Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie daję już rady z tym wszyst

Jestem bliska popełnienia samobójstwa przez matkę

Polecane posty

Od maleńkości byłam tym gorszym dzieckiem. Mamy z siostrą innego ojca i ona zawsze uważała mnie za gorszą. Non stop się na mnie wyrzywa, manipuluje rodziną przeciwko mnie. Cały czas jest coś nie tak. Wmawia rzeczy które nigdy nie miały miejsca, wyzywa mnie. Mimo iż jestem dorosła nie umiem sobie z tym poradzić. Cały czas mnie słownie zaczepia, a jak już nie wytrzymuję i powiem jej parę słów zaraz robi ze mnie wariatkę biegnie do siostry i wmawia jej że ją biję. To jest chore. Nie daję już rady :(

Gość rocznica katastrofy
nie daj się jej, ona jest chora, jak można róznicować dzieci!! Postaw się jej i nie daj się zgnoić. myśl zawsze o sobie jak najlepiej Dziewczyno, dasz radę. Skoro tu piszesz, to nie chcesz się zabić. Nie rób jej "przyjemności" - im będziesz starsza, tym lepiej sobie poradzisz z jej wrednościa, bo inaczej tego nie mozna nazwac

Gość rocznica katastrofy
Ta kobieta jest chora psychicznie i tak o niej myśl. nie odpowiadaj na jej zaczepki, bo to chory , a nie Twoja matka.

Ona mnie niszczy, ale ja jestem na straconej pozycji, gdyż tak sobie wychowała siostrę, że ona non stop jej broni. Nawet jeśli wie że matka żle robi :(

Gość rocznica katastrofy
poprawka: bo to chory umysl, a nie Twoja matka

Gość rocznica katastrofy
Rozmawiaj spokojnie z siostrą i zachowuj się spokojnie. Spróbuj w tajemnicy nagrać (telefonem, aparatem, ale tak by nie widziała)matkę, będziesz miała dowody - jak nie dla innych, to dla siebie

Gość Zinnka
Wspolczuje....matka powinna dawac dziecku poczucie bezpieczenstwa, byc opoka w zyciu, pomagac. Nie zawsze jest tak, jak powinno byc. Jestes dorosla, wiec popatrz na to realistycznie. Wiesz jaka jest, wiec nie odpowiadaj na zaczepki. A gdzie twoj ojciec? Masz w nim wsparcie?

Gość Offerma ma konszachty z modami
Matka Cię kocha tak samo, jak Twoją siostrę, ale macie złe stosunki. Nie kłóć się z nią, nie odpyskuj, nie płacz, nie mów do niej brzydko (jeśli to robisz). Bądź obojętna i wytrzymaj, a wtedy ona zacznie pytać, co się stało.

Gość rocznica katastrofy
Masz w ogóle jakiekolwiek wsparcie?

Ojca traktuje tak samo, ale on jest za słaby by cokolwiek zrobić, po prostu mówi że chce spokojnie umrzeć.

Gość rocznica katastrofy
Ta kobieta to jakis koszmar :(