Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Joasia...pomocy..

ważne pytanie.. proszę o pomoc

Polecane posty

Gość Joasia...pomocy..

od jakiegoś czasu (może od miesiąca) strasznie zaczęły mi wyskakiwać pryszcze w obrębie czoła.. tylko czoło.. to jest jakiś koszmar.. pryszcz na pryszczu !!! do tego to bardzo boli, to nie są takie zwykłe pryszcze chyba tylko takie wielkie bolące i jakby napełnione ropą.. nigdy nie miałam problemów z cerą.. mam 22 lata i pryszcze wyskakiwały mi sporadycznie.. zaczęłam to drapać.. :/ myślałam, że to może od grzywki..zaczęłam spinać j do góry i nic.. rzadko nakładam nawet podkład (używam go dość długo) codziennie myję twarz sprawdzonym kosmetykiem.. przed chwilą pozbyłam się kolejnych dwóch "wulkanów" czym ja mam to odkazić?? nie mam w domu nic antybakteryjnego nawet.. znacie jakieś domowe sposoby?? co to może być?? od czego?? czy odstawienie tabletek antykoncepcyjnych może mieć wpływ na to?? help... :/

Gość Słodziutka jak miodek
No do tej pory pewnie tbsy ci dawały ładną cer, teraz musisz odpokutowac i zaburzyłas gospodarke hormonalna wiec pryszcze beda wychodzic trudno, kazdy tak ma nie ma tak ze ci syf nie moze wyjsc moze dopiero teraz dojrzewasz :D zart of course nie drap tego, tylko kup sobie jakas masc wysuszajaca, tonik i smaruj bron boze ni adrap juz bo ci sie rozniesie i za nic w swiecie nie bedzie chciałao goic i zostana blizny

Gość gospodarcza kaferozkmina
masc cynkowa, nagietkowa, bla bla bla kup sobie olejek z drzewka herbacianego i stosuj na skore punktowo. tylko to ma byc naturalny olejek. i nie drap, nie wyciskaj

Gość Joasia...pomocy..
he he tabletki brałam jakieś pół roku może w swoim życiu.. :) zawsze miałam ładną cerę i nie miałam pryszczy.. myślę, że to przez to że odstawiłam tabletki.. :/ kurczę...ale ogólnie mam suchą cerę, stosuje nawilżające kremy.. i jeszcze mam ją wysuszać dodatkowo tonikami?? są jakieś domowe sposoby ?? muszę coś sobie przyłożyć do tego czoła albo czymś posmarować a zupełnie nie wiem czym.. :/

olejkiem z drzewka herb. on nie wysusza. nie stosuj nic wysuszającego, dlatego nie polecam masci cynkowej, jak juz to nagietkowa. albo olejek tamanu punktowow. i nawilzaj dobrze dalej.

Gość Joasia...pomocy..
dzięki zapisałam te nazwy maści sobie.. to jest jakaś porażka.. piecze mnie pół twarzy..

moze to od kremu?

Gość Joasia...pomocy..
kurcze, nie wiem.. stosuję krem garniera ten zielony i na dzień krem z avonu taki koloryzujący troszkę.. ale te kremy używam już ze 3 lata chyba.. nie zmieniałam ich nawet, bo mi odpowiadały.. może czas zmienić te kremy.. :/ myslałam o dermice..

stosujesz jedne z bardziej gownianych produktow to sie nie dziw, ze ci takie cos na twarzy wyskakuje :/

szukaj wsrod produktow tzw. naturalnych 🖐️

Gość Joasia...pomocy..
gównianych?? no wiesz.. mi one odpowiadały.. dobrze nawilżały i podkład dobrze się trzymał.. dla kogoś coś jest dobre a dla drugiego już nie.. kupowałam kiedyś kremy od kosmetyczek np z thalgo i inne i one mnie uczulały strasznie.. pamiętam, że ten krem jakoś mi tak podpasował

Gość Joasia...pomocy..
no dobra jakie są dobre nawilżające kremy?? czego używacie?? :/

spojrz na sklad, sama chemie na twarz kladziesz, teraz masz syfy a z czasem skora sie coraz szybciej bedzie starzala. jest mnostwo firm dobrych, nawet tanich, ale tez drozszych. ostatni topik o prod naturalnych http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=4578497

Gość Joasia...pomocy..
a taka maść witaminowa z apteki może na to pomóc? co do kremów naturalnych to na pewno poszukam czegoś odpowiedniego dla siebie...

