Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

margirit

nadżerka i problem z seksem

Polecane posty

Kolejny mój problem to nadżerka. Byłam jakiś czas temu u ginekologa i wykryto mi nadżerkę, ale 1 stopnia więc niby nie trzeba nic z tym robić tylko kontrolować co jakiś czas. Ale mówiłam też mojej p. gin. że podczas stosunku odczuwam straszny ból, zero przyjemności... dodałam że nie jestem dziewicą od roku, a ona powiedziała mi tyle, że jestem młodziutka, wąziutka i powinnam być dobrze podniecona. Ale minęło kupę czasu i dalej bardzo boli... Myślicie, że to może być przez tą nadżerkę? Czy któraś z Was ma lub miała podobny problem ? Nie wiem co na to zaradzić. n\Nie chcę latać po różnych ginekologach. W dodatku mam chłopaka już kilka lat i wolałabym, żeby nasze życie seksualne było satysfakcjonujące dla obojga :(

Gość drobna informacja
Nadżerka to ranka na szyjce macicy, niewypalona może zezłośliwieć, zatem zmień lekarza i zdecyduj się na wypalankę, póki jest mała.. Co do seksu, to nie powinno to przeszkadzać, ale chłopak powinien unikać silnych pchnięć, by żołądzią nie dotykał bolącego miejsca. Musicie zachować absolutną higienę by nie zainfekować nadżerki, nie używać gum, gdyż guma podrażnia rankę, a nasienie działa leczniczo.

No więc z tego co wiem to nadżerki się wypala dopiero jak jest 3 stopień, ew. 2gi. Nie można wypalać małej ranki bo się pogorszy sprawę. Myślę, że tyle to wie już każdy ginekolog. Gumek nie używamy, biorę tabletki antykoncepcyjne, a sperma nie jest lecznica.... to jakaś bzdura :) Ale dzięki za odp.

Gość drobna informacja
...cyt.: a sperma nie jest lecznica.... to jakaś bzdura Ale dzięki za odp. ??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Jesteś w błędzie, mam dowody badań naukowych, że u pacjentek przyjmujących spermę do środka, zauważono mniejszy odsetek raka szyjki macicy!!!!!! Zresztą wierz nie wierz, Twoje małpy Twój cyrk🖐️

ja wiem o tym, dlatego kontroluje się to i wypala dopiero wtedy, gdy się powiększy. Moja mama i siostra też mają nadżerki a chodzą do innych ginekologów. Mama raz miała wypalaną ale dopiero po powiększeniu, siostra ma też łagodną i nic z tym nie musi robić, tylko kontrolować. Więc 3 ginekologów postępujących tak samo to jest jakiś argument za tym, że jednak nadżerkę wypala się gdy zaczyna zagrażać naszemu zdrowiu.

a jeszcze propos spermy, to sperma nie wyleczy mi nadżerki. Może ma dobry wpływ na florę bakteryjna czy kij tam wie.. ale sperma jest zasadowa więc o florze nie ma co gadać, nie wiem może coś tam pomaga, ale nie leczy nadżerek

Gość drobna informacja
W Szwecji z męskiego nasienia wytwarza się kremy do twarzy, więc coś na rzeczy musi być, że działa leczniczo, i to jest następny dowód, że "to" nie jest bzdura.

ok, ja się nie chcę kłócić po prostu zrozumiałam to tak, że miałoby mi to pomóc na nadżerkę.. a co do tych kremów to akurat słyszałam.Pozdrawiam:)

Gość do autorki topikuu
Wyobraź sobie ząb "jedynkę" i w nim dziurkę, i co będziesz czekać aż ząb będzie zagrażął życiu i trzeba będzie go wyrwać? Nie jestem ginekologiem, ale logika wskazuje, że trzeba działać póki "dziurka" mała. Identycznie powinno być z nadżerką. Ponieważ nadżeka to nie żadna choroba, którą da się leczyć farmakologicznie, a jest to wstępna forma raka, to należy ją wypalić i już. Zresztą wpisz w Google ów termin, a dowiesz się więcej.

