Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika 12.12.

białko w moczu! co oznaczało u Waszych dzieci?

Polecane posty

Gość monika 12.12.

dziś dowiedziałam się, że córka (18miesięcy) ma białko w moczu (analiza ogólna jak wiadomo). wynik z laboratorium będzie przekazany dopiero jutro do przychodni, do której się wybieram, więc dziś umieram z niepewności i ciągle o tym myślę tym bardziej, że mała ma być jutro zaszczepiona. wiem, że lekarz mi wszystko powie, ale chciałam się przedtem Was zapytać co białko oznaczało w przypadku Waszych dzieci? Czy to koniecznie choroba nerek lub jakaś infekcja?

Gość monika 12.12.
up.

Gość olucha26stka
Moja corka miala mnostwo bialka w moczu. To poprostu oznacza infekcje. U mojej lali infekcje byly tak czeste ze zaczeto podejrzewac wadliwa budowe układu moczowego, na szczescie okazalo sie ze to poprostu tylko infekcje. Polecam żurawinę. jestem w szoku ze ma takie dzialanie. kup w aptece sok z zurawiany i podawaj po łyżeczce codzien, zamiast furaginu, ktorym my bez potzreby sie faszerowalysmy, pozdrawiam nie zaniedbaj tego, bo moga byc problemy w przyszlosci

Jeśli pojawi się przejściowo może świadczyć o podwyższonej temperaturze, przemarznięciu, znacznym wysiłku fizycznym. Kiedy utrzymuje się w moczu dłużej może to świadczyć o problemach z nerkami lub z drogami moczowymi. Białkomocz to stan wydalania z moczem ponad 150 mg białka na dobę.

Gość gość
Witam moja cora ma 3miesiac ma infekcje drug moczowych od piątku narzeka na ból brzucha i nerek. Zrobiłam wyniki moczu w których wyszło białko ślad ketony ślad leukocyty 30-50 wpw+poj zlepy erytrocyty świeźe erytrocyty czesciowo wylug erytrocyty wyładowania bakterie B. Liczne przy dobieraniu wyników z laboratorium powiedzieli aby poszła jak najszybciej do lekarza. Wspomnę że to weekend zbadał i powiedział że da skierowanie do pediatry bo coś się niedobrego dzieje z nerkami pediatra przepisał antybiotyk którymi jest faszerowana od prawie trzech miesięcy bo infekcje wracają. Jutro idę do pediatry w przychodni i z niecierpliwością czekam ponieważ ból nerek nie ustepuje

Gość gość
Jakim cudem 3miesieczne dziecko narzeka na bol nerek

Gość gość
3 miesiąc na infekcje-ja to tak rozumiem Ślad białka nie powinien niepokoić. Moja córka białka miała powyżej 100 do tego krew w moczu czyli erytrocyty po 50. To już mocna infekcja z którą leżalyśmy w szpitalu. Polecam żurawinę i posiew moczu aby wiedzieć co to za bakteria zapewne e.coli. jeżeli córka dostanie wysokiej gorączki albo zaczną boleć ja plecy to należy od razu udać się do lekarza. Na nerki leczymy się już 4 lata i wiele razy już w szpitalu leżalyśmy.... paskudna sprawa.

Gość gość
Dobrze pani zrozumiała. Byłam wczoraj u lekarza jutro idę spowrotem ale to innego bierze cora antybiotyk gorączka minęła i ból brzucha ale ból nerek nie mija a już wzięła 3dawki antybiotyku też była szybciej leczona w szpitalu ale to wszystko na krótką metę jest nic nie pomaga nawet zurawina

Gość gość
dziś x A co jest przyczyną tych infekcji? E.Coli?

Gość gość
Tak szybciej zum ale nigdy nie skarzyla się na nerki lekarz mówił że po antybiotyku jej minie ok minęło takie objawy jak ból brzucha gorączka i może chodzic spokojnie ale ból nerek nie zmniejsza wcale rano idę do pediatry która ją leczy mam nadzieję że podejmie jakieś kroki

Gość gość
dziś x Jeśli to e.coli, to można zapytać lekarza o Uro-Vacsom (tylko nie wiem ile lat ma córka). A najlepiej to chyba zapytać urologa.

Gość gość
7 lat ma ok zapytam się.

Gość gość
dziś x Oj, przepraszam. Brałam to tylko przez jakiś czas dawno temu (bo więcej nigdy nie było potrzeby) i źle napisałam nazwę. To jest Uro-Vaxom.

Gość gość
Witam. Mam pytanie mój Syn miał robione badanie i wyszło że ma białko w moczu na wynikach pisze jego wynik 0,024 . Czy to coś groźnego ? Martwię się.