Gość Joasia...pomocy..
aha i jeszcze jedno.. czy teraz jakiś zabieg u kosmetyczki pomoże?? jakieś oczyszczanie?? albo coś położyć??

maść witaminowa? nie wiem bo nic takiego nie stosowałam. jeśli kłaść na twarz cokolwiek, to glinki, na czoło glinkę zieloną, ale na czoło tylko bo ona nie do cery suchej a przeciwtrądzikowa. słuchaj, teraz, jak masz zaognione zmiany, to absolutnie nie rób żadnych peelingów, skóra musi się uspokoić. nie radzę też iść do kosmetyczki, daj cerze się uspokoić. z jakiego miasta jestes?

Gość Joasia...pomocy..
ja jestem z łodzi... czyli nic nie nakładać?? kurcze mnie to tak piecze.. nie wiem.. już myślałam, żeby nawet coś przyłożyć..jakieś zioła czy coś.. boli jak cholera... :/

zioła jak najbardziej, rumianek i nagietek są bardzo dobre, jak masz to takie wywary z torebek, a jak nie masz, to może w aptece sobie kup, wiem, że alkoholowy wyciag z rumianku to azulan, rozcienczony stosowac. doraznie mozesz sudocrem ale on ma cynk, moze ci wysuszyc, dlatego ja bym miala obiekcje bo masz sucha cere

a szkoda ze z LOdzi bo dzisiaj sie wybieram do rossmanna to bym Cie wyciagnela i Ci pokazala fajne produkty :P

Gość Joasia...pomocy..
przestałam też palić papierosy od nowego roku.. nie wiem czy to też ma jakiś wpływ na cerę.. wiem, że na pewno powinien mieć dobry.. ale jak miałam suchą cerę to może dzięki zdrowszemu odżywianiu zrobiła się bardziej nawilżona przez co może tłusta?? 0_o i stąd te zmiany??

Gość Joasia...pomocy..
oo ale możesz polecić :) bo ja zanim się namyślę.. szczerze nie znam się zbyt dobrze na kremach do pielęgnacji twarzy..

tradzik od zdrowego odzywiania sie nie robi ;) palenie tylko pozytywnie. czyli albo masz tak duze wahania hormonow, albo w koncu skora sie od kremow zbuntowala albo Ci sie jakas bakteria wdala. ja lubie alterre, suhada nature i dr scheller, tez fitomed stosowalam. i zanim zaczelam, to tez mialam dze problemy z cera i wszystko sie uspokoilo. a na pryszcze olejek z drzewka herbacianego naturalny, dlatego tak polecam bo wiem, ze jest bardzo skuteczny. a ostatnio uslyszalam o tym oleju tamanu, sama nie stosowalam, ale duzo slyszalam pozytywow wlasnie przy jakichs takich skornych rzeczach ze pomocny bardzo.

aha i czy to zwykly tradzik pospolity, czy bakteria jaka, to olejek z drzewka herb. powinien zadzialac bo on ma dzialanie antyseptyczne, odkazajace wiec powinien dac rade. ja osobiscie najbardziej lubie ten firmy avicenna oils, mi bardzo podpadowal. mozesz cale czolo nie tylko punktowo stosowac, bo on nie przesusza skory (ja nie zauwazylam a mam bardzo wrazliwa i sklonna do tego cere)

Gość Joasia...pomocy..
dzięki Ci bardzo.. na prawdę mi pomogłaś.. to co teraz wymieniłaś to wszystko z rossmanna jest tak?? :) a ten olejek to w drogerii czy w aptece dostanę??

Gość Joasia...pomocy..
aha... i ile kosztuje ten olejek herbaciany co napisałaś?? tak mniej więcej.. :)

suhada w lidlu :) a dr scheller to widzialam ze jest w rossmannie ale nie zawsze, alterra jest ale zauwazylam ze szybko znika ;) scheller tez w drogeriach natura i w sklepach zielarskich. w manu obok apteki tej co jest po prawej od rynku masz sklep z kosmetykami naturalnymi tam na pewno Ci cos doradza. a olejek w sklepie zielarskim bo w aptekach to nie zawsze maja, ale jest spora szansa ze dostaniesz.

Gość Joasia...pomocy..
dzięki bardzo :) chyba jednak opuszczę ą grzywkę na czoło.. bo tak nie wyjdę... :D

zalezy jaki, avicenny i inne te tansze (chociaz wlasnie avicenne z tanszych polecam) w granicach 10 zl buteleczka, a np dr muller pharma ma za 18 a dla mnie jest on niefajny :O bo nie jest 100% czysty jak avicenny (ma cos w rodzaju wypelniaczy ale naturalnych wiec nic zlego sie nie dzieje po tym). tylko sprawdz, ze ma byc naturalny a nie zapachowy bo sobie krzywdy zebys nie zrobila!

i ziola sobie przy okazji kup :P ale do picia skrzyp polny i pokrzywa :)

ja tez uwielbiam zielona herbate bo pomaga oczyszczac organizm z toksyn, mysle ze tez moze okazac sie pomocne