Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamanaaaaa27

prosze o pomoc

Polecane posty

Gość załamanaaaaa27

witam i blagam o pomoc.......od 3 miesiecy moja miesiączka trwa 3 dni zawsze trwala 6 mam mdłości jestem senna itd ostatnio robiłam badania moczu które miały wykluczyć ciąże i tak własnie sie stalo ...jestem zalamana nie wiem co sie dzieje z tygodnia na tydzien nie mieszcze sie w ubrania mialam plaski brzuch a teraz wygląda on tak wcale nie jem więcej a tyje z dnia na dzien czy te badania mogly sie pomylic????czy moze jestem chora??? http://wizaz.pl/forum/attachment.php?attachmentid=3888991&d=1302557880

Gość załamanaaaaa27
odpisze ktos??:(

Gość załamanaaaaa27
piszecie na tym forum o ciąży itp itd i naprawde nikt nie moze sie wypowiedziec w tym wątku?:(

Gość rrtgfgfftd
czemu do lekarza nie idziesz ??

Gość laaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaasss b
skoro badanie hormonów wykluczyło ciążę to jest to objaw albo twojej autosugesti albo problemów zdrowotnych na innym niż ciąza tle

Gość załamanaaaaa27
byłam zrobila mi te badania i powiedziala ze to napewno nie ciąża i dalej olała sprawe zero dodatkowych badan :/

tarczyca, cukrzyca. ? ale to nadal musisz miec skierowanie od ogólnej .a moze nerki i zatrzymujesz płyny . pisze ,co mysle .

Gość rrtgfgfftd
dziwne podejscie lekarza. Jak dla mnie powinnas zbadac hormony.

Gość załamanaaaaa27
tarczyce mam ale jak dotąd nigdy nie pojawialy sie takie problemy :/ w ciągu miesiąca z rozmiaru spodni 34 wskoczylam na 38

Gość ryba piaskowa
Odchudzasz się lub zmniejszyłaś ilość tłuszczu w diecie?

Gość załamanaaaaa27
rrtgfgfftd nie mieszkam w pl i tu niestety lekarze nie przejmują się niczym jak jej powiedzialam ze tak mi brzuch rośnie to ona mi odp ze pewnie mam obsesje na punkcie ciąży:/no masakra

Gość załamanaaaaa27
ryba piaskowa absolutnie nie...nigdy dię nie odchudzalam zawsze wazylam okolo 50 kg ,jem w takich samych ilościach jak przedtem i zupełnie to samo.........jednakże po tłustym czasem mnie mdli:/

Gość ale dziecinada
sprawdz czy nie masz torbieli na jajnikach (usg waginalne)

Gość załamanaaaaa27
a od torbieli tak szybko może urosnąć brzuch????????

Gość ryba piaskowa
nie jestes uczulona na jakis produkt? to wyglada jakbys zatrzymywała wodę w okolicach brzucha. czy to nie jest kwestia jelit?

Gość załamanaaaaa27
ryba piaskowa nie jestem na nic uczulona.....do łazienki biegam nawet troszke częściej niz zazwyczaj

Gość ryba piaskowa
a tak w ogóle to mozemy sobie tutaj gdybać, i stawiacCi diagnozęna odległość a to nie ma sensu.Idź do innego lekarza, domagaj się badań. To bardziej racjonalne niz wróżenie ze zdjęć na kafeterii.

Gość ale dziecinada
torbiele mogą być nawet kilkucentymetrowe jeśli faktycznie jesz tyle co przedtem i nie zmieniłaś trybu życia, w sensie że np mniej się ruszasz...podejrzewałabym właśnie torbiele usg powinno je wykazać przytyłaś ostatnio czy tylko masz wydęty brzuch ? masz wzdęcia lub jakieś bóle brzucha ?

Gość załamanaaaaa27
ryba piaskowa chyba tak musze zrobic:/

Gość załamanaaaaa27
ale dziecinada przytyłam i to bardzo dużo,bóle brzucha są czasem zdarzają sie kilka razy dziennie a czasem przez caly dzien wogóle bardziej jest to kłucie niz ból raz w jednym raz w drugim jajniku

Gość ale dziecinada
masz regularne cykle ? długie, krótkie ?

Gość załamanaaaaa27
ale dziecinada regularne @trwała zawsze 6 dni a od 3 miesięcy trwa 3 i jest bardziej skąpa

Gość ale dziecinada
rany kobieto, czy rozumiesz pojęcie okresu ? pytam nie o długość krwawienia a o długość cyklu iludniowe masz cykle ? 28 dni, więcej ? miesiaczka się pojawia regularnie czy z opóźnieniami ? brałaś, bierzesz tabletki ?

Gość ale dziecinada
przeczytaj sobie w necie o torbielach jajnika, ewentualnie o jelicie nadwrażliwym takie bóle i wzdęcia, przelewanie się w brzuchu to też może być objaw zespołu jelita nadwrażliwego po części tego typu dolegliwości są spowodowane stresem, podobnie z zaburzeniami hormonalnymi, stres też może mieszć w hormonach do tego stopnia że zmienia się gługość cykli, obfitość krwawienia itd

Gość załamanaaaaa27
ale dziecinada tak 28 dniowe regularne tabletek nie biore

Gość ale dziecinada
zrób usg jajników i ewentualnie całej jamy brzusznej

Gość załamanaaaaa27
umowilam sie dzis na wizyte ale musze 2 tyg czekac:/

Gość załamanaaaaa27
to jest jakas porazka zeby lekarz pierwszego kontaktu stwierdzil ze wszystko jest ok,dzis kolejne spodnie odlozone na dno szay,niedlugo juz nie bede miala w czym chodzic:/