Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamamia76

Mukowiscydoza objawy

Polecane posty

Gość mamamia76

Witam wszystkich Niedawno moje dziecko (3,5) trafilo do szpitala z rotawirusem. Podczas wywiadu przeprowadzonego w zwiazku z przyjeciem synka do szpitala pytano mnie o wiele rzeczy miedzy innym o kupki synka. Powiedzialam, ze z tym bywa roznie raz sa dosc twarde a raz rzadsze i jakby nieprzetrawione ale ogolnie nie mamy z tym problemu bo sa oddawane codziennie nawet po kilka razy. Pania doktor jednak zanipokoily te niestrawione stolce i zlecila zrobienie testu potowego. Nawet sie nie denerwowalam na wynik bo wiedzilalam, ze moje dziecko jest zdrowe. w sumie malo choruje i nigdy nie mialo zapalenia pluc, oskrzeli czy anginy. Zdarzaja sie okresowe katarki i kaszelki ale kto nie ma ztym problemu chyba kazde dziecko. Ku mojemu zdziwieniu test wyszedl kiepsko. Pierszy przekoroczyl delikatnie norme a drugi byl bardzo blisko granicy. Zaczelam czytac na internecie o tej paskudnej chorobie i od tej pory swiat mi sie zawalil. Boje sie, ze moj synek ma ta chorobe. Teraz jak wszystko przeanalizuje to faktycznie jest chudy robi duzo kupek w ciagu dnia. Zaczelam analizowac kazda kupke i zauwazylam sladowe ilosci sluzu. Sprawdzilam jego czolo i jest slone. Czy to mozliwe, ze ta choroba moze miec tak lagodny przebieg??? Jesli tak to czy rodzice innych dzieci tez moga jej nie wykryc bo u mojego synka to jest czysty przypadek, ze zrobilismy te testy. Zdecydowalismy z mezem, ze zrobimy prywatnie test genetyczny na wszystkie mutacje, zeby wiedziec czy test potowy byl bledny czy faktycznie synej jest chory i trzeba zaczac walke. Pisze to bo mysle, ze jezeli u nas tak to wszystko wyglada to moze warto, zebyscie przetestowaly swoje dzieci, zeby czego nie przegapic

Gość marta33w
Postawiłam z mężem na inhalator Alergia Stop. Raczej to jest średnia półka, nie najwyższa ale sprawuje się świetnie. Cichy, wydajny, wszechstronny bo można tutaj różne terapie prowadzić. Ja najczęściej korzystam przy nawilżeniu śluzówki i przy infekcjach. A akurat jak są dzieci w domu to infekcji dróg oddechowych nie brakuje.