Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rafffiiisss

Składanie papierów na studia a opłaty....---co i jak

Polecane posty

Gość rafffiiisss

no więc jak to jest, no więc matura kiedy jest to każdy wie(Maj), no i jak jest z kierunkami studiów i opłatami, tzn za co płacę a za co nie, załóżmy że interesują mnie 4 kierunki(z czego 3 są na tej samej uczelni), 1 kierunek na innej uczelni i jeden z tych 3 kierunków bym chciała wybrać na jeszcze innej uczelni(ten sam kierunek i 2 uczelnie) i jak to jest z opłatami, płacę za samo 'podanie'(chęć studiowania tego kierunku na tej uczelni) czy płacę dopiero jak się zdecyduję na tą uczelnię???? czy może płacę za podanie i potem w razie rezugnacji oddają kasę???? bo to nie są małe pieniądze A CIĘZko wyłapać konkrety....będę wdzięczna za pomoc!!!!

Gość a tak ciężko zadzwonić i się
wypytać wszytko?

Gość sądzę że płacisz za każdy
kierunek osobno, taką opłatę rekrutacyjną, jaka jest podana. Może się mylę, ale według mnie to nie ma znaczenia, że zdajesz na kilka kierunków na jednej uczelni.

I płacisz oczywiście przed decyzją i przed rekrutacją w ogóle :). To opłata rekrutacyjna: płacisz za całość wysiłków, jakie uczelnia podejmie, żeby zdecydować, czy Cię przyjmie czy nie. Razem z innymi dokumentami (maturą, podaniem itp.) musisz dołączyć kwitek zaświadczający, że opłata jest uiszczona. A kiedy się już podostajesz i zdecydujesz na jeden kierunek, to tylko tam zapłacisz za legitymację, indeks, ubezpieczenie, ale to już inne opłaty i będziesz o nich informowana na pewno.

Gość rafffiiisss
aha, dzięki :) kurczee, to drogo wyjdzie bo jak patrzyłam to opłata to ok 80-150zł, ale myślałam że to jakoś razem, kurcze, to by minimum 400zł same opłaty wyszły!!!! :o

Gość ewuuuula
Placisz za samo wziecie udziału w procesie rekrutacyjnym, bez wzgledu na pozniejsze wyniki- kasy nie zwracają

Gość tyle mam do powiedzenia
hahahahahahahaha ale wy laski jesteście zjeebane :D zamiast iść na uczelnie wypytać to ta na kafe pyta przygłupów hahahahahahahahaha :D:D:D:D:D:D:D:D:D

No niestety tak jest. Inaczej każdy mógłby złożyć papiery na wszystkie kierunki w Polsce, co narobiłoby mnóstwo bajzlu na uczelniach. Moim zdaniem istnieje nadzieja, że zdając na tej samej uczelni na dwa czy trzy kierunki na jednym wydziale uiszczasz opłatę tylko raz - tego właśnie nie jestem pewna, więc dopytaj w jakimś dziale rekrutacji.

Gość emila23
Proszę o pomoc. Jestem studentką psychologii. Muszę przeprowadzić pilotaż do badania. JEST TO CAŁKOWICIE ANONIMOWE i zajmuje ok 5 min. więcej inf i ankieta pod adresem: http://badania.webd.pl/swps/ Z góry dziękuje

Gość pracownica rekrutacyjna
za każdy kierunek się płaci przecież z czegoś trzeba żyć ;)

Gość rafffiiisss
dzięki wszystkim :) przynajmniej wiem że muszę się ograniczyć do tych najbardziej prawdopodobnych kierunków, do takiego niezbędnego minimum

Gość gość
Ratunku!...mówią, że mam złożyć świadectwo maturalne ( o co chodzi)? skoro dopiero wyniki z matur będą 28.06 a na uczelni już chcą wszystkie papiery (z świadectwem maturalnym)?