Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niunia20:::

coraz częsciej się zstanawiam nad wyjazdem z Polski

Polecane posty

Mam 20lat, pracowałam pół roku w pewnej firmie produkcyjnej ale były zwolnienia i tak na początku lutego aż do dziś zostałam bez pracy... Coraz częściej zastanawiam sie właśnie nad wyjazdem za granicę... tu nie widze po prostu zadnej przyszłosci dla mnie... nic mnie tu nie trzyma emocjonalnie.... ani znajomi a rodzina tez raczej nie miała by nic przeciwko.... Wiadomo ze za granića trzeba dobrze znać jezyk angielski.... ja owszem zdałam mature z tego języka bardzo słabo i po prostu nie potrafie wydukowac zdania w tym języku ;) Czy może ktos był w takiej sytuacji i wyjechał po lepszą przyszłość? Będe bardzo wdzięczna za opinie

Gość Beatkaaaaaa
Witaj, ja wyjechalam do Anglii nie znajac w ogole jezeyka poniewaz uczylam sie w LO i na studiach niemieckiego. Bylo ciezko poniewaz pracowalam tylko z Anglikami ale jakos dalam rade. Bylo o tyle latwiej, ze moj maz zna bardzo dobrze ten jezyk i i pomagal mi z wszelkimi formalnosciami itd.. W chwili obecnej nie pracuje poniewaz opiekuje sie naszym 4 miesiecznym synkiem:) Jezeli potrzebujesz rady pisz smialo!

Gość wyjedz sobie..
wyjedz sobie jako aupair do usa na rok, tam utrzymuje cie rodzina plus placa ci kieszonkowe, poduczysz sie jezyka, pozwiedzasz, rozszerza ci sie horyzonty (poznasz ludzi z calego swiata) i wtedy bedziesz wiedziaka gdzie chcesz pojechac - moze anglia nie bedzie ci sie wydawala juz taka trakcyjna, moze bedziesz chciala gdzie indziej

jak wiecie Niemcy otwierają swoje rynki pracy... i własnie duzo zastanawiałam sie na wyjazdem do Niemiec... mam duzy problem z tym ze nie mam tam nikogo znajomego.... tego języka też nie znam... Naprawde chce z tąd wyjechąć ponieważ nie widzę tu przyszłosc ale dzielą mnie jak widzicie ogromnę przeszkody... tym bardziej ze raczej sama bym wyjechała a wiadomo ze z kims zawsze razniej , boję sie ze sobie nie poradzę.

Skoro masz dopiero 20 lat to ja bym wyjechala jako au pair do Anglii chyba jakies podstawy z ang masz? Wybralabym taka rodzine ktora ma tylko 2 dzieci nie wiecej. Czasem rodzina rowniez oferuje oplate za kurs jezykowy . Skoro nie masz nikogo za granica to opcja au pair na poczatek jest najlepsza. Rok bys mogla tak pracowac a pozniej szukac pracy na wlasna reke. Decyzja nalezy do ciebie.

Gość kllkl
Marina, co z Twoimi wlosami??? , pytam niezlosliwe..

Gość nie rozumiem tegooo
nie rozumiem po co ludzie na forum zamieszczaj do linki do swoich zdjec..teraz wszyscy beda nasmiewac sie z twojego ryja..:/

Anglia to też jakies rozwiązanie,, tylko własnie najbardziej się boję tego że nie dam rady sie dogadać po angielsku... ani w zadnym inny języku