Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość maaama_85

Częste budzenie się w nocy

Polecane posty

Gość maaama_85

Moja córeczka ma 6 m-cy. Od jakiegoś czasu noce wyglądają tragicznie. Co prawda po kąpieli śpi ładnie do 1, ale po pierwszym przebudzeniu budzi się już co godzinę, nawet 30 min i tak do samego rana. Nie pomaga głaskanie, smoczek...tylko pierś. Dodam, że od 2 m-ca do niedawna córeczka przesypiała całe noce (19:30 do 5:00,6:00). Więc co się stało? Wiem, że każde dziecko jest inne i nie ma sprawdzonych sposobów, jednak może Wasze sugestie pomogą choć troszkę. Jestem bardziej nieprzytomna niż zaraz po jej urodzeniu, bo tak często nie budziła się nawet jak była całkiem malutka.

Gość kolinka443
może jej zabki wychodza i dlatego sie budzi.Nasmaruj jej na noc dziasla jakims zelem na zabkowanie.

Mialam ten sam problem... Na szczescie trwal tylko ok 3tyg. Teraz mala spi od 20 do 7. Trzeba to przeczekac :)

ja mam taki problem...od 4 miesiecy...teraz jest jakby ciut lepiej,bo jest tylko okolo 3-4 pobudek...ale za to jedna z nich nawet godzine trwa,potem glodnieje i jak dostanie mleko to znowu zasypia....

Gość maaama_85
Dziąsełka ma nabrzmiałe już od dłuższego czasu...ale ząbków narazie brak. Czy to jednak możliwe, żeby w dzień było wszystko ok, a w nocy dawało się we znaki?

Moja tez ma 6 msc i tak samo czasem nawet co 10, 15 minut sie budzi, a zawsze przedtem spala cale noce slicznie nawet do 8 czy 9. Ale ida jej zabki, dwie dolne jedynki wiec sadze ze to przez to :)

mojej,jka wychodzily zabki,prawie 2 miesiace temu,noce byly spokojne,tzn.bez zadnych innych ekscesow...teraz zadne zeby nie ida a co nie spi,to nie spi.

Gość maaama_85
up

Gość maaama_85
???

Gość fxxjhfh
Moja w wieku 4 miesięcy przesypiała ładnie noce, miała tylko pobudkę na jedno karmienie. Potem była chora, dostawała zastrzyki i po zastrzykach - klops. Zaczęła się budzić co 1,5 h. Trzeba głaskać, mleko, herbatka. Teraz ma 13 miesięcy i nadal się budzi!!! jestem już wykończona, bo od ponad roku nie przespałam ANI JEDNEJ nocy.

mialam to samo..męczyłam się dwa miesiąc...później dałam butlę na noc i zaczął przesypiać...lekarka powiedziala mi ze może pokarm slabo wartościowy

Gość ortodontka
mojego dziecka powiedziała mi kiedyś , że ząbki dzieciom rosną w nocy między godziną 1 a 3. nie wiem ile w tym prawdy ale skoro mówi to lekarz dentysta to może tak jest. U nas ząbkowanie było dawno i nie za bardzo pamiętam jak to było.