Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Załamana :(

Jak przytyć?

Polecane posty

Gość Załamana :(

Jestem bardzo chuuuda. 169 cm, 49 kg. 15 lat. ;/ nie moge przytyć! Jem, jem i jem, ale nic to nie daje. pomocy

Gość sdhiksdv
ja mam 171 cm, ważę 49, a mój wiek to 24 lata. nie wiem jak przytyć

tylko trening silowy ( z obciazeniem kulturystyczny) podstawowe cwiczenia angazujace 2 stawy 2 treningi tygodniowo pomiedzy lekkie aeroby rozciaganie co najmniej 1 gram wysokiej jakosci bialka na kg wagi ciala ok 4-5 g weglowodanow zlozonych na kg wagi ciala + polewac zdrowymi olejami (lniany slonecznikowy oliwa nierafinowane tloczone na zimno - do reszty kalorycznego zapotrzebowania) sporo warzyw owocow ryze kasze ciemny chleb unikac bialej maki bialego cukru bialej soli - mowie o wysokorafinowanych produktach, ktore nie dosyc ze nic nie dostarczaja (poza pustymi kaloriami) to jeszcze zubazaja organizm jesc 5-6 posilkow dziennie musi byc + bilans kaloryczny....dostarczamy wiecej niz spalamy , dlugi okres regeneracji cwiczyc (trening silowy) tylko wtedy gdy ostatnio cwiczone miesnie wogole juz nie bola w tym wypadku lepiej rzadziej niz za czesto pic sporo czystej wody!

a jak schudnac? Dziewczynki ale Wam zazdroszcze..ja tez jeszcze rok temu bylam laska a teraz przez slodycze mam 5 kg do zrzucenia i 12 do wagi sprzed roku:-(

Gość wwiiddkka
nie starajcie się przytyć, bo będziecie płakać...długie lata byłam chuda /z tym, ze ani mnie to grzało ani ziębiło/, urodziłam2 dzieci i niestety kg zostały :(

a jak schudnac.... bardziej sie do aerobow przykladac i litry potu wylewac ;) 3x w tyg aeroby na poziomie 55-65 % max max (220 - wiek) 2x w tyg trening silowy - umiarkowany tak jak kolezanki wyzej :) tylko mniej weglowodanow...ok 3g...2? ok 6 posilkow dziennie zeby przyspieszyc przemiane materii bialko mozna zwiekszyc do 1.5-2 g na kg masy ciala (bialko przyspiesza przemiane materii) starac sie stworzyc ujemny bilans kaloryczny wiecej spalac niz sie dostarcza :) proscizna ale tego sie nie da zrobic...nic nie robiac :) i nie w tydzien dwa nabieranie czy tez tracenie wagi...optymalne to od 0.5-1kg na tydzien - i tego sie trzymac jak najprostsze i jak najmniej przetworzone pokarmy posilki sporo zielska - blonnik wypelnia zoladek jelita kasze jaglana gryczana ryze brazowy basmati rozne platki owsiane orkiszowe zytnie noooo...slodycze to na kilometr mijac hehe biale pieczywko buleczki - nie ciemne pieczywo razowe - tak duzo wartosciowych dzialow i porad na www.sfd.pl