Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość szerokooka

rozszerzanie diety

Polecane posty

Gość szerokooka

cz Wy rozszerzacie diete zgodnie z tymi opisami na stronach. Tzn dopiero w 5 m-cu i tak restrykcyjnie? Moim zdaniem za wiele tam zakazów i bardzo pozno sie wszystko wprowadza, jak matki maja wracac do pracy skoro dziecko ma jesc tylko mleko do 5 m-ca?

Gość po pierwsze
Mój syn zaczyna piaty miesiąc. Dopiero teraz podałam mu jabłka ( dostał od nich wysypkę:( ). Poza tym on jeszcze nie umie po prostu jeść z łyżeczki. Wcześniej nawet do glowy mi nie przyszło dać mu cos innego niz mleko. Ale każdy robi po swojemu.

Gość mamamama26
ja zaczęłam pare dni przed skonczeniem 4 miesiąca - jablko, marchew - słoiczki i soczki z racji twadych kupek i jego niechęci do nutramigenu którego wogóle niechciał pić w dzień- i jak widzialam ze mu nic niejest po paru dniach to potem banan, zupka jarzynowa - dalej nic niebyło to teraz lece codziennie inny słoiczek z czym innym - jakbym chciała każdą rzecz nową po łyżeczce przez pare dni to do roku niejadlby jeszcze połowy owoców itd.. przy mięsie tylko jestem ostrożniejsza - daje jeden rodzaj pare dni i potem następny - a w kolejce mam gluten jeszcze - a i dodam że mały ma skaze- ale odrazu załapał jedzenie z łyżeczki - teraz niechwyci się w dzień butelki - je wszystko z łyżeczki a butla po kąpaniu i na śpiocha