Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bardzo się bojęęęęęęę

oszuści z pobieraczka!!ratunku!!!

Polecane posty

Przysłali mi znów coś takiego, myślicie że serio pozwą mnie do sądu? powinnam zapłacić?? Szanowna Pani W, Ze względu na nie wywiązanie się przez Panią do dzisiaj z zawartej z nami umowy z dnia 11.03.2011 będziemy zmuszeni wystąpić przeciwko Pani na drogę sądową w celu wyegzekwowania przysługujących nam wymagalnych należności. Na podstawie ustawy z dnia 18 lipca 2002 roku o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. Nr 144 poz. 1204) doszło do zawarcia wiążącej obie strony umowy. Pozew przeciwko Pani zostanie skierowany do właściwego miejscowo sądu przez współpracującą z nami kancelarię prawną na podany przez Panią podczas zawierania umowy adres:Przypominamy, że podawanie fałszywych danych osobowych mających na celu wprowadzenie w błąd drugiej Strony umowy stanowi przestępstwo oszustwa zagrożone karą pozbawienia wolności od 6 miesięcy do 8 lat. Jeżeli podczas rejestracji podali nam Państwo fałszywe dane osobowe (otrzymamy wtedy zwrot listu z pozwem) o popełnionym przestępstwie niezwłocznie zawiadomimy właściwe organy ścigania. Do identyfikacji posłuży nam adres IP, z którego nastąpiło zawarcie umowy oraz jej dokładny czas i data. Polscy usługodawcy internetowi mają obowiązek zapisywania, który z klientów o danej porze korzystał z danego adresu IP, właśnie na wypadek ewentualnych przestępstw lub wyłudzeń dokonanych przez klientów. Pani adres IP użyty podczas zawierania z nami umowy z dnia 11.03.2011 to 91.221.89.210. W związku z powyższym zastrzegamy sobie prawo do wykorzystania zgromadzonych o Pani danych w celu wyegzekwowania należności wynikającej z zawartej umowy oraz ewentualnego przekazania ich właściwym organom ścigania w przypadku podania fałszywych danych. Niniejszym pragniemy poinformować, że wyznaczamy Pani ostateczny termin na dobrowolną spłatę zaległości. Jeżeli usługa Pobieraczek5 nie zostanie opłacona w przeciągu 3 dni od dnia otrzymania tej wiadomości, wówczas zainicjujemy czynności prawne opisane wyżej, co wiązać się będzie dla Pani z dodatkowymi kosztami (sądowymi i windykacyjnymi) oraz w wypadku podania fałszywych danych zawiadomieniem właściwych organów ścigania i poniesieniem związanych z tym konsekwencji. Raz jeszcze przypominamy, iż zgodnie z zawartą Umową, przysługuje nam kara umowna w wysokości stanowiącej wyrażoną w złotych polskich, równowartość 100 dolarów amerykańskich wraz z odsetkami w wysokości czterokrotności stopy procentowej kredytu lombardowego Narodowego Banku Polskiego jako naprawienie szkody wyrządzonej wskutek nieuzasadnionego obciążenia infrastruktury i zasobów wykorzystywanych do świadczenia Usługi Usenet. Zaległą kwotę w wysokości 94,80 PLN należy zapłacić w ciągu 3 dni od dnia otrzymania niniejszej wiadomości. Istnieją dwa sposoby opłacenia należności: co mam robić?? RATUNKU!!

czyli mam się nie martwić?? to już 3 mail od nich!

Gość faaf
odeslij im paragraf o nękaniu i probie wyłuczenia zastrasz ze jesli nie przestana cie nekać zglosisz to na policje

Gość faaf
wyłudzenia *

Gość rachunek za kafeterię
To doprawdy dziwne, że nie nauczyłaś się na własnych błędach: nie doczytałaś umowy przy korzystaniu z pobieraczka i takie są konsekwencje. Jeśli jeszcze tego nie wiesz, to za kafeterię też trzeba zapłacić i to dość sporo jeśli zawczasu nie opaciłaś abonamentu.

Gość sara3535
Przeciez podawali na TVN ze pobieraczek nie ma prawa zadac i wymagac. Mieli sprawe w sadzie za nielegalne pobieranie kasy. Tylko nie wiem co z tego wyniklo dowiedz sie i potraktuj ich jak na to zasluguja.

kilka lat temu nieźle dostałam opier od rodziców za tego pobieraczka, ale nic nie płaciłam,olać to, ty też nic nie płać, i się nie martw bo nic nie będzie

boje się:(

Gość rachunek za kafeterię
Słuchaj, kafeteria ma umowę z pobieraczkiem: możesz zapłacić oba rachunki na jednym blankiecie, dzięki temu unikniesz płacenia podwójnej prowizji. Serio, to się opłaca, przynajmniej na ten raz, chociaż pewnie z pobieraczka więcej nie będziesz chciała korzystać. Musisz zsumować obie kwoty i jako tytuł wpłaty wpisać: "opłata zintegrowana za usługi grupy PobKafe.S.A.". Oni już tam się między sobą rozliczą.

Gość Olej ich
Do mnie jak idiota zadzwonił o 7 rano jak spałam po egzaminie, jak wyzwałam od różnych to mam spokój

Gość 65u6u6j
nie buj sie

ja tez mialam taka sprawe,ze podadza mnie do sadu,tak czy siak wkurzylam sie i napisalam maila,ze mialam okres probny na 7 dni i nie zgadzalam sie na dalsza wspolprace z nimi,a to,ze nieformalnie nawiazali ze mna kontrakt roczny to juz nie moja sprawa bo nie maja do tego prawa by za moimi plecami to robic,postraszylam policja,ze jak beda mnie nekac to sama podam ich do sadu i ....cisza

Gość mój brat
ze dwa lata temu dostał od nich podobnego maila, ale nic nie płacił i do dziś jest cisza.

Gość ja31724562
A czy jak im zapłacę to dadzą mi już spokój czy będę musiała im płacić tak co jakiś czas?? Boże ludzie poradźcie coś mądrego !!

Gość Mikaś
Przecież Ci radzą :D wuluzuj, to naciągacze i tyle. Bez policji to nie mają prawa nawet Twojego IP mieć.

Gość fggggghjtdydd
Oni nie pojdo do sadu, to jest klamstwo dla debili zeby wybulili kase... Olej ich i nic ci nie zrobia.bo nie majo podstaw, napisac mozna wszystko a ty nic nie podpisalas