Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alllllergowiczka

Allegro-czy mieliscie taka sytacje ze...

Polecane posty

Gość alllllergowiczka

ktos kto kupil Wasz przedmiot,wyklócal sie o koszt wysylki?Laska kupila u mnie adidasy,koszt wysylki napisalam na aukcji to 15 zl(4 zl place na poczcie za kartonik)i wysylam jako paczke a ona chce zebym wyslala jej za 10 zl jako list.Dlaczego ludzie sa tacyze lubią stwarzać konflikty?Przeciez kupujac u mnie rzecz tym samym zaakceptowala koszt wysylki,prawda?Jak mi zaplaci o te 5 zl mniej to co mam zrobić?

Gość vbm
to po co kupujesz kartonik?...wyslij w jakims starym kartonie albo bez kartonu włoz je do koperty bąbelkowej i wyślij...

Gość vbm
w tej bąbelkowej wyslij jako list jak chciała ta baba

Gość alllllergowiczka
A jak wyslę w starym kartonie to muszę go opakować w papier?

Gość slicznotkamała
opakuj jak chcesz i tyle, pani na poczcie doradzi ;d tam moze mają papier w sumie i sznurek i heja

Gość moja julka ma 22 mce
skoro chce jako list to wyslij bez pudełka i juz owin tylko czyms-jakims papierem badz reklamowka jednorazowa jaki problem ja kupowalam 2 pary botow corce i jako list płacilam 6zł za te 2 pary a za paczke babka chciala 11zł

butów* oczywiście :-)

Gość alllllergowiczka
No ale jak na reklamówce napisze adres itp?

Gość vbm
ja ci dobrze radzę: kup dużą koperte bąbelkową i wlóz buty bez zadnego opakowanie i wyslij jako list...albo zapakuj w stary kartonik owiń trochę tasmą klejącą i wyslij jako paczke

Wysłanie butów inaczej, niż podałaś w aukcji, to tylko i wyłącznie Twoja dobra wola i jeśli nie chcesz, to nie musisz tego robić. Jak chcesz się pobawić i dać lasce nauczkę, to możesz stwierdzić, że albo płaci ile trzeba albo zgłaszasz do allegro prośbę o zwrot kasy za wystawienie aukcji(a oni to ściągną z niej) i wystawiasz jej negatywa. Bo w tym sporze to bezsprzecznie Ty masz rację.

Gość vbm
tak ma racje ale ona pewnie złosliwie tez wystawi negatywa

Gość ijjjjj
teraz nie trzaba nie trzeba obwijac paczek papierem, wystarczy tylko tasma klejaca, a w reklamowce tez sie da wyslac - na kartece piszesz adres i przyklejasz go do reklamowki tasma

Wtedy można napisać do allegro o usunięcie negatywa, który został wystawiony bezpodstawnie - a na dowód masz maile, z których jasno wynika, że Ty chciałaś się wywiązać z umowy, a ona nie.

Gość alllllergowiczka
dziekuje Wam serdecznie za wypowiedzi :)

chdzilo mi ze zanim włożysz do koperty to je owin -to na wypadek gdyby koperta sie troche rozerwala

albo jak kto wyzej radzi bez owijania ale do koperty bąbelkowej

Gość m-a-l-w-a
Takie osoby sa najgorsze. Wyklocaja sie o JEDNA zlotowke a nawet jak im dasz 10 zl taniej to i tak nie beda zadowolone!

Gość to ja też skorzystam z porad .
Czy mogę odmówić wystawienia komentarza za zakończoną transakcje?! Wbrew obietnicom ekspresowej wysyłki towaru na stronie, ten doszedł do mnie po miesiącu, był w innym kolorze i jeszcze w stanie uszkodzonym. Nie było faktury ani paragonu a moja prośba o wysłanie w celu reklamacji u przewoźnika( towar ubezpieczony) spełzła na niczym. Więc reklamacja nie doszła do skutku. ... Nie chcę się wdawać w pyskówki ze sprzedającym i wolę nie wystawiać komentarza, tym bardziej,że tłumaczył się jakimiś niespodziewanymi kłopotami w związku z wysłaniem towaru... Dzięki za wszelkie odpowiedzi.

Gość nie musisz w ogole wystawiac
komentarza jesli masz na to ochote ja tak robie, juz mam kilka niewystawionych bo nie chce otrzymac w odwecie zlego komentarza

Gość to ja też skorzystam z porad .
Ja właśnie też z tego powodu nie chcę bawić się w konflikt. Taki sklep ma sporo klientów a ja jestem początkującym allegrowiczem. Chociaż ta transakcja chyba mnie wyleczyła z allegro... Tym bardziej, że sklep swoje a firma dostawcza swoje ... Paranoja ... dzięki za odzew,pozdrawiam ...

Gość u mnie
ja bym nie wyslala ;] kupujac zaakceptowala warunki , jak przeleje pieniazki zrobic prt sc i jakby miala jakies problemy przeslac to do allegro ;]

Gość alllllergowiczka
Jeszcze raz dziekuje ;)Poczekam 7 dni od daty zakupu na pieniadze a potem napisze do allegro

alllllergowiczka wszystko zalezy od kwesti dogadania sie nie zas jak sie twierdzi od wystawienia cennika...czasem sie zdarzy,ze sa osoby bardziej obeznane jesli chodzi o koszta wysylki,a wiadomo,ze i Ty tez bys chciala jak najmniej placic za wysylke u kogos.Dlatego do drobnych rzeczy,ktore sie zmieszcza w kopercie babelkowej warto wysylac. Jesli chodzi zas o koperty czy pudelka staram sie cos wynalezc...np ostal mi sie papier z ktorego robilam koperty obklejajac je tasma ,a paczka jesli nie wymagala ostroznosci przed uszkodzeniem zwijalam w rulonik i do reklamowki i tez obklejalam tasma.Wiadomo..kazdy chce jak najtaniej kupic,ale drozej sprzedac. Dlatego warto tez sluchac klientow poniewaz dzieki nim zarabiasz pieniadze :)

alllllergowiczka wszystko zalezy od kwesti dogadania sie nie zas jak sie twierdzi od wystawienia cennika...czasem sie zdarzy,ze sa osoby bardziej obeznane jesli chodzi o koszta wysylki,a wiadomo,ze i Ty tez bys chciala jak najmniej placic za wysylke u kogos.Dlatego do drobnych rzeczy,ktore sie zmieszcza w kopercie babelkowej warto wysylac. Jesli chodzi zas o koperty czy pudelka staram sie cos wynalezc...np ostal mi sie papier z ktorego robilam koperty obklejajac je tasma ,a paczka jesli nie wymagala ostroznosci przed uszkodzeniem zwijalam w rulonik i do reklamowki i tez obklejalam tasma.Wiadomo..kazdy chce jak najtaniej kupic,ale drozej sprzedac. Dlatego warto tez sluchac klientow poniewaz dzieki nim zarabiasz pieniadze :)