Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zatrzask

czy ktoś zna ciąg dalszy tej słownej układanki ?

Polecane posty

Gość zatrzask

układanka z siwą brodą ale w google nie uświadczysz 'w pruszczu gdańskim, małym mieście chłop się spuścił na niewieście. Bronek Rychter sie nazywał co swą Lodzię przeorywał..' i dalej było w tym stylu przychodziły delegacje i składały gratulacje każdy chwali swego zucha co tak dzielnie żonę dmucha

Gość Anusek
społem kupił mu mebelki Pan generał dodał belki

Gość A.nno
PIĘCIORACZKI - autor anonimowy (zakonspirowany?) W Pruszczu Gdańskim pięknym mieście chłop się wyżył na niewieście Bronek Richter się nazywał Co swą żonę przeorywał Sierżant to był wojowniczy Co do pięciu umiał liczyć Raz przeorał i wyliczył Piątka na raz tata krzyczy Żona jego zuch kobieta Po porodzie dziatwę wita Przyjeżdżają delegacje I składają gratulacje Wojsko w pieczę wzięło zucha Co tak dobrze żonę r***a Państwo mu z pomocą przyszło I naprzeciw z willą wyszło "Społem" kupił mu mebelki Pan generał dodał belki I Polonia się wzruszyła Lek tej piątce zapewniła Przed następnym wielkim czynem Ma trzyletni wypoczynek My Polacy nie ułomki Będziem dalej robić piątki Każdy Polak kulturalny Dba o przyrost naturalny Morał z tego wyszedł taki Chcesz mieć przyrost Dalej w krzaki A jak wille chcesz we Wrzeszczu Teraz musisz zrobić sześciu

Gość gość
W gdańsku pewnym polskim mieście spuścił się chłop na niewieście Broner Richter się nazywał co swą żonkę przeorywał A że dobrze żonkę pieprzył teraz mu się byt polepszył To że dobrze jej rżnoł picę teraz ma wspaniałe życie Społem kupił mu mebelki pan generał da mu belki Wojsko mu z pomocą przyszło i naprzeciw z willą wyszło Morał z tego płynie taki że kto żyje dawaj w krzaki A jak słabe masz wyniki zrób se z jajek tiki tiki

Gość gość
ja zna trochę inaczej: Sierżant to był wojsk lotniczych Do tysiąca umiał zliczyć Z żoną chodził ciągle w krzaczki Z tego wyszły pięcioraczki

Gość gość
:D:D:D:D:D:D

Gość gość
Jeszcze dwa wiersze: Gdyby wszyscy tak dmuchali Chinom byśmy dorównali.

Chińczyk mały hwat nigdy z polakiem nie będzie za Pan Brat. Nie ważne czy duży czy mały,ważne aby był ****awy.

Gość Janko

Chcą go wysłać za granicę, by pokazał jak rżnąć pi**ę!