Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość JagodowaHippie

Gdzie i jak można poznać ciekawych ludzi?

Polecane posty

Gość JagodowaHippie

Tak jak w temacie. Jestem nieśmiała i brakuje mi towarzystwa. Ludzie w moim otoczeniu w większości to nudziarze, ciągle gadają tylko o tym samym, wolny czas spędzają w domu przed kompem lub tv. Tęsknię za interesującymi, motywującymi do życia jednostkami, które wniosą nieco klimatu w moje życie.

Gość JagodowaHippie
Może coś poradzicie? Wiem, że fajni ludzie chodzą na koncerty czy do teatru, ale no wiecie, tak głupio samemu zagadnąć.

Gość nie pisz............
a jakie Masz zainteresowania?

Gość Bo rachunków za kafe nie płaci
I ile masz lat, bo to też ważne. Jedne grupy wiekowe bywają w takich miejscach, a drugie w takich. :)

Gość JagodowaHippie
Literatura, muzyka, rysowanie, historia średniowieczna, pisanie, mitologie. Jeszcze kilka rzeczy się znajdzie.

Gość JagodowaHippie
Niecałe 23.

Gość JagodowaHippie
Poszukuję osób z klimatem, takich zakręconych, artystycznych dusz. Co prawda moje zainteresowania są stosunkowo świeże, ale jestem ciekawą świata osóbką i wiele bym dała żeby poznać ludzi, którzy mają podobne gusta, pasje.

Gość mikii14444444444
a nie znasz nikogo na studiach?

Gość nie pisz............
mam podobnie, lubie poznawac ciekawych ludzi z pasjami;) nie znosze spotkan z babami ktore tylko ploty roznosza, moim zdaniem strata czasu.

Gość JagodowaHippie
Pewnie, że znam, ale ja i ludzie z roku nie nadawamy na tych samych falach. Może trzy, cztery osoby mają swój świat, bo reszta to imprezy, nauka, polityka i tak w kółko.

Gość JagodowaHippie
No właśnie. U mnie aż roi się od plotkarzy. Kumplowałam się z taką jedna dziewczyną z roku, ale okazała się wredną świnią, która żyje tylko tym kto co robi i z kim. Ciężko jest trafić na fajnych, otwartych ludzi, bo jeśli już ktoś sprawia wrażenie interesującej osoby, to niestety często traktuje cię z góry.

Gość twims
Może jedź na jakiś plener malarski czy rysunkowy. Albo zacznij od udzielania się na forach tematycznych, które Cię interesują, może z kimś się zaprzyjaźnisz :)

Gość hehe .. dobre
nie koniecznie, ja znam kilka fajnych osobek, zakreconych na maxa;) to jest inny swiat.

Gość hehe .. dobre
fora tematyczne to dobry pomysl.

Gość JagodowaHippie
Dobry pomysł:) Jak byłam młodsza, prowadziłam korespondencję listowną z różnymi osobami, no i z niektórymi utrzymuję kontakt do chwili obecnej, ale mieszkają zbyt daleko i rzadko się widujemy.

Gość JagodowaHippie
Nie twierdzę, że zawsze, ale wierz mi, ciężko jest trafić na osoby, które byłyby równie interesujące, jak i skromne.

Gość hehe .. dobre
a gdzie mieszkasz?

Gość JagodowaHippie
W Katowicach.

Gość hehe .. dobre
oooooooooooooooo to daleko :(

Gość JagodowaHippie
Też znam kilka takich nietuzinkowych ludków, ale teraz dużo osób wyjechało na studia lub z kraju, więc brak towarzystwa jest dość odczuwalny.

Gość hehe .. dobre
rozumiem Ciebie ale szukaj zawsze mozesz trafic na wyjatkowa osobke, z ktora nie zmarnujesz czasu;)

Gość JagodowaHippie
Nie mam żadnej ekipy na koncerty, o wyjeździe w góry mogę sobie jedynie pomarzyć, nie mam z kim chodzić na spacery. Jestem bardzo samotna, choć ludzi wokół nie brakuje i teoretycznie mogłabym się z kimś spotkać. Problem w tym, że nie chce mi się spotykać z kimś tylko po to, żeby poplotkować i powzdychać do facetów.

Gość JagodowaHippie
A, i jak można się domyślić, chłopaka też nie mam. Osobiście bardziej odpowiadałby mi taki dobry kumpel z którym mogłabym pogadać, ale moi dwaj przyjaciele wyjechali do UK i nieprędko wrócą.

Gość JagodowaHippie
Piszcie gdzie wy poznajecie najczęściej fajnych ludzi.

Gość JagodowaHippie
Takich pospolitych ludzi jest w cholerę, a najciekawsi gdzieś się chowają i ciężko ich namierzyć.

Gość twims
Bo ludzie którzy mają ciekawe pasje, chowają się z nimi po kątach i są pochłonięci sobą...

Gość ,jfdfjnfd,nmffd
zapisz sie np na kurs rysunku albo fotografii;) może jeszcze jakiś sport jesli lubisz;) np jazda konna albo tenis? na forach tematycznych nastepuje kumulacja takich osob i trudno sie przebić:o ludzi z ciekawymi pasjami trudno spotkac jak samemu sie nie robi nic ciekawego;)

Gość JagodowaHippie
To prawda. Problem w tym, że ja dopiero zaczynam, a oni już w tym siedzą od lat, są znawcami.

Gość fon bimbersztajn
Jeśli jesteś studentką , czyli znajdujesz się w dużej grupie rowieśników, i nie potrafisz dobrać sobie znajomych, to znaczy, że Ty masz problem i z Tobą jest coś nie tak, a nie z ludźmi, na których narzekasz. Takie totalne krytykowanie innych jest powierzchowne i nie najlepiej o Tobie świadczy. Posądzasz innych o zarozumialstwo, a sama jesteś zarozumiała. Żeby się z kimś zakolegować albo zaprzyjaźnić, trzeba poświęcić mu trochę czasu, okazać mu życzliwość, poznać go, a nie od razu odrzucać go albo narzucać się mu ze swoimi zainteresowaniami, poglądami i problemami. Budowanie bliskich relacji z innymi ludźmi wymaga czasu, cierpliwości, uważności i powściągliwości.

Gość sugerujesz ze z
JagodowaHippie jest cos nie tak a znasz ta osobke ze tak krytycznie oceniasz. lubie idywidualistow;)