Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mama Ali

Kiedy dziecko usiadzie

Polecane posty

Gość Mama Ali

Witam. Moja corka ma 7 i pol miesiaca. Jeszcze sama nie siedzi. W jakim wieku dzieci same siedza?

Gość mama na allegroo
juz powinna siedziec moja jak miala 5-6 mcy to juz siedziała

Gość Mama Ali
Offermo nie wpisuj sie na pytania na ktore nie potrafisz udzielic odpowiedzi

Gość mama na allegroo
teraz ogladam zdjecia i małą miła 4-5 mcy jak siedziała ale wiadomo ze kade dzieco rozwija sie inaczej

Gość Mama Ali
Kladlam ja czesto na brzuszku ale zaraz sie zloscila a to podobno wazne bo dziecko cwiczy miesnie potrzebne przy siedzeniu. Mala probuje usiasc z plecow,ale podpiera sie na jednej raczce. Chwile tak wytrzyma ale potem laduje albo na plecach albo na brzuchu. A tak sama to mala sie nie utrzyma jak chce ja posadzic

Gość mama na allegroo
poweim ci jeszcze ze kuzynki córka jest w tym samym wieku co moja i ona pozniej zaczeła siadac, pozniej jej zęby wyszły, poznij zaczeła chodzic niż moja za to ona juz mowi wszytko a moja nie -teraz ma 23 mce tazke to ze dziecko cos zaczyna robić pożńiej nie znaczy że ze wszystkim tak bedzie

Gość Dobrawka88
juz zaczyna sie moja to moja tamto. Autorko chodzi CI o samodzielne siadanie czy jak ja posadzisz to sie przewrcacaa?

Gość mama na allegroo
a sadzałąs ją od małego obłożoną poduszkami? ja tak robiłą jak miała ok 3 mce dookoła poduszki i tak sobie siedziala/lezała podparta i potem sama zaczela siadac bez tych poduszek

Gość azezam
moj syn siedzial jak mial niecale 5 miesiecy corka usiadla nie tak dawno a idzie jej 8 miesiac no tak jak miala 7 z tygodniem powiedzmy kazde dziecko jest inne moze byc tak ze jak usiadzie to odrazu zacznie raczkowac mysle ze nie ma sie czym przejmowac

Gość Mama Ali
Ja juz sama niewiem. Dzieci moich kolezanek siedzialy jak mialy pol roku.

Gość Dobrawka88
ja sadzalam miedzy poduchami bo sie pzrwracala i tak po około tygodniu nauczyla się siadac. tzrba dziecku trochę pomoc:)

Gość Dobrawka88
to co ze jak mialy pol roku to siedzialy nie sugeruj się tym.

Gość Mama Ali
Chodzi o to ze jak sa sadzam to sie przewraca. Nie obkladalam jej poduszkami ale sadzam ja wsrod zabawek i trzymam pod pachami. Mala probuje usiasc z plecow ale jej nie wychodzi,juz tak od 3tygodni probuje.

Gość moja ma 8.5 miesiaca i sama
nie siada. Jak sie ja posadzi to siedzi stabilnie, siega po zabawki, obraca sie na dupce w koło, ale sama usiasc nie potrafi. Ja jej niczym nie obkladalam, nie podpieralam, jak przyjdzie jej pora to siadzie. Autorko nic na sile, nie powinno sie dziecka opierac na poduszkach, bo skoro samo nie potrafi jeszcze siedziec to mozna mu takim czyms tylko krzywde zrobic i zkrzywic kregoslup. Poczekaj cierpliwie a juz szczyt glupoty dla mnie to sadzanie i opieranie poduszkami 3miesiecznego dziecka, ktore nawet jeszcze czasami stabilnie glowy samo nie trzyma. I potem wszyscy sie dziwą skąd te pokrzywione kregoslupy u dzieci :/

Gość emila23
Proszę o pomoc. Jestem studentką psychologii. Muszę przeprowadzić pilotaż do badania. JEST TO CAŁKOWICIE ANONIMOWE i zajmuje ok 5 min. więcej inf i ankieta pod adresem: http://badania.webd.pl/swps/ Z góry dziękuje

Gość wariaa
Moje dziecko usiadło samo jak miało 10,5 miesiąca.Normą jest jak dziecko usiądzie do 11 miesiąca.Nigdy nie obkładałam poduchami bo i po co???żeby kręgosłup pokrzywić?? siadające 5 miesięczne dziecko hehe ja o takim nie słyszałam..