Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dajciemispokojzhsłem

Umiejscowienie bolu przy porodzie

Polecane posty

Czy jak zczyna sie poród, skurcze i ból obejmuja cały brzuch (od okolic, gdzie kiedys ;) był zołądek, do okolic "na dole"), czy bol czuje sie tylko na dole, jak przy okresie?

Gość LunaLunaLuna
bol czuje sie wszedzie:( serio:(mialam wrazenie ze boli mnie kazdy kawałek mojego ciala:( najgorsze sa bole krzyzowe,cos jak przy okresie tylko z 500 razy mocniejsze :( ale o tym bolu zapomina sie bardzo szybko:)

U każdej kobiety inaczej. Mnie brzuch w ogóle nie bolał, a tylko dolny odcinek kręgosłupa. A o tym bólu wcale się nie zapomina, ja Go dobrze pamiętam :P

Gość LunaLunaLuna
Natalie,ja zapomnialam bardzo szybko :D mimo,ze w czasie porodu gadałam do meza ze nigdy wiecej zadnej ciazy, za umieram i ze w ogole ze ma spieprzac, bo to ze mnie boli to jego wina:D:D a teraz planuje drugie dziecko i za cholere nie moge sobie tego bolu przypomniec:D

Jestem w 35 t.c., dlatego pytam. Krzyz czesto mnie boli, czesto boli mnie tez dół brzucha. Z ciąza, jak narazie, wszystko Ok, wiec pewnie sa to albo bole jelitowe, albo spowodowane obciązeniem kregosłupa. Po czym mam poznac, ze zaczyna sie poród? Jak wygladaja te całe skurcze, które czuje sie co 10 a pozniej co 5 minut? Gdzie sa umiejscowione? Nadal nie rozumiem... :(

LunaLunaLuna --> Jak planujesz, to będziesz miała okazję sobie przypomnieć :D Ah Ci nasi faceci, sprawcy i winowajcy. To ich powinien dosięgnąć taki ból i cierpienie :D dajciemispokojzhsłem --> Sama będziesz wiedziała, że to "to". Trudno to wyjaśnić :)

Gość LunaLunaLuna
U mnie najpierw odeszły wody,potem pojawily sie skurcze-najpierw niezbyt mocne bo smialam sie,ze wcale tak bardzo nie boli:Dale z kazdym nastepnym skurczem stawały sie mocniejsze. Na poczatku boli jakby doł brzucha ale tak jakby kleszczowo obejmuje coraz wieksza czesc plecowi brzucha. Jak jechalamdo szpitala to bolalomnie juz naprawde mocno-mialam wrazenie jakbym gdzies wylączala sie na czas bolu. Potem juz byl hardcore:D,a potem juz mala byla na swiecie. Rodzilam - od momentu odejscia wod do urodzenia sie malej ok 7 godzin :)Wspominam poród bardzo pozytywnie,drugie dziecko tez chce rodzic sn :)

Gość mama wiekowa
śmieszy mnie to powiedzenie, że o bolu sie zapomina. Jak można zapomnieć? ja mam 48 lat , a wszystko doskonale pamiętam, nacięcie, nawet jak chcialam wyskoczyć przez okno z bólu. A dzis synowa pije razem z synem i tyle mialam pociechy dopóty go wychowywałam.

mnie bolal brzuch caly ale to masakrycznie, ak na przy okresie ale z 1000 razy bardziej. plecy w ogole mnie nie bolaly. Do tego jeszcze strasznie mnie bolały pachwiny od samego poczatku porodu jakby mnie ktos od środka rozrywał. Ja tez w czasie porodu mowilam ze nigdy wiecej dzieci i blagalam o cesarke a teraz minely tylko 2 miesiace i jestem pewna ze chce drugie dziecko i ze tez bede rodzic sn. No tylko u mnie jest ta roznica ze ja w koncu wzielam zzo wie nie wiem jakby to bylo ,

ja mialam bole krzyzowe,brzuch wcale mnie niebolal.Kazda ma inaczej chyba