Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość czekoldka milkaa

czy robiła któraś inhalacje dziecku z sodą ?

Polecane posty

Gość czekoldka milkaa

Dziecko ma 17 miesięcy i kaszle. Czy mogę zrobić taką inhalację lub jakąś inną, kaszel jest suchy, do lekarza możemy iść dopiero w środę

Gość ja ci powiem tylko tyle
jak najbardziej:-) Gotujesz wode w garnku, dosypujesz lyzke soli i inhaujesz dziecko pod recznikiem. Jezeli nie chce mozesz przytrzymac dziecko nad garnkiem w fromie zabawy tylko trzeba uwazac zeby dziecku nie bylo zbyt goraco w buzke. Jak dziecko zasnie to wstawiamy taki goracy garnek w pokoiku dziecka na podlodze na jakas godzine. Jak woda jest calkowicie zimna zabieramy z pokoju.

Gość to sól czy soda
to w końcu ta inhalacja jest z sodą czy z solą, dajcie konkretny przepis i na co jest skuteczny, bo pierwszy raz o takiej inhalacji słyszę

Gość olga111
ja mam do inhalacji inhalator(nebulizator),wlewam pół ampułki soli fizjologicznej i tak inhaluje dzieckokiedy ma katar albo lekki kaszel.Wrazie poważniejszej choroby dodaje do tego jeszcze leki .

przepis na inhalacje: 2l wody 1 łyżka sody 2 łyżki soli boheńskiej (do kupienia w aptece ok 7zł|) 1 żeczka azuilanu (lek homeopatyczny) polecam

Gość czekoladka milkaa
ja słyszałam i o soli, ale podobno mało pomaga, a z sodą to że na suchy kaszel się robi, ale teraz nie wiem czy próbować bo córka zaczyna mieć mokry kaszel, to może po prostu samą parą z gorącej wody też bedzie dobrze. Póki co to w nocy jej wstawiałam garnek z gorącą wodą do pokoju, ale nie dolewałam żadnych olejków eterycznych bo one u niej wzmagają kaszel i działają drażniąco

Gość halinka1111
Można już trochę inhalatorów za rozsądne pieniądze znaleźć w sprzedaży. Ja zamawiałam internetowo model Alergia Stop. Działa bez zarzutu. Szybka, precyzyjna, wydajna inhalacja dla górnych i dolnych dróg oddechowych. Prosto się to wszystko podłącza i ur******** przy samym czyszczeniu też można sobie w miarę sprawnie poradzić. Sprzęt nie jest duży, więc i części do czyszczenia jest mało.

Gość myneckk
Ostatnio to często jestem na stronie inhalacja.pl i sobie lekturę tutaj robię, bo chcemy kupić do domu inhalator, ale jeszcze nie za bardzo się zdecydowałam jaki wybrać...

Gość gość
To dziecko z soda czy inhalacje z soda? Bo temat napisany w niezrozumialym dla mnie jezyku

Gość gość
Ja też się cieszę że kupiłam ten inhalator Baby i rozgrzewający Jednorożec w zestawie. Jest taniej wszystko działa prawidłowo, nówki sztuki bez jakiś pęknięć czy innych skaz. Trochę się bałam pierwszy raz podgrzewać tego jednorożca w mikrofali ale nic się nie stało nie stopił się itd.

Gość gość
Zawsze można się wspomóc przy wyborze rankingiem ze strony http://rankinginhalatorow.pl. Mi osobiście pomógł w wyborze,bo przyznam się szczerze że nie miałam zielonego pojęcia jakie są w ogóle inhalatory na rynku czym się różnią na co patrzeć przy zakupie..i myśle ze takich osob jak ja to jest sporo.

Gość gość
inhalator Baby i rozgrzewający jednorożec kupiłam niedawno i mam takie same odczucia – wygodne, bezpieczne, bardzo praktyczne rzeczy :))

Gość milena
Dnia 19.10.2018 o 17:45, Gość gość napisał:

inhalator Baby i rozgrzewający jednorożec kupiłam niedawno i mam takie same odczucia – wygodne, bezpieczne, bardzo praktyczne rzeczy :))

Też zainwestowaliśmy parę miesięcy temu w zestaw  Baby i rozgrzewający Jednorożec i wszystko działa w jak najlepszym porządku. Inhalator wygodny dla dziecka, tak samo ten jednorożec delikatny i przyjemny w dotyku, córcia bardzo go lubi mieć blisko siebie. Dobrze grzeje długo trzyma temperaturę a samo nagrzanie zajmuje parę chwil w mikrofalówce.

Gość wiola

Jeśli chodzi o jakieś porady typowo inhalacyjne i tutaj mam na myśli wybór sprzętu, ale też dobór leków, atuty inhalacji to też polecam stronę inhalacja.pl.

Gość beata

W pakiecie inhalator Baby + rozgrzewający Jednorożec obie rzeczy mają ten plus że mogą być używane już u najmłodszych dzieci, także myślę, że fajny pomysł na wyprawkę dla młodych rodziców itp. Sam kupowałem to mojej siostrze i szwagrowi niedawno jak im się rodziła córa.

Gość nnnm

Moim zdaniem też o inhalacji dobrze poczytać na inhalacja.pl. Nie opowiadają bajek ale opierają się na opracowaniach naukowych.