Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość RANY

Egzamin gimnazjalny

Polecane posty

Gość RANY

jak myślicie, co będzie?

Gość pimpek sadełko
bardziej ciekawe co będzie na maturce

Gość RANY
oznaczałoby to, że będzie potrzebna znajomość Małego Księcia :) :D zobaczymy....

Gość orgazm umysłowy razu pi
Kultura jesteś rocznik 92 ? :P

Gość seweeer
hm, ja pamietam, ze raz bylo tak, ze przez 5 lat z rzedu rozprawka, a potem nagle charakterystyke dali ;p ale ludzie musieli miec zonka malego ;d

Ta rocznik '92 miał banalne egzaminy. Nie życzę Wam za to takich, jakie były w tamtym roku. Poza angielskim, który w kwadrans można było na 50 napisać, chociaż 2 lata temu był jeszcze łatwiejszy.

No i co z tego, że charakterystykę? Lektury i tak trzeba czytać do rozprawki, bo często jest "podaj argumenty z literatury".

no nie wiem czy taki łatwy u mnie wszyscy ryczeli ,ze charakterystyka była dla mnie w sumie banał :D Kultura juz za miesiąc matura ? :D

Maladie uwierz mi, ze ta charakterystyka to był taki zaskok, ze ludzie nie wiedzieli co zrobić:) I niby potrzebne lektury, ale nikt nie powtarzał, bo wszyscy stawiali na rozprawkę. A tu dupa:D

Mowisz, że matma banalna? Tez tak obstawiam, ale nasz sorka twierdzi, że zrobią nam coś a la matura rozszerzona:D Ale ona chyba przewrażliwiona jakaś;) Podobno, ze polski ma byc trudny. Ale co roku słychać takie głosy z tłumu, więc po prostu trzeba się uczyć i tyle;)

A maturkę z matmy jaką przyszłe roczniki będą mieć śliczną:D To właśnie 92 trafił na tę charakterystykę, pamiętam do tej pory "Kamienie na szaniec" i "Syzyfowe prace". Nie znam innych egzaminów więc się na temat trudności nie wypowiadam. A zwalanie swojej nieudolności na "bo kiedyś mieli łatwiej" jest śmieszne.

mówicie o maturze czy o testach gim ?

A jakoś zeszło z tych testów chyba na maturę;) No ale gimnazjalisci- nie łamać się tylko używać mózgu i powtórzyć najważniejsze;)

dokładnie ja uwielbiam te teksty w stylu "kiedyś było łatwiej nie to co teraz" gówno prawda to ,ze czegoś nie umiesz nie oznacza ,ze jest trudne.

ja się o maturę nie boje bo jeśli mam być szczera to jest banalna :D a co zdajecie ? i czemu do chuja pana siedzicie na kafe zamiast się uczyć?! :D

Ja rozszerzona biologie i chemię:D A sie nei ucze bo dzisiaj piątek i dałam sobie dyspensę od nauki:P

Nauczyciele teraz już Wam tę charakterystykę wbijają do głowy, u nas tak nie było. W ogóle prawie tego nie robiliśmy, jeszcze miesiąc przed egzaminem nas zapewniano, że 100% rozprawka bo cóż by innego? I uznawano, że nie ma sensu marnować czasu na powtórki takich nieistotnych rzeczy. Ale poszło mi ok, więc nie narzekam Matma będzie na bank trudniejsza od zeszłorocznej, jednak przyszłe na pewno będą gorsze. Nasz rocznik jeszcze muszą przepchnąć trochę Historii się boję bo w ogóle nie jestem przygotowana,zawaliłam ten rok nie do końca z przyczyn zależnych ode mnie. Ale jakoś będzie:)

'dokładnie ja uwielbiam te teksty w stylu "kiedyś było łatwiej nie to co teraz" gówno prawda to ,ze czegoś nie umiesz nie oznacza ,ze jest trudne." W moim przypadku tak było. Robiłam testy z matmy i wychodziło mi po 45 pkt. z rocznika '93 miałam nawet 49, a swój napisałam na 37. I wszyscy twierdzą, że to najtrudniejszy test przyr.-mat. ze wszystkich gimnazjalnych, jakie były.

u nas tak samo było z tą charakterystyką. Na 100% miała byc rozprawka- nigdy nie zapomnę tego zbiorowego yyyyy gdy wszyscy spojrzeli na ostatnia stronę;) Kultura, ja z chemii nie bardzo przygotowana, ale moze coś sie tam napisze. Jestem dobrej mysli. A najbardziej boję się polskiego. No i zastanawiam się, co nowego wymyślą na biologii... Kultura, a historia rozszerzona czy podstawowa;)?

ja "raczej" zdam matmę bo zdaje ją rozszerzoną tak samo jak polski , wos i geografie :D chciałam zdawać też ang ale to juz chyba byłaby przesada. Pamiętam jak w wakacje sobie powtarzałam ,ze od września będę kuć na maturę potem było od października potem od ferii potem od studniówki a teraz został tylko niecały miesiąc ale w sumie chyba nie bede się uczyć co ma być to będzie wszystkie próbne dobrze mi poszły wiec i tym razem nie może byc inaczej :)

A swoją drogą, ostatnio pisaliśmy maturę taką jakby próbną na polskim, mimo że jestem w 1. kl., i miałam z rozszerzonej 93% (tą z 2009 roku).

no bo matura jest banalna :D tylko tak ściemniaj i straszę od pierwszej klasy :)

pamiętam te przerażone spojrzenia po zobaczeniu tematów :D Ja zdaje rozszerzone pol,ang,his plus podstawowy wos. Mi z tysiąc terminów minęło do rozpoczęcia nauki już i ciągle nic. Ja mam straszny rozrzut i tego się boję, że akurat za miesiąc pójdzie mi dennie. Ale nawet jak niby się umie prawie wszystko to i tak może się mogą powinąć więc dobrej myśli trzeba być:)

ja mam wyjebane wykorzystam ten ostatni miesiąc w szkole najlepiej jak potrafię nie będę się uczyć najwyżej zostanę ninja :classic_cool:

No ja do nauki też miałam kilka podejść:D Póki co specjalnych efektów nie ma:D Będzie co ma być, czasem wiecej szczęścia niż nauki potrzeba do matury;)

ja akurat nie mam szczęścia do "strzelania" wiec na to nie liczę :D wiecie co chcecie robić po maturze bo ja nie mam bladego pojęcia i to mnie trochę przeraża...