Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sicucha

Objawy odstawiene Chlorprothixenu

Polecane posty

Gość sicucha

Zaczęłam brać Chlorprothixen(neuroleptyk) ale on mi nie podszedł i po 2 dniach odstawiłam. 1 dzień w dawce 15 mg, 2 dzień w dawce 30 mg (czyli 2 po 15 mg). 2 dni potym dostałam bezsenność i silną akatyzję tak jak napisano w ulotce. Kiedy te objawy miną? Z góry dziękuję za odp. bo nie idzie wytrzymać

Gość sef3r
JA BRAŁAM CHLORPOTIXEN DWA LATA DO TEGO TEGRETOL A TY? NA POCZZĄTKU BRAŁAM GO CAŁEGO I DUŻO A APOTEM LEKARZ ZASZE POWTARZAŁ BYM DOSTOSOWAŁA DO SWYCH POTRZEB A POTEM TO BRAŁAM PO POŁÓWCE I MI WYSTARCZYŁO, ALE OGÓLNIE TO MI POMAGAŁ TEN LEK TAK ŻE PO DWÓCH LATACH ZAKOŃCZYŁAM LECZENIE NERWICY A AJAK U CIEBIE?

Gość sicucha
Odstawiłam po 2 dniach i mam niepokój w nogach NIE DO WYTZRYMANIA i nie śpię całe noce. Może to sugestia, a może objawy odstawienne , ale czy po 2 dnich brania mogą wystąpić objawy odstawienne

Gość sef3r
NIE, JAK JA PO DWÓCH LATACH BRANIA NIE MIAŁAM OBJAWÓW TO TY TYM BARDZIEJ , TO BIERZ PO PÓŁ TABLETKI BO MI LEKARZ MÓWIŁ ŻE MOGE BRAC PO POŁOWIE. MI TEN LEK BYŁ POTRZEBNY, USPOKAJAŁ I NIE MIAŁAM NAPADÓW , POPRAWIAŁ HUMOR, OD TEGO SIĘ NIE UZAALEŻNISZ A POZA TYM MOŻNA NORMALNIE PRACOWAC, JA MIAŁAM KŁOPOTY ZE WSTAWANIEM , BRAŁAM NA NOC I ZAWSZE WSTAWAŁAM WYPOCZĘTA, NIE MIAŁAM KOSZMARÓW, CZASEM MIAŁAM DRŻENIE RĄK

Gość sicucha
Problem jest w tym, że ja od 2 miesięcy wkręcam sobie objawy, więc możliwe jest że akatyzję też sobie wmówiłam? Mam to czego się najbardziej boję:/

Gość sef3r
TO SOBIE NIE WMAWIAJ , BĘDZIE DOBRZE. A JAKIE MASZ OBJAWY NERWICY?

Gość psychotropy to śmierć
jw

Gość sicucha
bóle gardła zamienne z bólem jajników ,czasem bezsenność, czasem dyskomfort w żołądku, lęki, histeria, budzenie się w nocy, uderzenia gorąca, kołatanie serca. A tak naprawdę sytuacja jest taka że ja podejrzewam że ktoś mi podał na śnie, tzn mnie wybudził ale nie pamiętam ten chlorprothixen bo miałam silny niepokój i lęki i mama mi kazała wziąć 2 tabletki a ja poszłam spać. Za 2 dni dostałam silnej akatyzji, którą już kiedyś miałam po Fluanxolu i silny niepokój na wspomnienie tamtych wydarzeń,poczułam jakbm się "cofnęła w czasie". Akatyzja czasami mija na godzinę, dwie a potem wraca:/

Gość sicucha
a z tą akatyzją zaczęło się od tego że po 3 godzinach siedzenia , jeszce podczas okresu nagle poczułam że muszę zmienic pozycję i myślę" o Boże, akatyzja wróciła" chyba mi na śnie dali lek bo wzięłam wtedy 4 hydroksyzyny i jak się wybudziłam w nocy to miałam ciężką głowę. I od tego momentu muszę cały czas chodzi ć jak kiedyś,nie mogę wysiedzieć, czym więcej myślę tym bardzije się nasila:/

Gość sicucha
Mam kilkugodzinne przerwy w akatyzji połączonej z lękiem, tak jak wcześniej z bólem gardła(internistka mówiła że gardło zdrowe) czybólem jajników. Objawy występują cyklicznie