Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dghjjmhj

jak dotrzeć do męża

Polecane posty

Gość dghjjmhj

kobiety w jaki sposób tłumaczycie swoim mężom partnerom wasze racjonalne argumenty by do nich docierały bo ja już nie mam siły tłumaczyć prosić chodzi o finanse i jego wydatki na które według mnie nas nie stać czy mam prawo wymagać od niego ograniczenia się w wydawaniu na papierosy (najdroższe w pl) gdy on zarabia a ja siedzę z dzieckiem(nie mam możliwości pójścia do pracy bo mąż długo musi zostawać w pracy a u nas przedszkole do 15 i nie miałabym co zrobić z małą a mieszkamy sami i nikt nie może nam pomóc w opiece nad dzieckiem które zresztą często jest chore dodam że nie pracuję teraz ale kiedyś przed ciążą pracowałam i nie siedzę w domu z lenistwa bo nawet chętnie bym się wyrwała z domu do pracy do ludzi)

Gość eewed
zle zrobilas ze nie pracujesz,niezaleznosc daje poczucie bezpieczenstwa a tak ciagla wojna o kase...on pracuje i wydaje,bez grosza ciezko zyc:O u mnie pracujemy oboje wiec to jest inaczej

Gość postuluję niniejszym
Prosto. Od dziś on płaci rachunki i robi zakupy. Szybko się zorientuje co i jak, jak mu się kasa skończy po 2 tygodniach.

Gość dghjjmhj
mąż jest dobry nie wylicza mi szczególnie ale te 300 350 zł miesięcznie można by inaczej zagospodarować więc jak prosić i tłumaczyć

Gość klkjkh
Nie rozumiem dlaczego chcesz zaządać całością jego wynagrodzenia. Ja nie pALE ale ropzumiem mojego partnera,ze to jego przyjemność a skoro sam na to pracuje to dlaczego mam mu bronić ??? Ja lubię kupic sobie np czekoladę, puder , kosmetyk i co również ma mi tego zabronić skoro to nie jest pierwsza potrzeba ?? Zastanów się , jak ci mało to idz do pracy, I nie pieprz głupot ze dziecko itp,.... możesz pracować nocą lub złątwić złobek lub nianie. Zawsze te 300 zł będziesz miała więcej. Daj mu spokoj skoro sama nie zarabaisz a chcesz zarządzać jego 100 % dochodem . Każdy musi mieć coś dla siebie !!!!!!!!!!!!!

Gość ferwex23
nie rozumiem Cie,nie masz wlasnych pieniedzy i liczysz tylko na meza?nie idziesz do pracy i jeszcze zadasz by jego kasa szla na inne cele?:O no sory,maz pracuje to i wydaje a Ty siedzisz w domu bez grosza i jeszcze chcesz zadzic?zarob swoje pieniadze i wydawaj,latwo zbierac kokosy jak ktos trzesie palma:O

Gość dghjjmhj
no ale ja nie chcę tych pieniędzy tylko dla siebie mógłby na przykład przeznaczyć je na raty nowego auta przecież to byłoby lepsze dla niego bo stare się sypie (tylko mąż jeździ autem ja tylko czasem jako pasażer) a te fajki raczej mu zaszkodzą na dłuższą metę nie czyham na jego kasę jak hiena

Gość dghjjmhj
no ale ja nie chcę tych pieniędzy tylko dla siebie mógłby na przykład przeznaczyć je na raty nowego auta przecież to byłoby lepsze dla niego bo stare się sypie (tylko mąż jeździ autem ja tylko czasem jako pasażer) a te fajki raczej mu zaszkodzą na dłuższą metę nie czyham na jego kasę jak hiena

Gość dghjjmhj

Gość klkjkh
Rozumiemy, ale musisz też ty zrozumieć ze taka jest jego przyjemność . Uczciwie było by gdybyś mu zabroniła sama pracując i dokłądając do tej raty . Cieżko stanąc po twojej stronie jeżeli to sa te papierosy. Rozumiem jakby to był hazard, gry , drogi sprzęt i nie mielibyście na jedzenie . Ale poniekąd on przynosi te pieniądze i nalezy mu się część na własne przyjemności. A może te papierosy pomagają mu się odstresować po pracy?

Gość zjadaczpłodów
do faceta dotrzesz jedynie przez cyka

Gość dghjjmhj
czyli wszyscy uważacie że lepiej żeby palił kosztowne i NIEZDROWE papierosy bo to przyjemność (tylko czy te fajki dają jakąś większą niezależność ) niż np chodzić na żużel co też bardzo lubi ale niestety na to już nie ma kasy kiedyś chodziliśmy razem w tamtym roku był tylko dwa razy sam bo mi już było szkoda myślę że to było by lepsze niż te śmierdzące faje ale może przemyślę to jeszcze raz bo rzeczywiście pomijając aspekt zdrowotny i finasowy nie mam prawa dyktować mu co ma mu sprawiać przyjemność