Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aaa boliiiiiiiiiiiii

co na ból zęba gdy jest ropa

Polecane posty

moze mi ktos cos doradzić-oprócz dentysty bo nie mam poki co mozliwosci pojscia jestem spuchnięta az pod oko-dentysta peweni dał by cos na zejscie ropy chyba nie? bo nei usunie mi zęba gdy jest ropa poza tym to troche z przodu i nie chce wyrywac a leczyc

cholera nie mam jak sie wybrac musze jechac 20km musiałąbym wziasc wolne w pracy a nie wiecie jaki antybiotyk na takie cos? moze cos braliscie juz poprosze w aptece a potem doniose recepte

Gość myslę o wielkanocy
antybiotyk - Augmentin- na 7 dni. To Ci przepisze dentysta na spędzenie stanu zapalnego. Dopiero jak wyleczysz zgorzel to dentysta będzie mógł zacząć leczyć ząb.

kolega z pracy wlasnie mial podobnie - tylko jemu w koncu pekla ta ropa i dostala sie do zatok i doeiro wtedy mial bol - lepiej tego nie odkladaj

ja byłem u dentysty z ropą, wziałem antybiotyk i jeszcze tego samego dnia miałem zęba usuwanego, także chyba nie ma na co czekać

Gość liliput to był zły
stomatolog. nic się nie robi przy zębach gdy jest zapalenie. antybiotyk nie usunie go w kilkanaście godzin. takie zachowanie jest niezgodne ze sztuką.

Gość dslkjkjk;l;l
tylko szalwia.tylko nie pic a PLUKAC:) zobaczysz,ze pomoze!ona wlasnie od tych stanow zaplanych

Gość mala rozowa glizdka
szałwia obawiam się że będzie miała zbyt słabe działanie, ale też dobry pomysł.

Gość te coca cola
odwiert......zdecydowanie

Gość MasterBlackAngel
W sumie to co do tego,że usuwanie zęba jak jest ropa,zapalenie,czy infekcja to jest błąd w sztuce.Ale idąc do prywatnego da radę jeszcze.Tylko na własną odpowiedzialność,bo można zjechać mu na jego oczach na fotelu.NoJa miałem problem i to na pilnie.To zrobiłem porządek z tym u prywatnego.Co prawda dentysta profesjonalny i się z deka przestraszył,że chcę mimo wszystko wyrwać od razu z góry dwa zęby jeden obok drugiego(do niczego się nie nadawały jak na wyrwanie) i jeszcze z ropą.I do tego dostałem jeszcze receptę Clindamyci - MIP 300.Miałem do końca brać po wyrwaniu tak jak w ulotce (18 sztuk jak dobrze pamiętam),ale nawet połowy nie zużyłem tych antybiotyków z racji,że na organiźmie nieporządane skutki.No ale dentysta był zdziwiony.Sam chciał,żebym nie wstawał jeszcze po usuwaniu zębów,a jakby w trakcie zabiegu mi się robiło słabo,czy coś nie tak,żebym mu dał znać.Ja wiedziałem czym ryzykuję,dentysta też wiedział czym to grozi.Poleciłbym tego dentyste akurat,bo konkretny i go chwalą praktycznie wszyscy.Nie spotkałem się z negatywami co do niego. A ostatnio znalazłem jeszcze jeden produkt na problemy z zębami:Plombe-R.Dość dobre rozwiązanie jeżeli chodzi o uzupełnienie ubytku,czy osłonięcie uszkodzonego zęba,do tego działa przeciwbólowo.Jest dobrym rozwiązaniem dla ludzi w podróży,w nagłych wypadkach,kiedy to nie ma jak zrobić coś z zębem,bo do dentysty daleko,czy kolejka jest daleko (i jak to u nas bywa to trzeba się zarejestrować i czekać w kolejce z tydzień,czy dwa).lek pełni rolę plomby tymczasowej,można używać 28 dni(nie więcej,jeszcze nie wiem czemu),przy ukruszeniu zęba zabespiecza przed okaleczeniem języka od ostrego szkliwa i ogólnie zabespiecza przed zanieczyszczeniami z jedzenia,bakteriami i dalszym poważniejszym rozwojem infekcji.W razie jakby plomba tymczasowa nie odpadła przed wizytą u dentysty to dentysta sam sobie usunie ją w gabinecie.

Gość gość
Jak boli zęb co można zrobić pozdrawiam