Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość barbarra_ra_a

Pytanie o stałe zameldowanie dziecka w przypadku wynajmowanego mieszkania.

Polecane posty

Gość barbarra_ra_a

mam taki dylemat, mieszkamy z mężem w wynajmowanym mieszkaniu w malej mieścinie, bez zameldowania - stale meldunki mamy u rodziców, każdy oddzielnie;-) w zwiazku z tym gdzie dziecko powinno miec stały meldunek? W szpitalu nam powiedziano, że tam gdzie będzie ubezpieczone - czyli u męża ale słyszałam, że automatycznei tam gdzie matka. Chceiliśmy dokonać spisu poprzez internet i okazało się, że mała jest zameldowana i u rodziców i u teściów, co wy na to? wiecie moze jak wyglada ta procedura w takim przypadku? Teściowie juz wypełnili i razem z wnuczką, tymczasem moi rodzice zajrzeli na stronkę a i u nich jest nasza córka zameldowana :/ z gory dziekuje za odpowiedzi

Dziecko ma automatycznie stały meldunek taki jak jego matka, czyli Ty. To jest ochrona dziecka i matki

Gość Bella ...
Dziecko ma z urzedu zameldowanie tam gdzie matka, chybaze ojciec zamelduje je u siebie. Tak bylo u mnie - mialam meldunek w domu rodzicow, ale mieszkalismy u tescia i tam meldowalismy dziecko. Jak przeprowadzilismy sie do swojego mieszkania to ja i dziecko zmianilismy meldunek.

Gość ....,....,...,...,...,
Z tego co pamiętam dziecko melduje się przy ojcu. Moja bratowa jak chciała zameldowac dziecko przy sobie to mój brat musiał byc z nimi że na to pozwala. (bo mieszkanie które wspólne mieli to jeszcze w totalnym remoncie-dlatego osobne meldunki)

Gość vendettaaa
tylko i wyłącznie tam gdzie meldunek ma matka. ty wyzej nie wprowadzaj w błąd.

Gość barbarra_ra_a
Kurcze to jak kwypełnić taki spis ludności, skoro w automacie widnieje moje dziecko i u rodziców i u teściów?? :( Tak sobie myślę, na receptach córka ma wydrukowany adres męża może to jest adres stałego meldunku? Gdzie takie sprawy sie załatwia nie wiem gdzie wogóle się kierować z tym pytaniem

Gość ale z was
dziecko tam gdzie matka, ale ojciec również może zameldować u siebie

Gość zowirax
a ja mam córkę zameldowaną w naszym (moim i męża domu) na STAŁE a na tymczasowy okres u babci. Więs spisu nie zrobiłam ja tylko babcia i tam dziecko wskoczyło z automatu , że jest zameldowane i wtedy trzeba wskazać datę od kiedy i jaki jest poprzedni meldunek powyżej roku zamieszkania wiec babcia wpisała nasz rodzinny adres (mój i męża) W moim profilu nie dało się zaznaczyć adresu stałego zameldowania i tymczasowego. Czytaj uwaznie co tam pisze. "osoby małoletnie sa spisywane przez inne osoby WSPÓLNIE ZAMIESZKUJĄCE . Rozumiem , że wspólnie mioeszkacie a dziecko dla pro formy ma tylko meldunek więc ...to jest kłamstwo i musicie dalej kłamać. Rodzice(wasi dziadkowie) powinni spisać dziecko u siebie ale tylko jedni dziadkowie.