Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasia711111111

To prawda,ze pozna ciąża odmładza?????

Polecane posty

Gość kasia711111111

Mam juz jedno dziecko, ale mam nowego partnera z którym chcemy miec dziecko, mam 39 lat, mam nadzieje,ze moge jeszcze, ale słyszałam,ze pozna ciąża odmładza....?????

Gość i co zrobic z tym
no tAK - piekny brzusio :)

Gość nie odmładza,to mit
Masz dopiero 39 lat,decyduj sie ,powodzenia:),za kilka lat będzie za późno i możesz żałować,wiem,ja już żałuję.

Gość kasia7111111111
jedno mówia ze to mit, drudzy ,ze skóra lepsza itp....zwariowac mozna,,,ciekawe jaka jest prawda.

Gość tak , odmladza
mówi sie, ze ciaza to generalny remont organizm . Pewnie duzy wplyw na ,,odmlodzenie ,, maja tez hormony . Osobiscie znam trzy kobiety , ktore rodzily pozno ( kolejne dzieci / dziecko ) i wygladaja swietnie i mlodo , duzo mlodziej niz ich rowiesniczki . Zapytaj lekarza , kazdy ci powie ,ze pozna ciaza ma dobry wplyw na organizm .

Gość malwina755
Pewnie,ze odmladza naukowo jest to stwierdzone,wlasnie chodzi o jakies tam hormony,sama jestem tego przykladem urodzilam dziecko w wieku 36 lat i czuje sie o 10 lat mlodsza powaznie i wygladam rowniez promienniej :) Wiec sie nie zastanawiaj tylko dzialaj.

Gość nie odmładza,to mit
Tez znam kilka kobiet rodzących po 40stce,zadna nie wyglądała mlodziej w ciąży,czesto odzywały sie problemy zdrowotne,po jeszcze gorzej,doszły nowe obowiazki,nieprzespane noce. KObietę często ocenia się po wieku dziecka,idzie z maluchem automatycznie odbieramy ją jako młodszą:).

Gość bukaaa
Może odmładza nie dosłownie tzn. zamiast spotykać się z osobami, które powoli szykuja się na wnuki ;) to spotykasz się z mamami o 15 lat mlodszymi i siłą rzeczy dopasowujesz się do nich.

Gość tutek-srutek
to prawda, ze odmladzajace dzialanie poznej ciazy to mit. Pozna ciaza sprzyja wczesniejszemu wchodzeniu w klimakterium, ale to tez zadna zasada. Wszystko zalezy od organizmu kobiety. Jesli chcesz- robcie dzidziusia. decyzja tak naprawde nie powinna zalezec od tego, czy ciaza odmladza czy nie, ale od tego, jak bardzo pragniecie dziecka :-P

Gość Majjjkaa
Też mi się wydaje, że jest to związane z psychiką. Zaczynamy inaczej myśleć zmieniamy swoje przyzwyczajenia, a nawet ubiór _______________________ Pobieraj i oglądaj filmy bez ograniczeń z MegaVideo i VideoBB: http://skocz.pl/filmybezlimitu

Gość 54trf
prawda,prawda,pierwsze urodziłam jak miałam 21,zbrzydłam,rozstępy i w ogóle,a jak tyłam drugie w wieku 33 lat,położna nie chciała mi wierzyć,że mam tyle lat,zaniemówiła,rozstępów zero,szczupła,włosy do pasa,cera ładna

Gość do 54
Bylas starsza i zaczęlas o siebie dbać:),ot cały sekret

Gość 54trf
do 54 Bylas starsza i zaczęlas o siebie dbać ,ot cały sekret właśnie,że nie,w pierwszej ciąży włosy mi strasznie wypadały,a w drugiej stały się mocne i szybko rosły,myłam najtańszym szamponem,nie kupowałam żadnych nowych ciuchów,nie smarowałam twarzy dosłownie niczym,nawet kremu nie używałam,nie zmieniłam koleżanek na młodsze ani w ciąży ani po ciąży więc proszę nie dorabiać tu żadnych teorii

Gość 54trf
oczywiście na dietę też nie zwracałam uwagi,żarłam słodycze i kebaby kiedy i ile miałam ochotę

Gość czy odmładza? nei wydaje mi si
ę urodziłam pierwsze dziecko w wieku 30-tu lat wcześniej byłam okazem zdrowia, miałam mnóstwo energii itp. po ciąży to wszystko się zmieniło:O wydaje mi się, że ciąża właśnie rujnuje zdrowie w pewien sposób u mnie wyszła niedoczynność tarczycy po tej ciąży i ogólnie teraz czuję się gorzej niż przed

Gość kasia7111111111111111111
znalazłam taki artykuł Będziesz mieć o wiele młodszą skórę O kilka lat! Potwierdzi to każdy dermatolog. Wytwarzające się podczas ciąży hormony zapewniają nie tylko prawidłowy rozwój maleństwa, lecz także korzystnie wpływają na komórki twojej skóry. Innymi słowy, odmładzają cię. Nawet jeśli narzekasz na niewielkie, przejściowe problemy, stań przed lustrem i sama oceń. Miałaś kiedyś lepszą cerę? Teraz skóra jest lepiej ukrwiona, więc ma ładny kolor, do tego łagodnieją rysy twarzy. A to nie wszystko. Aż do porodu będziesz mieć mocniejsze niż kiedykolwiek paznokcie. Nawet twoje włosy staną się teraz gęstsze i mocniejsze, bo hormony spowolnią normalny cykl ich wypadania. Twoja fryzura zyska na objętości. Tylko nie wiem czy to jest podczas ciazy tylko czy po tez....

