Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marzzzmarzzz

Oliwka czy mleczko pielęgnacyjne?

Polecane posty

Gość marzzzmarzzz

Hej mam zamiar kupić kosmetyki z HIPP dla mojej córeczki i nie wiem czy mleczko pielęgnacyjne wybrać czy oliwkę co lepsze? :) Z góry dziękuję ;)

Gość marzzzmarzzz
nikt nie odpowie? :(

Gość iugyu
Ja używałam tylko balsamu do nawilżania skóry dziecka. Na dłuższą metę oliwk strasznie wysusza skórę.

Gość Moim zdaniem wsjo ryba.
Co chcesz. I jedno i drugie daje podobny efekt.

Gość 222222
lepsze mleczko bo oliwka tłusta i później trzeba wycierać ręce a nie zawsze jest w co :) mleczko wygodniejsze a efekt podobny

Gość helenkaaaaaaaaa
ja mam cala serie hippa i mleczka nieuzyłam bo pozniej w zagieciach ciała zostaja pozostałosci. Oliwka jest super!

nigdy nie stosowalam oliwek...uzywam serii Emolium i Mustella tj żel do mycia ciala i włosów Mustella i balsam do ciała Emolium...cialko dziecka super zero uczuleń.

Gość grrrrrr.......
najlepiej NIC.... jak nie musisz to nie uzywaj zadnych specyfikow oprocz delikatnego mydla.

Gość jaaasnee
mydlo wysusza delikatna skore dziecka!!! tak naprawde sprawdzaja sie tylko tluste oliwki jak np stare dobre bambino. nigdy nie mialam hippa ale probowalam johnsons&johnsons i wywalilam je po tygodniu bo w ogole nie natluszczaly skory dziecku, tylko rpzez chwile wygladalo jakby byl posmarowany oliwka a potem mioal sucha skore wiec kupilam bambino ( ktora sama stosuje po kapieli ) i sprawdzila sie na medal!polecam.

Gość cerrutin
kup sobie oilatum i nic wiecej ci potrzebne nie bedzie :)

ja oliwki (hipp) dodaję troszkę do wody a po kąpieli ciało smaruję mleczkiem. oilatum jest do skóry atopowej, po co zdrową skórę katować tym świństwem (mam na myśli ciekłą parafinę). Tak naprawdę naturalne oliwki robi tylko hipp i babydream (mam na myśli kosmetyki powszechnie dostępne), bo oliwka bambino to też głównie ciekła parafina.

najelpiej naturalne produkty czyli np olejek z migdalow, a i tez tylko wtedy gdy skora jest przesuszona, a nie zawsze. Mi polecano do wanienki dodac 2 lyzki skrobi ryzowej, a po kapieli jak juz czyms smarowac to wlasnie olejkiem z migdalow. Generalnie unikajcie produktow, ktore zawieraja parafine, czyli skladnika pochodzacego z ropy nafotwej, ktory jest dodawany do kosmetykow. Ja do pielegnacji kupilam: - skrobie ryzowa cos takiego, tylko innej marki http://www.dialfapharmaceuticals.com.pl/produkty.html - szampon do ciala i wlosow z wyciagiem z nagietka, produkt 100% naturalny, bardzo delikatny (marki Weleda) http://www.natural-beauty.pl/marki/weleda/ciaza-dziecko/weleda-42006.html - krem do pupy (marki Weleda) http://www.swistak.pl/a15761700,WELEDA-nagietkowy-krem-na-odparzenia-do-pupy-75ml.html - olejek z migdalow mam zawsze w domu, bo sama uzywam, wiec jak bedzie potrzebny to pozycze corce :-) im mniej tym lepiej, po co to mleczko pielegnacyjne?