Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość staramysieodzieckooo

utrzymanie dziecka

Polecane posty

Mam pytanie do obecnych tu mam. Ile wydajecie miesięcznie na utrzymanie swoich pociech. Chcemy z mężem postarać się o dziecko, ale nie wiemy czy damy radę finansowo. Pomijając łóżeczko i inne rzeczy na początek, ile trzeba będzie wydać miesięcznie na pieluszki, kaszki, i inne rzeczy codziennego uzytku, mniej więcej oczywiście.Z góry dziękuję!

Gość dosc sporo
zalezy ile zarabiacie z mezem razem bo mozna wydac mniej a i tez wiecej to zalezy

będziemy mieli tylko 1 wypłatę więc pewnie to mniej

Gość no to się nie dziwię.
dlaczego tylko jedną wypłatę? ciąża to niepełnosprawnośc i już sadła nie ruszysz do pracy tylko będziesz pasożytować na mężu i narzekać że kasy brakuje?:o żal mi cie...

ja nie mam dziecka, ale moja przyjaciółka ma 2 letniego synka, który nadal korzysta z pampersów i pije mleko modyfikowane ona zawsze sobie podlicza wydatki w zeszyciku i dla samego dziecka: jedzenie+mleko ubranka pampersy leki wychodzi jej około 700-800zł miesięcznie. oczywiście w wypadku, gdy akurat jest taki miesiąc, że nie wyjeżdżają nigdzie, dziecko nie choruje poważnie itd

Gość dosc sporo
eeee tam jakos dacie rade a ty wyzej nie baz taka mądra jak ci sie nie podoba to nie wchodz i nie czytaj popaprancu:omasz robote to sie ciesz

Gość gość
Wiadomo wyprawka troche kosztuje ale wcale nie trzeba kupować tego wszystkiego bo wiele rzeczy jest zbędne tak naprawdę Ciuszki przeważnie się dostaje po innych dzieciach od różnych znajomych Kosmetyki zostają na długo Jeśli chodzi o wydatki miesięczne to zależy czy karmisz piersią czy też mlekiem modyfikowanym Jeśli mlekiem to to musisz liczyć że starcza góra na 4 dni To tak mniej wiecej 7 opakowań trzeba kupić + pampersy z 2 paczki na miesiąc Zależy jakich będziesz używać firm ale myśle że z 200 - 300 zł miesięcznie