Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Buziaczek3577

grzybica?

Polecane posty

Gość Buziaczek3577

Witam, nigdzie nie znalazłam podobnego tematu a martwię się o mój przypadek. A więc, od pewnego czasu zauważyłam dziwne krostki przy wejściu do pochwy. są one na ok.2mm. +biały śluz z malutkimi grudkami. Swędzi lecz zapach jest normalny(bezwonny). Co to może być? Gdyby była to grzybica zapach byłby niemiły prawda? z góry dziękuję za odpowiedź

Gość adlinesses
przy grzybicy często nie ma zapachu żadnego. co do krostek to moze tak być ale może to być też coś innego (a nie są to takie krostki po depilacji?). może to być też hpv oczywiście - różnie bywa. ja bym na początek moczyła wacik w roztworze tantum rosa, które jest przeciwzapalne i przemywała. no i nosiła bawełnianą bieliznę, żeby nic nie podrażniać. na swędzenie clotrimazolum? na florę pewnie lacibios femina.

Gość hgvvkklknjl
ja stawiam na opryszczkę okolic intymnych kup maść zovirax i smaruj powinni pomóc

Gość hgvvkklknjl
a małe grudki świadczą o grzybicy marsz do lekarza

Gość niewiadommka
Szybciej opryszczka. O grzybicy swiadczą raczej gęste serowate upławy no i świąd, pieczenie. Ewentualnie białe plamki na wargach sromowych

Gość aannaa.
przy grzybicy zapach nie jest nieprzyjemny ale raczej jakby słodkawy, niemiły tzw rybi zapach jest objawem zapalenia bakteryjnego pochwy. Tak czy inaczej powinnaś iść do lekarza, diagnoza na forum może nie być trafna. Jeśli to grzybica i dostaniesz leki przeciwgrzybiczne to bierz sobie osłonowo provag. Jeśli opryszczka to przyznam że nie wiem jak się ją leczy-ale zoviarax jest do opryszczki raczej tej na ustach. Z tego co kojarze to inne wirusy powodują te opryszczki.