadczeie ze nie ma przeciwskazań do zawarcia małzenstwa, placi sie za to 84 zł, pozdrawiam

Gość iiiiiiooooooo
czyli rozumiem, ze trzeba isc razem?