Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lala.

jakie jest uczucie

Polecane posty

Gość lala.

jak czuć w brzuchu jak się jest w 1 miesiącu ciąży?

"Czwarty tydzień Dochodzi do zagnieżdżenia, w trakcie, którego wytwarza się połączenie pomiędzy rozwijającym się dzieckiem a organizmem mamy (w trakcie trwania ciąży z tego połączenia wytworzy się łożysko). Rozwijający się organizm zaczyna produkować hormony odpowiedzialne są za zatrzymanie miesiączki. W tym okresie długość dziecka wynosi około 0,36mm do 1mm Piąty tydzień Począwszy od 21 dnia delikatne serce zaczyna bić, z cewy nerwowej wkrótce powstanie mózg. Łożysko rozpoczyna funkcjonować. Kręgosłup i rdzeń kręgowy rosną w tym okresie szybciej, niż reszta ciała. Płód ma już około 1,25mm długości, a cały pęcherzyk ciążowy jest wielkości rodzynka" Myślisz, że czułabyś ruszającą się w brzuchu rodzynkę? :classic_cool:

Gość olcia***
Najlepsze jest uczucie w 9-tym mies. jak ci przy porodzie pęka krocze a potem masz szwy od cipki do odbytu.

u mnie byly okropne bole podbrzusza, jakby bolal mnie pecherz , wtedy nie wiedzialam ,ze jestem w ciazy, i takie dziwne skurcze, macicy, ale kazda ma inaczej

Gość olcia***
albo jak ci urosną stopy w czasie ciąży i po urodzeniu ci już takie zostaną i będziesz musiała wyrzucić wszystkie ulubione buty bo będą za małe.

Gość jolakajajalananabagaajahah
mnie mega bolał brzuch tak jak w pierwszych dniach okresu [a miewam dosyć bolesne] najdziwniejsze było to, że bolał głównie w nocy i potrafiłam się obudzić bo miałam tak silne skurcze.... ok 5 - 6 tygodnia minęły ale od 4 tygodnia [od OM] praktycznie co noc tak miałam :)