Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zainteresowany tymi studiami

Który kierunek studiów polecacie???

Polecane posty

1. Prawo 2. Psychologia 3. Dziennikarstwo i komunikacja społeczna 4. Aktorstwo 5. Reżyseria 6. Kulturoznawstwo Na prawo małe szansę że swoją maturą się dostaną a podejrzewam że będzie bardzo słabo, podobnie na psychologie. Dziennikarstwo i kulturoznawstwo, mało możliwe że po takich studiach zaocznych znajdę pracę. A na aktorstwo czy reżyserię to mogę nawet miec kiepsko zdaną maturę a iśc na studia dzienne gdy zdam egzaminy wstępne.

Gość wszystkie kierunki
badziewiaste

Gość cherry88j
Próbuj na aktorstwo i reżyserię (za pierwszym razem się pewnie nie dostaniesz ;) ) Później wybrałabym dziennikarstwo, prawo, kulturoznawstwo a na końcu psychologię :P Teraz niemożliwe jest znaleźć pracę po każdych studiach, więc lepiej studiować coś z przyjemnością i być w tym dobrym ;) a nie iść na studia techniczne, męczyć się i ledwo zaliczać :P co Ci to da?

Właśnie zastanawiałem się nad aktorstwem albo dziennikarstwem czy też reżyserią. Kierunki ze sobą ściśle spokrewnione i można po nich dobrze zarabiac :) w mediach. Prawo czy psychologia, własny gabinet czy też kancelaria to również świetny interes.

Gość a jajajajajadnt87
teraz kończę V rok zarządzania w specjalności zarządzania projektami (m.in. funduszy UE, projektu marketingu, rozwoju ect) kierunek bardzo fajny, pracę dostałam jeszcze przed ukończeniem licencjata (w zawodzie rzecz jasna) , zarabiałam od 1000 do 1600zł... rewelacji nie ma, ale i tak się ciszyłam że było cokolwiek biorąc pod uwagę obecną sytuacje na rynku pracy... nie wiem jak u Ciebie z matma... ale ja na chwile obecną zdecydowałabym się na : geodezję i kartografię!!! , budownictwo(spec. nadzór) itp to są zawody przyszłościowe, ludzi z tym wykształceniem jest mało... a kasa... ufffffffffffffffffffffffff... powiedzmy, że nie bd narzekać po ok 5-6 latach pracy w zawodzie... miesięcznie to są takie kwoty, że na prawdę warto!!!

Gość poke poke
"psychologia, własny gabinet" własny gabinet to dopiero jakieś dziesięć lat po studiach, nie wiem czy to rzeczywiście taki dobry interes 🖐️

ja bym polecala psychologie. zawsze mnie krecilo i chcialam studiowac ale chcialam tylko studiowac, a pracowac w takim zawodzie nigdy z zyciu bym nie chciala. wiec nie poszlam bo jak mam isc to na cos co mnie i interesuje i ewentualnie moglabym pracowac w takim zawodzie.

Gość dkfjsk
Zaden z tych kierunkow, ktore wymieniles do mnie nie przemawia. Dobrze Ci radzi osoba nademna. Scisle kierunki, po nich zawsze jest praca.

Gość dkfjsk
a jajajajajadnt87 mialam na mysli