Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fregal

Kiedy chodzenie?

Polecane posty

Gość fregal

Syn ma prawie 13 miesięcy. Od jakichś 3 chodzi sam przy meblach i porusza się po domu trzymając się ścian lub jeszcze raczkując. Na razie zachowuje się, jakby się bał puścić i pójść sam. Kiedy wasze dzieci zaczęły chodzić same? Ja zaczynam się martwić :O

Gość kolllooonnnnia
moje dziecko zaczeło chodzic samo jakos przed pierwszymi urodzinami,ale kazde dziecko jest inne jedne zaczyna wczesniej a drugie później.Nie masz czym sie martwic twój synek napewno niedługo zacznie chodzic sam.

Nie martw się, moja starsza córka zaczęła chodzić jak miała 13,5 mc. Po prostu wstała z podłogi na środku pokoju i sobie poszła do drugiego pokoju. Młodsza miała 12,5 mc.

Mój synek miał 8 miesięcy jak zaczął chodzić!

Gość fregal
Mój gdy trzyma kogoś za rękę, to praktycznie biega, a sam się nie puści :(

Gość azezam
moj syn mial 8 miesiecy jak sam chodzil corka ma 7 i jeszcze nie raczkuje kazde dziecko jest inne wiec nie a sie czym martwic

Gość pocahontas8k
Mój syn ma 9 m-cy i jeszcze nawet nie raczkuje. Troche mnie to martwi, ale niektóre dzieci w ogóle nie raczkują...

Gość fregal
Wiem, że każde jest inne, ale aż 13 miesięcy? Może i tak... pocahontas8k - mój synek zaczął raczkować w 9 miesiącu - też już myślałam, że w ogóle nie będzie

Gość fxxjhfh
Moja starsza córka zaczęła chodzić jak miała 9 miesięcy. Po prostu wstała i poszła!!! Młodsza ma też 13 miesięcy i nie chodzi. Przy meblach owszem, ale sama nie. Nawet za rączki za bardzo nie chce. Ale się nie martwię.

Gość fregal
no to dzięki za pocieszenie :)

pocahontas8k --- moj maly zaczal raczkowac w kilka dni po tym jak zaczal chodzic!! (11.5m) kazde dzicko jest inne . moj tez bal sie puścić i zaczelam go prowadzac z zawiazanymi rajtuzami pod pacha - po kilku dniach juz mu luzowalam - tylko asekuracja w razie upadku . ok 1.5 tyg pozniej juz chodzil sam

Gość Nic się nie martw
Ja jak miałam 16 miesięcy jeszcze nie chodziłam, rodzice ze mną latali po lekarzach ( a było to w latach '80) , aż w końcu jedna stara pani doktor im powiedziała żeby wyluzowali i oczekiwali :D Wiec wyluzowali, a niedługo później zaczęłam chodzić. Każde dziecko jest inne, nie stresuj się

Gość po dno sze
po dno sze