Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość małgorzatka74

szkoły w UK

Polecane posty

Gość małgorzatka74

witam Interesuje mnie temat szkół ponadgimnazjalnych właśnie w UK.Moja córka konczy gimnazjum i nie bardzo wiem jak dalej wygląda tam nauka ,do jakiej szkoły pójdzie.W lipcu chcę wyjechać ale boję się o jej szkołę.Lepiej tu w Polsce iść do liceum czy tam? Bardzo proszę o odpowiedz jesli ktoś się orientuje jak to tam wygląda.

Gość meooooowwwww
Oczywiscie ze w UK, college lub 6th form najlepiej. Polecam przejzec strony lokalnych lub przejsc sie tam.

Gość kiepska sprawa
na 6th form dziecka nie przyjma bo nie ma GCSE zdanych. Pewnie bedzie musiala jakies zawodowe kursy pokonczyc, bez wiekszych wymagan co do ocen.

Gość jak corkaa
jak corka ma jeszcze 14 lat to ma 100% szansy na perfekcyjne opanowanie brytyjskiego akcentu (nie bedzie po niej nic slychac). Wiec nie ociagaj decyzji - czym szybciej dla dziecka tym lepiej - w polowie szkoly sredniej moze miec problemy z zaklimatyzowaniem i opanowaniem jezyka

Gość zasadfa
A ile sie ma lat jak konczy sie w PL gimnazjum? Bo w sumie od tego zalezy do jakiej szkoly sie dostanie. Jak ma ponizej 16 to pojdzie do secondary school, jak powyzej to juz tylko kursy zawodowe zostaja bo nie bedzie miala GCSE.

Gość cxxxxc
z tego co sie orientuje GCSE mozna zrobic zaocznie

Gość małgorzatka74
moja córka chodzi teraz do gimnazjum w Polsce i w tym roku konczy.A co to jest to GCSE? 16 lat skończy dopiero w grudniu.

Gość azolinda
No to jak konczy 16 lat w grudniu to nie wiem czy przyjma ja do secondary :O W kazdym razie nawet jezeli tak to nie dopuszcza jej do GCSE bo pierwsze testy sa w 10 roku. Czyli musi isc na jakies kursy a GCSE moze zdawac ale to juz jest platne jak poza szkola. Nie wiem ile ale chyba nie malo :O GCSE to jakby odpowiednik malej matury w PL. W sumie bardzo wazne (najwazniejsze) egzaminy, od nich zaleza dalsze mozliwosci edukacji.

Gość małgorzatka74
Czyli jak dobrze zrozumiałam nie warto bez matury przyjeżdzac.No to mam problem teraz bo chciałam ją zabrać ale widze,ze moze być problem.

Gość acazxa
hyba lepeij jak zrobi mature w PL. Wtedy po przyjezdzie najwyzej rok straci i pochodzi na kurs angielskiego i sprobuje na studia. Tak mi sie wydaje. Obowiazkowa nauka w UK jest do 16 roku zycia.

Gość po pierwsze i drugie
no tak ale studa w UK sa platne chyba wiecej niz w PL? 9,000tys funtow rocznie!

Gość ale jak teraz wyjedzie
to tez pewnie za GCSE bedzie musiala zaplacic bo w szkole nie zda, nie da juz rady :O

Gość gość
M5If1woQKjdvqgd9JTixsjhu