Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kosmaty

kocham Cię Skarbie

Polecane posty

Gość Kosmaty

Hej mam do Was pytanie. Chcę zwolnic się z pracy i chciałbym sie dowiedziec po jakim czasie dostane zasiłek dla bezrobotnych i jakie muszę wypełnić dokumęty w związku z tym?? Chciałbym sie też dowiedzieć ile będzie wynosiła kwota zasiłku gdy mam przepracowane 5 lat... pomóżcie...

Gość Heniek 47 lat
nie wiem nigdy nie pracowałem i nie miałem zasiłku

tak, dopiero po 10 latach pracy można mieć zasiłek dla bezrobotnych

Gość po 10 latach
pracowania można mieć zasiłek dla bezrobotnych

Gość Ania Z Gdańska
Żeby mieć zasiłek dla bezrobotnych, trzeba mieć przepracowane min, 10 lat wstecz :)

Gość Kosmaty
Ja słyszałem ,że rok ;/

Gość Kosmaty
No ja właśnie też tak słyszałem...

bo taka prawda..... rok przepracowany na umowie i jedziesz spokojnie na zasilek ,warunek ciąglosc

Gość Kosmaty
A nie wiesz ile i po jakim czasie??

Kosmaty dowidywałam się u znajomej z up ... musisz miec ciąglosc caly rok .... umowa o prace ew. zlecenie ... wtedy masz prawo do zasilku.

Gość Kosmaty
Dzięki złota z Ciebie kobieta. Jedyna która potrafiła cos sensownego doradzić :)

Jesli masz ponad 5 lat stażu pracy to zasiłek wynosi 100%, czyli coś koło 800 zł (niecałe) Jesli nie masz 5 lat to dostaniesz 80%

Kosmaty sama sie swego czasu ubiegać chcialam , ale prac znalazlam..... z tego co wiek zeby nie klamac to warunek : minimum rok przepracowany i musi być ciąglosc.... tylko pytanie czy liczy sie i umowa zlecienie w tym wszystkim ... ja pracowalam 11 miesiecy na umowe o prace a potem umowa zlecenie...ale powiedziano mi ze sie zalicza :) wiec zasilek .....jesli zgodnie z obowiązującym prawem przepracowałeś tyle ile trzeba na danych umowach masz to dasz radę:)

aaaaaaaaaaaaaa i pamietaj .....jesli masz umowe np.... od stycznia (pierwszego) do 31 grudnia to nie ma co liczyc :( tak "pospolicie musi byc ponad rok na umowe " sma sie na tym przejechałam :(

Gość Tylko facet o silnych genach
Zasiłki dla bezrobotnych brutto: podstawowy (100%) 742,10złx - w okresie pierwszych trzech miesięcy 582,70zł - w okresie kolejnych miesięcy posiadania prawa do zasiłku obniżony (80%) 593,70zł - w okresie pierwszych trzech miesięcy 466,20zł - w okresie kolejnych miesięcy posiadania prawa do zasiłku podwyższony (120%) 890,60zł - w okresie pierwszych trzech miesięcy 699,30zł - w okresie kolejnych miesięcy posiadania prawa do zasiłku

Gość Kosmaty
Dzięki wielkie za pomoc :) Postronna ja mam 5 lat ciągłości :)