Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mloppp

Jaka pozycja pomaga na bóle krzyzowe podczas pierwszej fazy porodu??

Polecane posty

Gość mloppp

jak sobie radziłyscie z bólem w domu??

Ja sobie nie radzilam :( boalo jak cholera w kazdej pozycji. Polozna pwoiedziala zebym przyjela pozycje embrionalna ( lezyc skulaona na boku) i oddychala ale wtedy myslalam ze sie skoncze z bolu. wez sbie znieczulenie w szpitalu bo bolu porodowego nie da sie niczym zlagodzic.

mi tylko ulgę przyniósł prysznic, ale to trwało 30 min. miałam takie bóle z krzyża, jak ktoś by mnie napieprzał kibolem, lekką ulgę przynosił mi masaż, który mi robił mąż,

mi tylko ulgę przyniósł prysznic, ale to trwało 30 min. miałam takie bóle z krzyża, jak ktoś by mnie napieprzał kibolem, lekką ulgę przynosił mi masaż, który mi robił mąż,

Gość LaraCroftttt
Mi nic nie pomagało, na początku fajnie było, gdy maz mnie masował,ale gdy bylam juz zmeczona bólem to dostawałam nerwów gdy mnie tylko dotykał. Niektórym pomaga siedzenie okrakiem na piłce, mi niestety pogorszyło sprawe. Ja nie lezałam na łozku tylko na krzesełku obok skulona w kolana. Ale nie miej nadzieji, ze cos zlagodzi, boli jak cholera ale szybko sie o tym zapomina. Mi połozona pomagała słowami, ze po kazdym skurczu jestem coraz blizej konca.

Mnie pomagała pozycja pionowa (opierałam się na swoim mężu) a przy tym kołysanie na boki biodrami. Prysznic nie pomagał aż tak bardzo bo w momencie skurczu i tak przestawałam polewać się wodą i słaniałam oparta o ścianę;)