Gość do autorki topikuu
MediWeb.pl Zdrowie Kobiet Artykuły Leczenie nadżerek szyjki macicy Leczenie nadżerek szyjki macicy Nie wnikając w całą złożoną problematykę, czym jest zmiana na szyjce macicy określana jako "nadżerka" należy stwierdzić, że radykalne jej wyleczenie polega na zniszczeniu metodami fizycznymi lub chemicznymi nieprawidłowych, tworzących ją komórek. Dla każdej pacjentki u której stwierdzono nadżerkę szyjki macicy powinno być istotne zapoznanie się z zaletami i wadami poszczególnych metod, aby wiedzieć, czego można się spodziewać w trakcie zabiegu i po nim - dlatego podane niżej informacje warto przeczytać starannie, mimo iż tekst jest niewątpliwe trudny do zrozumienia. Elektrokoagulacja Metoda najpopularniejsza - elektrokoagulacja (tzw. "wypalanka") polega na zniszczeniu komórek nadżerki prądem tworzącym łuk elektryczny między końcówką roboczą koagulatora (tak nazywa się aparat) a szyjką macicy. Prąd jest odprowadzany z ciała pacjentki elektrodą bierną umieszczoną pod jej pośladkami.

Gość no wszystko ok ale prosze Cie
autrko wypalania juz sie nie robi, to jest najstrsza metoda inwazyjnego leczenia nadzerek!! i od niej odchodzi sie juz. jesli chcesz sie uporac znadzerka i miec swiety spokoj to zdecyduj sie na zabieg!! dlaczego nie?? idz do dobrego ginekologa!! ktory nie bedzie robil ciebei w bambuko, tylko powie co i jak. zrob sobie wymrazanie, badz fotokoagulacje. zreszta dobry dr napewno Ci doradzi jaka metoda najlepsza jest dla Ciebie!! ale dziewczyno wypalanke daruj sobie....

do postu powyzej, moze i wypalanka jest jeszcze najpopularniejsza metoda ale wcale nie najlepsza!! zwlaszcze nie stosuje sie tej metody dla osob ktore zamierzaja rodzic....... ( nie wiem jak jak jest z autorka) ale chyba jest mloda i jej napewno dobry lekarz tej metody nie powinien polecac

Gość do przedmówcy
zrób sobie wymrazanie, bądź fotokoagulacje. zresztą dobry dr na pewno Ci doradzi jaka metoda najlepsza jest dla Ciebie!! ale dziewczyno wypalankę daruj sobie.... ?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????? Początkowo odniosłam wrażenie, że zbiłaś mni z pantałyka, ale fotokoagulacja toż to też "wypalnka" tylko nie łukiem elektrycznym a laserem świetlnym, czyli i tu i tu jest wypalanie. Kriokoagulacja owszem, ale to też jakaś forma niszczenia, więc jak zwał tak zwał, chodzi o usunięcie zwyrodniałych komórek i to jak najszybciej..

to oznacza, że mam się zgłosić do gin i powiedzieć, że chcę mieć usunięcie nadżerki ? Skoro to jest 1 stopień i tylko mała rana to jakieś wymrażanie nie uszkodzi mi błony śluzowej jeszcze bardziej ? Mieszkam w małym miasteczku i ginekologów mogę policzyć na palcach... może powinnam pojechać do większego miasta do jakiejś prywatnej przychodni? (mam taką możliwość) Myślicie, że powinnam się jeszcze raz dogłębnie przebadać?

ja tez mam nadzerke i jestem mloda. mam tak samo jak i ty? malutka nadzerke z ktora mozna nic nie robic, (badz tylko globowki zakladac) do czasu!!! az nic nie przeszkadza, u ciebei sprawa wyglada inaczej, przeszkadza ci w sexie dlatego mysle, ze to juz jest wskazanie!i trzeba cos z tym zrobic! ja bym pojechala do dobrego lekarza i tylko dobrego!!! ale nie konowala, ktory tylko kase zwinie. znam dziewczyne miala problem jak Ty poszla do poleconego lekarza, wymrozil jej i ma z glowy problem! nie boj sie, to trzeba leczyc,,,

Gość bez nadżerki
Jest sposób aby nie trzeba było wypalać laserowo i uszkadzać tkanki. Moja kolerzanka miała wypalaną ale jakieś bakterie zostały jej w organiźmie i po poł roku zrobiła jej się nastepna.