Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ewunia105aaaa

Niemiecki

Polecane posty

Gość Ewunia105aaaa

Witam. Proszę o zrobienie mi zadań na niemiecki :) Trzeba ułożyć dialog Pierwsze zadanie : Otrzymałeś stypendium na roczne studia w Niemczech. Chcesz na ten okres wynająć mieszkanie. W rozmowie telefonicznej zapytaj się o: - wielkość oferowanego mieszkania - wysokość czynszu - położenie lokalu Drugie zadanie : Otrzymałeś stypendium na roczne studia w Niemczech. Zastanawiasz się, gdzie zamieszkasz - zaproponuj koledze wspólne wynajęcie mieszkania - odrzuć jego propozycję zamieszkania w akademiku - przekonaj go, że wynajęcie mieszkania to lepszy pomysł. Trzecie zadanie : Zamierzasz spędzić dwa miesiące na kursie językowym w Berlinie. Poszukaj pokoju do wynajęcia. Zredaguj ogłoszenie w którym: - określisz interesującą Cię lokalizację - podasz maksymalny miesięczny czynsz - zaznaczysz, że jesteś nie palący - określisz sposób kontaktowania się. Z góry dziękuje :)

Gość ehhhh az sie komentowac
oj dziewczynko zaraz cie tu zjada jak bura suke ... w sumie to slusznie :D

Gość ehhhh az sie komentowac
a swoja droga wpisywalas wogole w google te scenki ? Przeciez tam masz gotowce ;/ powala mnie takie lenistwo ;/

Gość Ewunia105aaaa
Dziękuje za taką pomoc :) Jak nie masz nic ciekawszego do powiedzenia to nie musisz się tutaj wypowiadać :)

Gość a ty nie marnuj czasu
zaglądając do tego topiku, bo nikt ci tego nie zrobi

Gość Ewunia105aaaa
Już sobie sama poradziłam :P Miałam nadzieje, że ktoś zrobi to z niemieckiemu a ja w zamian coś z angielskiego :)