Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pysisum

Ile pieniędzy przeznaczacie na wakacje w kraju?

Polecane posty

Gość pysisum

Ile zabieracie kasy na wakacje i na jak długi pobyt i miejsce? Chodzi mi o wakacje w naszym kraju. Nie pytam ludzi, których stać na wakacje w kilku gwiazdkowych hotelach, którzy w kieszeń biorą kilka tys i nie przejmują się kasą. Wiadomo jak ktoś pracuje to ma. Moje pytanie kieruję do ludzi, którzy nie zarabiają dużo, a chcą spędzić sobie gdzieś wakacje z rodzinką tańszym kosztem lub do młodzieży w wieku szkolnym, którzy jadą za własne oszczędności. Ile udaje Wam się przeznaczyć na wakacje, na jak długo, w ile osób, jakie miejsce. :)

Gość my w Zakopanem.
ja co roku jestem w Zakopanem. Zawsze jeździmy na tydzień z chłopakiem. Śpimy zawsze w centrum Zakopanego na same nocki wydajemy 540zł. Nocka po 45zł/os i jak na 7 dni jeździmy to wychodzi 6 nocek do opłacenia. Do tego na każdy dzień mamy 100zł. Z czego około 30 wydajemy na jedzenie typu śniadanie, obiad, kolacja. Kupujemy w sklepie i sami przygotowywujemy w pokoju, bo mamy pokoj zawsze z aneksem kuchennym i mamy taka mozliwosc. A reszte wydajemy na busy, wyciagi, piwko, lody na miescie i inne atrakcje. Na podroz pociagiem okolo 150 zl w obie strony dla 2 os. Czyli w sumie 1400. Ale jak mamy po te 100zł na dzien to zazwyczaj i tak zawsze cos zostaje wiec ostatniego dnia szalejmy na calego za reszte kaski.

Gość my jedziemy nad morze
na jakiś tydzień. pokoj 35 zł na dobe od os. paliwo 400zł, jedziemy w czwórkę. ile pieniedzy wezmiemy na codzienne szalenstwa to jeszcze nie wiem, ale tak jak wyzej ktos napisał na nas dwoje jakies 100 zł na dzien do wydania.

Gość nad morzem trzeba wiedziec
gdzie jeść ...:D są czesto fajne tanie żarłodajnie ....np obiad 12 zeta za 2 dania i w tym masz całą waze zupy to mozesz sie napchać

bardzo lubie Władysławowo, ale tym razem wybierzemy sie już gdzieś indziej

Gość nad morzem trzeba wiedziec
a my jezdzimy na wybrzeze Rewalskie

Gość my w Zakopanem.
no ja wlasnie nawet nie jadam w takich miejscach gdzie za 12 zl sa dwa dania, bo juz probowalismy zazwsze tak jest scisk, smierdzi potem, tloczno i duszno. Ble. Juz lepiej zjesc w normalnej restauracji lub tak jak my jesli zalezy na tanim koszcie. Za 20zł cos na obiad mozna kupic i zrobic naprawde dobre i duze jedzonko. I dyszka na jakies bulki, szynka na sniadanie, kolacje;) Najdrozej wychodzi jednak spanie...

Gość a ja...........
nie jezdze na wakacje bo mnie na to nie stac!

Gość pysisum
mnie tez nie stac, ale dklatego odlkladalam caly rok po 100zl miesiecznie by mimo, ze jestem biedna to moc sobie pozwolic na jakis wypoczynek.

też nie zarabiam dużo, a mam duże wydatki :( ale kocham morze, niestety mam daleko i po takich tygodniowych wakacjach bedzie lipa z kasą, ale trudno

Gość a ja............
no wiec dokladnie nie stac mnie i dlatego nie jezdze...a nie mam opcji odlozenia bo co...nie bede jesc dwa dni zeby pojechac na wakacje?...moze kiedys sobie to odbije

Gość anasastazja
A 1500 wystarczy na tygodniowy wypoczynek gdzies w kraju? Nie wliczajac paliwa.

Gość hehehihi
zalezy na ile osob ma byc to 1500 bo jesli na dwie to przez tydzien sobie niezle pozyjecie :) w jakims pensjonacie albo domku.

Gość anasastazja
Na jedną osobę. :)

Gość hehehihi
no dziewczyno! na jedna to starczy Ci idealnie! na pewno odpoczniesz, nie odmawiajac sobie wszystkiego :)

Gość anasastazja
Ooo, to super, bo wiecej odlozyc nie dam rady.:)

Gość hehehihi
oblicz sobie ile stracisz na noclegi plus ile na bene, i to co Ci zostanie podziel sobie na liczbe dni ktore spedzisz na wakacjach - bedziesz miala oglad ile bedziesz miala na wydanie kazdego dnia,