Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ja nie sole

Co myslicie o dosalaniu zupek dla niemowlat? Tak czy nie?

Polecane posty

Gość Ja nie sole

Ja nie dosalam, znajoma ma dziecko w tym wieku co moje 9 miesiecy i dosala. Jak to jest z tym dosalaniem?

Gość nikrutka
nie nie nie nie dosalaj niczego, zepsujesz dziecku smak, a sol szkodliwa jest i ogolnie powinno sie ja ograniczac nawet dla doroslych napojow, herbatek nie powinno sie dosladzac.

Gość to się dołączę
nie ma takiej potrzeby, a wiadomo, że cukier i sól nie mają wartości, ''uzależniają'' i potem ciężko jest wyeliminować.

Gość mamamaaaaa26
po co to robic? skoro bez tez zje?

Gość czekoladka milkaa
ja zaczęłam dosalać odrobinkę w wieku 11,5 miesiąca, kiedy córka zaczęła marudzić przy bezsmakowych zupkach. Teraz ma połtora roku i nadal solę tylko odrobinkę i nie wszystko , tylko np. ziemniaki i troszkę mięsko a innych warzyw już nie

Gość Tammta
Moja ma roczek i sole ale naprawdę ociupinke tylko gulasz, jajecznicę i pomidorową - pomidorowej bez przypraw mi nie zje. Ale np dostaje czasami coś co już jest z sola - serek wiejski lub kiri... i baaardzo lubi. Ale uważam że jak cos przyrządzasz sama to nie dawaj póki nie trzeba.

Gość Tammta
anuś czy ja cię obraziłam swoim postem? Kultury ci kobieto brakuje. Weź sie ogarnij bo wniskuję że skoro zajrzalas tu na forum to matka jesteś - aż strach pomysleć co ty za dzieci wychowasz. A przypraw używam bardzo dużo. Pisałam tylko o soli bo temat jest o soli. O wegecie słowa w moim poście nie było.

Gość iugyu
Moja córka ma 11 miesięcy i juz od dawna je z nami, więc je normalne przyprawiane posiłki. Odkąd zaczęła z nami jadać, to ograniczyłam ilość soli, ale nie wyeliminowałam zupełnie. Inne przyprawy używam w takich ilościach jak normalnie używałam wcześniej.

moje dziecko odkad skończyło roczek je to co my , ale ja generalnie mało solę, a poaza tym użwam soli niskosodowej , te niedoprawione pacie są ochydne i nie wiem jak mozna to dawac dziecku , zważywszy że rośnie i nie bedzie sie tylko stołowało u mamusi , wszedzie indziej ( żłobek , przedszkole , knajpa na wakacjach ) potrawy dla dzieci sa doprawiane.

Gość ja w ogole nic nie sole dla
siebie to po co mam specjalnie dziecku dosalac? :P