Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

panstwobelka

jak przeprowadzić badania do pracy licencjackiej! Help!

Polecane posty

Witam, Pisze pracę licencjacką i nie mam pojęcia w jakiej Formie przeprowadzić badania, temat mojej pracy brzmi: Rola przedszkola w przygotowaniu dziecka do szkoły. Jak mogę przeprowadzić takie badania? Ankiety? Ale komu mam je dać, dzieciom? Nauczycielkom? Nie wiem jak to rozegrać, nasza promotor ma szczerze mówiąc luzik, opuszcza zajęcia z nami i nie można się do niej dodzwonić, na mejle nie odpowiada;/ proszę o rady;* pozdrawiam;)

Gość nie w moim guscie
a moze pochodz po przedszkolach i pogadaj z przedszkolankami jakie zajecia maja z dziecmi zeby je przygotowac do szkoly?

Gość nie w moim guscie
bo raczej przedszkolaki jeszcze ci ankiet nie wypelnia bo chyba dopiero ucza sie czytac:p

Gość mi sie raczej wydaje ze
nalezaloby takie nakiety przeprowadzic w pierwszej kolejnosci nie z przedszkolankami a nauczycielkami wychowania wczesnoszkolnego. one najlepiej potrafia stwierdzic jak przedszkole przygotowalo dziecko do szkoly. dziwi mnie autorko ze na to nie wpadlas ... no ale w sumie to jestes studenta pedagogiki - nie wymagajnmy cudow :D

Też nad tym myślałam (ankiety dla nauczycielek klas pierwszych), ale ankiety wystarczą? a co do dzieci to myślałam nad jakimiś zadaniami które powinny już opanować.

Gość tak jak juz ktoś napisał
przygotuj ankietę, ok.20 pytań i rozdaj do wypełnienia grupie np.20-tu nauczycielkom naucz.poczat., potem analizujesz i interpretujesz wyniki i 3 rozdział pracy gotowy:) Wyniki ankiety możesz przedstawić w tabelkach i pod każdą tabelką piszesz interpretację. Amen:)

Gość KUpa mięci 2010
Jakie dzieci przygotowane? Czy tu jest przedszkole? Prosisz dorosłe osoby o wypełnienie ankiety. Co niszowe studia to 1000 osób piszących pracę robi ankiety i każe ludziom wypełniać. Zobacz ile dziennie tu jest próśb o wypełnienie ankiety. Tacy ludzie posuwają się już nawet do tego, że chodza po domach :O Po co wybierasz studia bez przyszłości?

Gość Lukrecja___
Moja koleżanka ma bardzo podobny temat. Ona przeprowadziła ankietę wśród rodziców. Chciała zbadać czy rodzice zdają sobie sprawę z tego, że przedszkole ma ogromy wpływ na jakość kształcenia w szkole podstawowej oraz w póżniejszym życiu. Ankiet nie musi być duża ok. 10 pytań + metryczka. Musoisz wybrać jakieś przedszkole najlepiej jakieś zaprzyjaźnione i nie wiem w trakcie zebrania przeprowadź ankietę. Albo po prostu zrób ankietę, olej sprawę, daj znajomym do wypełnienia a napiszesz, że ankieta była przeoprowadzona w przedzkolu. Danych nie podasz o przedzkolu, bo Dyrektor poprosił o zatajenie inforamcji.

Gość KUpa mięci 2010
A i z góry ci mogę powiedzieć, że dzieci są źle przygotowane i cały polski system oświaty, włącznie z twoimi studiami można potłuc o kant dupy.

do: KUpa mięci 2010 To chyba nie moja wina, że system oświaty jest źle przygotowany, chciałam zasięgnąć porady a ty (tak, z małej) zaraz na mnie nalatujesz. zastanów się trochę nad sobą

Gość do kupa mięci
Faktycznie jest z ciebie niezła kupa. Nastroszony jak jeż, niekulturalny i na dodatek -o zgrozo myśli, że jest dobrze wykształcony. Kupa śmiechu!!!! Rozumiem, próbujesz podbudować własne ego krytykując czyjeś wykształcenie, może lepiej pozbieraj te słomę która ci z butow wypadła wieśniaku!!!

Hmm witam po dłuższym czasie, otóż mam już całe 2 rozdziały napisane, zostały mi tylko badania, zdobyłam od pani z przedszkola arkusze z szczegółowo opisanym każdym z dzieci, opisana jest ich gotowość szkolna i umiejętności jakie posiadają lub nie. I nie mam pojęcia jak się za to zabrać!

Gość anulkab
I jak Ci poszło napisanie tej pracy. Ja też piszę na ten temat i właśnie zabieram się do układania pytań do ankiet dla rodziców i nauczycieli.

Gość ewka7725
Hej ja tez pisze na ten temat jak cos odezwijcie sie dziewczyny mozemy sobie nawzajem pomóc

Gość ewka7725
mój numer gg 46135886 a dokładny temat ,,Rola przedszkola w kształtowniu gotowości szkolnej dziecka"

Gość tak wszystko spoko
współczuję kierunku. i późniejszego bezrobocia.

Gość elemeledutki
Zrobię Ci te badania, odezwij się na maila jagoda.t4@wp.pl

Gość ewka7725
Hej pomoze ktos z ankieta?

Gość Amellodia
Hej, ja pisząc swoją pracę magisterską korzystałam z serwisu http://webankieta.pl/. Mogłam stworzyć i przeprowadzić ankietę nie wychodząc z domu. Dodatkowo jak masz problem ze znalezieniem respondentów serwis dysponuje gotową bazą potencjalnych respondentów z której możesz skorzystać

Gość gość
do użytkownika 'tak wszystko spoko' bzdury opowiadasz i tyle. w naszym kraju ogólnie są ogromne trudności ze znalezieniem pracy i żaden kierunek studiów nie daje gwarancji wspaniałej i dobrze płatnej pracy. trzeba mieć dużo szczęścia, znajomości i przede wszystkim być dobrym w tym co się robi, wtedy szanse są większe. ja rok temu skończyłam pedagogikę i po 2 miesiącach szukania pracy dostałam ją- pracuję w zawodzie w szkole podstawowej w klasie I i jestem bardzo zadowolona- robię to co lubię. Nie można mówić "nie idź na pedagogikę, bo będziesz bezrobotna"- jeżeli ktoś chce to robić to może takie jest jego powołanie, nie wszyscy musimy być ludźmi z wykształceniem ścisłym. Powodzenia wszystkim ;)

Gość robik33
Szybko wykonuje analizy statystyk z portalu www.plbs.pl . Ja czekałem na pełne opracowanie wraz z tabelami i wykresami trzy dni. To co mi się podobało, to że było to wszystko przygotowane zrozumiałym językiem, łatwo później mi się interpretowało te analizy. Wiedziałem coś się z czym je, że tak powiem.

Gość MartynaBa
Ja korzystałam z pomocy tej firmy http://statystyka-ankieta.pl i powiem Ci że mega mi pomogli , przeprowadzili świetną analizę danych w bardzo zrozumiałym języku co ułatwiło mi sprawę i nie musiałam się martwić że wyjdę ze stertą poprawek , uwag od promotora