Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pomożcie przyszlej Dukance

Dieta Dukana - kilka wątpliwości

Polecane posty

Gość ja mam pytanie też
naprawde robiliście sobie w pierwszej fazie słodkości z przepisów z książki? czy lepiej sie wstrzymać?

widze FankoDrDukana ze jednym chetnie pomozesz innym nie, szkoda, i wiesz przykro mi, bo jak juz pisalam ja przeczytalam ksiazke, wczoraj ja wertowalam i nie moglam znalezc odpowiedzi o zelatynie, a skoro ty wiesz, bo zwrocilas na to uwage w ksiazcze to zwyczajna ludzka zyczliwosc nakazywalaby odpowiedz na pytanie... coz. nie kazdy jest zyczliwy na forum. ja pomagam jak moge moim kolezankom w przejsciu przez ta diete i takze polecam im czytanie ksiazki. no fakt,my kolezankami nie jestesmy. zanim zalozylam ten temat poszukalam najpierw informacji w ksiazce, jak widac nie szukalam za dobrze, oraz w internecie. nigdy nie spotkalam sie tu z takim zachowaniem jak twoje. przykro mi.

I faza:bez kakao,skrobi itp.;wtedy najlepiej działa:)Na naszym topiku mówimy:bez żadnych odstępstw i dobrodziejstw!Sprawdzone:classic_cool:

Gość pomożcie przyszlej Dukance
zapomnialam wczoraj odpisac Fance na pytanie ile mam do zrzucenia. w sumie niewiele bo wystarczyloby 6 kg (marzeniem byloby 10, ale to sie nigdy nie uda wiec realnie obstaję przy 6). taka odrobinka mi po ciąży została, ale ni cholery nie chce zejśc. umiejscowione jest to głównie na biodrach, dolnej części brzucha i odrobinę na udach. i własciwie tu tez pytanie. Dukan zaleca osobom chcącym schudnąć głównie w dolnej częsci ciała (a tak bym chciala najbardziej) diete naprzemienną w systemie 2/0, czyli dwa dni protein i pięc dni mieszanej i jak rozumiem - fazę czwartą standardowo czyli do konca życia. natomiast kobietom po ciąży zaleca faze drugą w rytmie 1/1, a na zakończenie cztery miesiące fazy 4. jak myslicie, co by bylo dla mnie bardziej odpowiednie? :)

Kurde,nie mam już u siebie książki ale rozumiem,że tak wyczytałaś...skoro zależy Ci na dolnych partiach to wybierz ten ,polecany w takim przypadku.

Gość ja też mam pytanie jesli mozna
robilam sobie badania krwi przed dietą (2 tyg. temu) i ostatnio i widzę ze ZNACZNIE podniosl mi sie poziom cholesterolu :/ przed dietą byl prawidlowy, obecnie sporo ponad normę. jestem nadciśnieniowcem i taka sytuacja nie jest dla mnie komfortowa, zeby nie powiedziec ze groźna... czy ktoś badał sobie poziom cholesterolu w trakcie diety? jak wyglądały wyniki? czy byly takie skoki i czy z czasem przeszly i poziom cholesterolu sie wyrównał? niby w książce piszą że poziom cholesterolu rośnie ale nie piszą nic na temat tego czy się potem normuje. jem białkowo-warzywnie, w rytmie 1/1, piję tyle ile trzeba a nawet trochę więcej (ok. 2 litrów płynów dziennie). takiego cholesterolu jeszcze w zyciu nie mialam :/

Ja robiłam wyniki,po 3 miesiącach diety i były idealne.Ciśnienie mi spadlo podczas stosowania diety:)