Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gabrysiek

obowd glowki u 5 miesiecznej dziewczynki

Polecane posty

Gość gabrysiek

prosze napiszcie mi jakie obwody glowki mialy wasze dzieci w 5 miesiacu bo moja corka ma 44,7 i wazy 8.060 i ma okolo 70 cm wzrostu jestem strasznie zmartwiona bo nie wiem jak to bedzie dalej lekarz mowi ze narazie jest ok ale i tak sie martwie prosze opowiedzcie

Gość gabrysiek
na siatkach jest na maksymalnym poziomie i we wzroscie i w obwodzie glowki i w wadze

a co ja mam powiedziec jak moj syn byl taki jak mial nie cale 4 miesiace?.... po prostu mamy duze dzieci :)

Gość gabrysiek
no maluszkiem to ona nie jest tylko ciagle sie martwie o jej glowke bo mialam porod z uzyciem przyssawki prozniowej i teraz jej rozmiar glowy ciagle mnie przeraza bo jednak to max a nie srodek siatek centylowych

moja w 5 mies miala 42 cm i wazyla 7.800.. i jest na 50 centylu glowa a waga na 75. Lekarz mowil ze jest ok. a Ty o co sie martwisz?

Gość gabrysiek
ja sie amrtwie glownie przez ta przyssawke bo od urodzenia miala glowke opuchnieta (37,5) jednak opuchlizna zeszla szybko ale teraz za kazdym razem jak jej mierza glowke to boje sie ze wyjdzie poza norme bedize miala za duza glowke albo jeszcze cos gorszego wodoglowie np..... moze sobie wyszukuje problemow?

wyszukujesz, bo z wodoglowiem to sie dzieci rodza albo dostaje sie wodoglowia przy ciezkich urazach.. poczytaj sobie!

Gość gabrysiek
no moze i tak mam nadzieje ze to ze ma tak duza glowke nie bedzie mialo zadnych konsekwencji zdrowotnych tak sie o corcie martwie w dodatku wychowuje ja w uk a tutaj wydaje mi sie ze maja zbyt lekcewazace podejscie do wszystkiego

Bardzo dobrze Cie rozumiem, ja nawet przy malej krostce doszukuje sie powaznej choroby. ale to chyba normalne przy pierwszym dziecku. nie wiem jak jest w uk ale jak lekarz mowi ze jest ok to go posluchaj