Gość Boze jakie bzdury z ta cerą
:O:O:O nigdy, przenigdy nie miałam tak okropnej cery jak w ciąży!!! w jednej i drugiej:O to co ja mialam z twarzą to był po prostu koszmar:O a zawsze miałam piękną, zdrową i BEZ najmniejszego PRYSZCZA cerę, nawet w okresie dojrzewania więc jak czytam te bzdury o pięknej cerze w ciąży to śmiać mi się tylko chce:D

A ja akurat miałam super cere i skóre, a ciaza w wieku 32 lat, wiec chyba p o prostu rónie to bywa...................

Gość Boze jakie bzdury z ta cerą
no właśnie to chciałam powiedzieć, że różnie bywa więc nie ma co uogólniać, że każdy dermatolog powie iż cera w ciąży będzie najpiękniejsza;) ja rodziłam mając 30 i 32 lata

Gość mojej mamy nie odmłodziła
urodziłam mnie jak miała 39 lat ..... cały czas ją zmęczona pamiętam, choroby...szpitale... koleżanki z rodzicami pod namiot jeździły, na rowery, narty.... a my tylko działka i nuda - bo rodzice starsi to już im się nie chciało, oni juz wszędzie byli... wszystko widzieli = a ja jako dziecko wiadomo chciałam swiat poznawać.... no i szybko poumierali.... tato jak miałam ledwie 25lat.... ....więc ja tak późnego macierzyństwa nie polecam!

Gość JA MAM TEN DRUGI
,, 11:16 [zgłoś do usunięcia]czy odmładza? nei wydaje mi si ę urodziłam pierwsze dziecko w wieku 30-tu lat wcześniej byłam okazem zdrowia, miałam mnóstwo energii itp. po ciąży to wszystko się zmieniło wydaje mi się, że ciąża właśnie rujnuje zdrowie w pewien sposób u mnie wyszła niedoczynność tarczycy po tej ciąży i ogólnie teraz czuję się gorzej niż przed,, -------------------------------------------------------------------------------------------------lekarze twierdza ,ze odmaladza ,a le chodzi tu o kolejna ciaze , a nie pierwsza

Gość czy odmładza? nei wydaje mi si
ja już urodziłam drugie dziecko i podtrzymuję to co pisałam wcześniej;) niemniej ile kobiet tyle opinii;)

Gość daj sobie spokoj z ta ciaza au
torko!masz 40 lat.jestes coraz starsza.urodzisz dziecko,bedziesz musiala do niego wstawac calymi nocami.to wiaze sie z niewyspaniem,spadkiem nastroju,przemeczeniem,znacznie gorszym wygladem.nie jestes juz mloda.ja jestem starsza od Ciebie poltora roku,i nikt mnie by na ciaze w tym wieku nie namowil.

Gość Ciaza to wysilek dla
organizmu, czy odmladza, z medycznego punktu napewno nie. To test dla organizmu, jezeli ma slabe punkty, to wyjda. A potem lekarz zapyta czy jestes mamusia czy babcia tej pociechy.

mam 39 lat a tu kazde pół roku gra role, takze nie dopisujcie mi ze mam 40,,,poza tym czuje ok, daja mi 30:)i chce miec dziecko i koniec.

Gość tutek-srutek
to po co dupe zawracasz glupimi pytaniami? bierz sie za robote i plodz dziecko, a nie zakladasz jakies durne topiki, byle popisac.

Gość adbb
Pozna ciąza odmładza pod warunkiem ze we wczesnym stadium zostanie przerwana przez aborcję

Gość do adbb
tez to czytałam .....podobno smutne ale prawdziwie,pani X zachodzi w ciąże by przerwać ja chyba na etapie 10 tyg...zrobila to juz 3 razy i uwaza ze nie ma nic lepszego na odmłodzenie....

guzik tam odmładza :O mnie jakoś nie odmłodziła, ani nikogo z mojego otoczenia, który miał późne dzieci a najgorsze jest przechodzenie menopauzy razem z okresem dojrzewania u dziecka, moja mama tak miała i powiedziała, że to jej chyba z 10 lat życia zabrało

Gość eanne
Wątpię, żeby odmładzała, co nie zmienia faktu, że chciałabym mieć dziecko, a mam już 34 lata. I jak tu sobie z tym poradzić? Ryzyka chyba nie da się uniknąć :(