Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anetalkjhgf

Kiedy lekarz przychodzi do rodzącej???

Polecane posty

Gość anetalkjhgf

Skoro poród praktycznie odbiera położna, to co z tymi lekarzami? Przychodzą tylko na szycie? Czy pod koniec akcji? I dlaczego dla wielu dziewczyn takie ważne jest żeby rodzić w szpitalu, w którym pracuje ich lekarz prowadzący skoro oni "wpadają" tylko na moment? Dziewczyny, oświećcie mnie bo jestem dopiero w 3-im miesiącu ciąży i kompletnie się w tych sprawach nie orientuję.

Gość Szybko!
jak już dziecko tuz tuz - wychodzi glowka. co do drugiego to nie wiem - nie mialam takiego parcia na lekarza

Gość łóóó żesz ty.
chyba raczej chodzi o wybór lekarza bo szpital,a nie szpitala bo lekarz. a faktycznie lekarz wpada co kilka godzin zbadać i zadecydować co dalej, potem na samo parcie, mój stał przy oknie i się gapił przed siebie...

Gość mamamamam26
faktycznie lekarz przychodzi pod koniec - a z tym swoim to kobieta sie lepiej czuje jak ma swojego lek - poza tym jak cos idzie nie tak to lekarz którego sie zna mysle ze czasem lepiej zareaguje - zrobi cc a nie zleje ze jeszcze czekamy.. poza tym jak sie rodzi przy swoim to zawsze personel się inaczej zachowuje - albo jak jest nawet inny lekarz a tego zna to inaczej patrzą - mój lekarz zadzwonił do szpitala że jade na patologie bo coś jest nie tak i oni wiedzieli że bede i mysle ze lepiej mnie traktowal niz jakbym przyjechala tak po prostu

Ja poszłam na porodówkę na samo parcie, jak miałam 10 cm. rozwarcia (wcześniej byłam na sali przedporodowej) i wtedy też zawołali lekarza. Badał tętno dziecka między skurczami, patrzył co robi położna, kontrolował ułożenie dziecka, nacinał mnie i szył. Ja nawet nie wiem gdzie mój prowadzący przyjmuje i nie zależało mi jakoś szczególnie żeby był przy porodzie. Ale znajoma rodziła kilkanaście godzin bez postępu porodu, męczyła się, a ponieważ jej prowadzący pracował w tym szpitalu- telefonicznie załatwił jej cesarkę, bez tego pewnie dłużej by ją trzymali.

Gość u mnie lekarz był cały czas
przy porodzie, ale mój poród trwał zaledwie 45 minut i rodziłam w małym szpitalu w małej miejscowości, więc lekarz pacjentów miał niewielu.

Gość anetalkjhgf
Dzięki dziewczyny!