Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ichbin1

Wyniki testu ciążowego-proszę o poradę

Polecane posty

Gość ichbin1

Witam serdecznie, Jaka jest wiarygodność 2 negatywnych testów płytkowych i dzisiejszego testu beta hCG z wynikiem

Gość ale z jakim wynikiem
????

Gość ichbin1
Niestety, wygląda na to, że nie wszystko zdołało się wysłać ;p Z wynikiem

Gość ichbin1
poniżej 1,00, @ spóźniona ok tygodnia.

Gość ichbin1
Przepraszam za to "rozbicie" wypowiedzi.

Gość ricco
Nie znam się, ale wydaje mi się, ze DUŻA.

Gość klaudusia1523
Nie ma żadnej nadziei. W ciąży na pewno nie jesteś. Nawet gdyby testy ciążowe się myliły to beta z krwi nie ma takiego prawa. Wybierz się do ginekologa bo najwidoczniej organizm ci się rozregulował. Może być dużo przyczyn nie pojawienia się miesiączki.

Gość ichbin1
Przyznam, że dość mocno stresuje mnie zaistniała sytuacja i nietypowe samopoczucie (ale ponoć mogą to być "żarty" ze strony psychiki), natomiast faktem jest kilkudniowy ból bocznych części piersi, no i oczywiście wyniki testów-zdaję sobie sprawę z niepewności testów płytkowych,natomiast zastanawiałam się czy ogólnie nie jest jeszcze za wcześnie na jakiekolwiek testy, również te z krwi? Niestety, nie mam zbyt wielkiej orientacji w tej dziedzinie.

Gość klaudusia1523
Test z krwi wykazałby już ciąże nawet pare dni przed spodziewaną miesiączka a ty jak piszesz jesteś już po. Okres ci się spóźnia o tydzień czasu wiec test z krwi na pewno się nie myli. W ciąży na pewno nie jesteś. Może masz jakieś zaburzenia hormonalne a możne to stres związany z jakąś sytuacja teraz w twoim życiu. Przyczyn może być wiele.

Gość klaudusia1523
Przepraszam coś mi się pomyliło, nie piszesz że okres ci się spóźnia. Ale tak jak pisałam beta wykazałaby już ciąże przed miesiączka. Wiec w ciąży nie jesteś na 100%:)

gówno prawda że HCG z krwi sie nie myli! robiłam dwa razy w szpitalu, jeden wynik pow. 25...2 dni pozniej powyzej 500...lekarze poinformowali mnei o ciazy...no ok jak sie okazalo pozniej w laboratorium sie pomylili!

Gość ja tylko
wyjątek potwierdza regułę.

Gość ichbin1
Faktycznie, miesiączka spóźnia mi się już ok tygodnia. Cóż, muszę powiedzieć, że w moim przypadku pocieszająco brzmią Twoje słowa ;-)

Gość ichbin1
Wybiorę się zapewne jeszcze raz w przyszłym tygodniu, powtórzyć test. Jaka jest różnica pomiędzy badaniem hCG, a beta hCG? Które jest lepiej wykonać?

Gość ichbin1
Wciąż czekam na opinie:)

hey norma bety wynosi do 4 jak nie ma ciąż, ja też robiłam i myślę że małe sznse są żeby w tych czasach się pomylili, tym bardziej że u poprzedniczki 25 top też już ciąża

Gość ichbin1
Jaki miałaś wynik i po jakim czasie odbył się test? Może znasz też odpowiedź na wyżej postawione przeze mnie pytanie?

nie bardzo wyszły mi testy z bardzo jaśniutką drugą kreseczką, ale robiłam betę po poronieniu i wiem jk ona szybko rośnie w sumie w 2 tygodniu to już wynosi od...aż zerknę na to badanie tam są normy ok od 101 a norma bez ciąży jest do 2.7 jak masz jeden to chyba nie ma ciąży, powtórz za kilka dni,

nie bardzo wyszły mi testy z bardzo jaśniutką drugą kreseczką, ale robiłam betę po poronieniu i wiem jk ona szybko rośnie w sumie w 2 tygodniu to już wynosi od...aż zerknę na to badanie tam są normy ok od 101 a norma bez ciąży jest do 2.7 jak masz jeden to chyba nie ma ciąży, powtórz za kilka dni,

Gość ichbin1
nie bardzo wyszły mi testy z bardzo jaśniutką drugą kreseczką, ale robiłam betę po poronieniu i wiem jk ona szybko rośnie w sumie w 2 tygodniu to już wynosi od...aż zerknę na to badanie tam są normy ok od 101 a norma bez ciąży jest do 2.7 jak masz jeden to chyba nie ma ciąży, powtórz za kilka dni, OK, dzięki:-)

Gość ichbin1
Jaka jest różnica pomiędzy badaniem hCG, a beta hCG? Które jest lepiej wykonać?

tego ja już Ci nie powiem ale sama też jestem ciekawa więc czekam na wypowiedzi, pozdrawiam

hej! mam do was pytanie bo nigdzie nie moge sie dowiedziec... jaka jest roznica miedzy HCG a Beta HCG?? wczoraj robilam test HCG z krwi i wyszedł

Gość po pierwsze ile ci się okres
podaj wynik słownie

beta HCG wykrywa całą gonadotropinę we krwi. A HCG wykrywa cząsteczki gonadotropiny, bez jej wolnych podjednostek Beta i Alfa.