Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gh3hbhtwa

Skąd teraz tylu nieudaczników??

Polecane posty

Gość gh3hbhtwa

Ciągle tylko narzekania, że nie ma pracy, że jak jest to mało płacą, że mieszkanie z rodzicami, że beznadziejne czasy i chory kraj. A co ci ludzie robią, żeby zmienić swoją egzystencję? Jak ktoś jest niezaradny, skończył kiepskie studia lub nawet dobre, ale nie pomyslał, że fajnie by było popracowac już w trakcie to czego on się spodziewa?? Albo dwudziestoparolatek narzekający na zarobki rzędu 1500zł, a niby za co pracodawca ma mu zapłacić więcej?? Od czegoś trzeba zacząć, ja zaczynałem od najniższej i nie narzekałem, moi rodzice to samo. A jak ktoś ma wygórowane oczekiwania, zero przedsiebiorczości i tylko czeka aż "państwo da" to gratuluję.

Gość aleksssssssandra
a idź z tym populizmem...

Gość prawiczek z warszawy
Postawa roszczeniowa jest wszędzie. Ludzie Cierpią na syndrom Dynastii każdy chciałby być Blakeiem Caringtonem albo Alexis :) a co rano jak grom uderza ich codzienność :D

Gość bzdeta
Ludzie w Polsce maja taka mentalność. Nie wiem ile mogą zarabiać, miec , posiadać to i tak znajda powód do narzekania. Żeby ktoś przypadkiem nie chciał od nich czegoś lub rozkoszują sie jak ktoś lituje się nad nimi. Normalka :)

Gość makitaaa
jesli uwazasz ze 1500 na reke to godna pensja to chyba kpisz

Tu nie chodzi o mentalność, jeszcze nie nasyciliśmy się kapitalizmem. Przez lata socjalistycznej rzeczywistości i kolejnych planów 5 ludzie śnili o ameryce. Dziś okazuje się że amerykański sen to tylko sen ale my nie chcemy się obudzić. Jednocześnie brakuje nam trochę do Niemiec czy Włoch, zarabiamy mniej.

Gość gh3hbhtwa
A ile twoim zdaniem może zarabiac świeżak po studiach? Ja przez prawie trzy lata pracowałem za najniższą, ale dzięki temu nabrałem doświadczenia i teraz dostaje grubo powyżej średniej. Mój brat prowadzi firmę i przychodzą po studiach ludzie, którzy nawet głupiego pisma nie potrafią samodzielnie napisać albo zrobic prostej tabelki w excelu. I niby za co miałby im płacić więcej. 1500zł to absolutnie nie jest wysoka pensja, ale jak ktoś nic nie umie, to za co mu zapłacić?

Gość bzdeta
A jest jakis sposób aby z tym walczyć?

Gość irytacja głupotą ludzką
nic nie robią bo się nie da niczrobić państwo i rządzący nie stwarzaja warunków do poprawy bytu więc żyje się coraz gorzej.

Gość gh3hbhtwa
moim zdaniem swoje robią ostatnio media publikując kretyńskie artykuły o bezrobociu wśród absolwentów. I niby jak taki młody człowiek ma uwierzyć w siebie skoro jest zewsząd bombardowany informacjami o beznadziejnym rynku pracy i że zarobki 1500zł to dno. Efekt jest taki, że albo nie pójdzie szukać pracy, bo "i tak nie znajdzie", albo będzie kręcił nosem na pensje, bo "inni zarabiają dwa razy więcej". Oczywiście, rynek pracy nie jest rewelacyjny, ale jak ktoś jest zaradny to sobie poradzi.

Gość makitaaa
a ile zarabiasz i gdzie pracujesz

średnia krajowa to obecnie 3422zł brutto co jest około 2500zł

Gość makitaaa
pierd głupoty naprawde w wielu rejonach polski nie ma pracy

Gość myśle że tak...
a 1500 to 1100 więc zaco żyć?

Gość gh3hbhtwa
pracuje w sektorze finansowym, zarabiam trzykrotność średniej i prawdopodobnie czeka mnie awans na dyrektora. Zaczynałem jako pomocnik księgowego w biurze rachunkowym za 900zł brutto. po roku dostałem 100zl podwyżki:) Cięzko było, ale nie narzekałem, wazne, że zdobyłem doświadczenie.

To prawda, nie wszędzie jest dostatek pracy, ale to się zmieni z czasem.

Gość bzdeta
gh3hbhtwa zatrudnij mnie proszę :) Jestem sumienną pracowitą osobą dająca z siebie 200% normy.:)

Gość myśle że tak...
to chyba pierwszydyrektor który siedzi na kafe będziesz :) poza dyrektore ;)