Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rodzę w czerwcu 2011r.

Czy taka ilość ubranek starczy mi na początek?

Polecane posty

A może powinnam jeszcze coś dokupić? Oceńcie proszę: 1. body krótki rękaw- 11 2. body długi rękaw- 9 3. półśpiochy- 4 4. śpiochy welurowe- 1 5. pajacyk- 1 6. pajacyk welurowy-1 7. kaftaniki- 4 8. skarpetki- 8 par 9. papucie/cieplejsze skarpetki- 4 pary 10. czapki bawełniane cienkie- 4szt. 11. czapki cieplejsze-2szt. 12. bluzka krótki rękaw- 1szt. 13. bluzka długi rękaw- 4szt. 14. bluzka welurowa/sweterek- 3szt. 15. spodnie jeans- 1 para 16. spodnie dresowe- 2 pary 17. krótkie spodenki- 1 para 18. ciepły dres polarowy- 1szt. 19. ciepły kombinezon- 1szt. 20. śliniak- 2szt. tak myślę, że może jeszcze pajacyki i śpiochy bawełniane po 4szt.?

Gość 0101010101
tez mi sie wydaje ze masz za malo pajacykow. ale na pocztaek to co masz napewno ci wystarczy.dobrze ze nie kupujesz masy ubranek,ktore za miesiac beda za male.

Gość azezam
sporo tego :) ja pamietam ze i 1 i 2 dziecko tzrymalam w bodziakach i spiochach do 6 miesiaca tak im najwygodniej zadnych gumek od spodniczek czy spodenek i mialam po 4 zmieny na dzien czasem az tyle zuzylam a czasem nie wiadomo roznie z dziecmi mialam tez pajacyki i czapeczki na wyjscie no ale kazda mama po swojemu :)

Ja bardzo lubie pajace zakladac synkowi do spania, wiec kupilabym ich wiecej. Ty rodzisz w czerwcu wiec moze jeszcze jakies rampersy dokup. Cieply kombinezon?....moze z tym poczekaj do jesieni - nie wiesz jaki rozmiar bedzie wtedy nosic Twoje dziecko.

wypisałam ubranka, które już mam, większość w rozm.62; cieplejszy kombinezon wolę mieć, bo nigdy nie wiadomo jaka pogoda będzie, a jest też trochę większy rozm.68 macie rację, dokupię jeszcze pajacyki do spania, chociaż jak będzie upał, to chyba body wystarczą, jakieś cienkie śpioszki i może kilka rampersów dziękuję za rady i pomoc :)

Gość troche sporo tych ubranek
mysle ze wystarczy, chociaz pajacykow bym dokupila, ja swojej malej do spania zakladalam, no i wygodne do ubrania, ale zwroc uwage zeby mialy waskie nogawki (bo jak sa szerokie, to dziecko przygnie nowzki i jak wyprostuje, to czesto sie placze w takich szerokich nogawkach) no i zeby byly rozpinane na obu nozkach a nie tylko na jednej tak na skos, wtedy tez ciezko zalozyc szczegolnie jak si enie ma wprawy no i poczekaj z kupieniem wszystkiego bo po pierwsze nie wiadomo do konca jak duze urodzi sie dziecko (mi kazdy kazal kupowac wieksze, bo 56 to niby za male, a okazalo sie ze corcia malenka sie urodzila i nawet 56 byl dla niej za duzy), zawsze potem mozesz dokupic no i duzo ubranek sie dostaje na poczatku (u nas połowe ubranek jakie mielismy przez pierwsze 3-4miesiace to bylo wlasnie otrzymane w prezencie od odwiedzajacych)

Gość ubrankoINNEciagle
rampersy dokup bo urodzi sie w czerwcu to moga byc upały juz

Gość habababa
ja używałam oprócz bodów pajacyki a skoro to będzie lato to kup więcej rampersow