Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wiec powiedz czemuuu

KTO TO JEST SPEDYTOR? CZY TO DOBRA PRACA?

Polecane posty

Gość wiec powiedz czemuuu

?

spedycja to nic innego jak zajmowanie się obsługą transportu towarów. praca dobra ale trzeba znać języki obce bo mało która firma wozi tylko na terenie kraju

Gość wiem,ze smieszne ale prawdziwe
mój kolega jest spedytorem po technikum , nie zdał ani matury ani egz. zawodowego.. zarabia nieźle 3-4 tyś na rękę.

Gość Spedytorka
Transport był jest i będzie.Dobry spedytor może sporo zarobić.Podkreślam dobry:)

a źle?

to nie wiem jaki masz problem,nie ironizuj

przy dzisiejszych zarobkach to jest nieźle,jezeli ty pławisz się w luksusach to masz szczęście

Gość kocham mojego kierownikaT
spedytor musi byc dobry.musi byc non stop do dyspozycji bo czasem zdarzaja sie awarie samochodu,problemy z rozładunkiem,paletami,zwrotną jazdą,rozdarcie plandeki,kradziez ładunku,zmaina trasy,zmiana adresu załadunku...frachty,certyfikaty,pozwolenia,licencje...takie tam pierdy szmerdy ogólnie bardzo stresujaca i odpowiedz robota

Gość gość
Ale np. ja chcę iść na spedytorkę to wystarczy że będę umieć język.? Inne przedmioty się nie liczą.?

Gość gość
up, ktoś mógłby coś więcej napisać o tej pracy??

Gość sdwd
Mam dobre doświadczenie we współpracy ze spedytorem haring.com.pl. Skontaktowałem się z nimi jakiś czas temu, bo potrzebowałem wsparcia przy transporcie materiałów budowlanych do Niemiec. Zaskoczyła mnie szybka odpowiedź, błyskawiczna wycena (konkurencyjna) i co ciekawe znajomość języka niemieckiego. Zlecenie transportowe zostało wykonane fachowo. Nie było żadnych problemów z załadunkiem i rozładunkiem. Solidna flota „na oko”.

Gość jarttt
Bardzo dużą dostępność transportu drogowego ma spedytor http://haring.com.pl. Współpracują na bieżąco z różnorodnymi przewoźnikami. Nie było nigdy problemu z załadunkiem w skrajnie pilnych terminach. To dość duża firma, wielojęzyczny zespół. Bardzo upraszczają procedury. Ja zrezygnowałem, dzięki nim z zatrudniania menedżera transportu stacjonarnie. Opłaca się. Odpiszą ci na wiadomość błyskawicznie. Długo szukałem normalnego spedytora i według mnie warto, abyś skorzystał z polecenia. Zaoszczędzisz mnóstwo czasu i pieniędzy długoterminowo.

Gość gość
spedycja jest spoko, jest w tej branży ciągle praca a to juz cos.

Gość gość
Całkiem dobry pracodawca to Lit Polska z Zielonej Góry. W spedycji pracuję od kilku lat, u nich konkretnie od jakichś dwóch lat i jak na razie jestem zadowolony. Warunki są dobre, są szkolenia no i niedawno awansowałem, więc nie narzekam :)

Gość marek to gość
W Orange Logistics z Katowic całkiem nieźle płacą, kumpel zarobia ok 8tys na miesiąc po 4 miesiącach pracy. Więc spedytor to całkiem niezły zawód ;) tym bardziej że powstaje dużo nowych spedycji w każdym mieście.

Gość gość
U mnie firma bylo Inter Centrum i praca jak praca - wiadomo ze idealnej niema . Pieniadze byly dobre, atmosfera tez niczego sobie. Specyficzna branza , trzeba to po prostu lubic ityle

Spedytor głównie zajmuje się organizowaniem transportu i czynnościami z tym związanymi. Jeżeli chodzi o zarobki to doświadczony spedytor może zarobić naprawdę dużo nawet i 10000zł jednak na start będą to raczej okolice 2000zl. Bardzo często wypłata jest uwarunkowana wysokością uzyskanej prowizji .

Gość gość
Zalezy w jakiej firmie jesteś zatrudniony. Ja ci powiem szczerze, że pracowałem w Blau Speed i to była jedna z najlepszych firm w jakiej pracowałem jako spedytor :) Płacili na prawdę dobrze

Gość gość
Ja pracowałem jako spedaytor w Blau Speed i bardzo dobrze wspominam tą firmę. Płacili mi dużo pięniedzy. Teraz urodziło mi się mało dziecko i wolę pracę stacjonarną ale polecam tą filmę

Gość gabriel99

Bardzo dobra. Idzie na tym zarobić dobre pieniążki a więc mogę polecić. Pracuję w Blau-Speed i jestem bardzo zadowolony 😄 

Jako spedytor można nieźle zarobić, tylko tom praca raczej dla odpowiedzialnych. Widzę, że już ktoś polecał Blau Speed. No u nich faktycznie jest w porządku i szanują pracę pracownika., ale trzeba pamiętać, że cenią sobie swoją profesjonalność i u nich trzeba mieć łeb na karku. Bez tego nie mieliby tyle zadowolonych klientów. 

Gość Piter

Ja też mogę się podpisać pod słowami o Blau Speed. Pewna, porządna firma. Nie oszukują tylko wywiązują się ze swoich zleceń. Polecam!