Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wie ktos czy

jesli dziecko ma biegunke i temp

Polecane posty

Gość wie ktos czy

a wypija mniej wiecej 500 mln plynu to wystarczy?

a ile ma miesiecy? jak wyglada biegunka? jest sluz badz krew? podajesz jej smecte? enterol? bylas u lekarza? przepajaj jak najczesciej po troszke woda przegotowana

Gość wie ktos czy
maly ma 7 miesiecy kupa jest rzadka ale bez krwi i sluzu maly dostaje smecte ale nie zawsze chce ja zjesc z deserkiem dostaje dicoflor, orselit i jeszcze inne leki zapisane przez lekarza

ja smecte rozpuszczalam w wodzie... ja mojemu dawkowalam pol saszetki na dzien, rozpuszczalam w 50ml wody i dostawal do picia po troszeczke...

nie martw sie moj mial biegunke ze sluzem i krwia przez 9 dni... nie chcieli nas przyjac do szpitala, bo maly nie mial cech odwodnienia ani temp.. poprostu za przeproszeniem sral co chwile, ale normalnie jadl, bawil sie itp...

Gość wie ktos czy
on wlasnie niechce jesc ale staram sie nadrabiac piciem

Gość wie ktos czy
a jakie sa te cechy odwodnienia

poczytaj sobie w internecie.. ale to napewno zapadniete ciemiaczko, sucha skora, blada, taka ziemista, oczy zapadniete... ogolne oslabienie, sennosc

Gość wie ktos czy
ciemiaczko sprawdzam chyba 100 razy dziennie jak tylko odrobine opada to staram sie dac mu pic

Gość wie ktos czy
agnieszka dziekuje ci za odpowiedz

Gość wie ktos czy
ja wlasnie tez zaczynam miec takie mysli szczegolnie ze przed choroba nigdy nie moglam nasrzekac na to jak je bo jadl ladnie rano kasza lyzeczka potem maly sloik deserku zupka mleko jakies jedzonko na dobranoc i w nocy raz mleko a teraz jak zje pol malego sloiczka przez pol dnia to juz jest cos

Gość wie ktos czy
mam wrazenie ze zamiast byc lepiej to jest gorzej

Gość wie ktos czy
juz nie mam sily i pomyslu jak go karmic i poic zeby cos zjadl i wypil

Gość wie ktos czy
pomocy!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość wie ktos czy
noc minela bez temp a teraz znow rosnie

Gość mama oskarka.
idź do szpitala! To za małe dziecko i za długo to trwa! Mój mały ma też 7mc i ja jak ma biegunkę to zaraz biegnę do lekarza, a jakby to trwało 7dni to bym poszła do szpitala, nawet bym naściemniała dodatkowo że dziecko jest senne i słabe byle by przyjęli na odział na obserwacje,byłabym spokojniejsza. Mojej znajomej synek 3miesiące temu zmarł z odwodnienia, zbagatelizowali sprawę-w szpitalu go nie przyjęli bo stwierdzili, że nie jest odwodniony, a on w nocy zmarł- miał 9mc. Tak więc dmuchaj na zimne lepiej

Gość wie ktos czy
on ma biegunke od poniedzialku ale dzis nawet ladnie pije do lekarza mam isc jutro

Gość mama oskarka.
no nie wiem, to twoja decyzja. Myślałam że dłużej to trwa. Znasz swoje dziecko-jeśli twierdzisz, że mały czuje się dobrze to poczekaj do jutra

2 tygodni temu przerabiałam to samo z dzieckiem, mój ma 6 miesięcy pierwsze 3 dni temperatura biegunka i bardzo dużo śluzu w pieluszce, potem już tylko rzadkie kupki. Wszystko trwało tydzień mały nie chciał jeść i pić, lekarka zapisała probiotyk z elektrolitami (floridal baby) i lek homeopatyczny przeciw biegunce. Pić dawałam mu na spaniu wtedy troszkę wypił, dodatkowo w aptekach można kupić kleik marchwiowo ryżowy przeciw biegunce podawałam mu to łyżeczką. Lekarka powiedziała że teraz bardzo dużo dzieci choruje na taką wirusówkę.

Gość wie ktos czy
mi wlasnie powiedziala to samo i stwierdzila ze lepiej by bylo gdyby malego dalo sie w domu wyleczyc on potrafi na raz wypic 120 mln tylko z jedzeniem gorzej

Gość wie ktos czy
widze po nim ze lepiej sie czuje jest weselszy zywszy juz nie taki przytlumiony tylko ta biegunka z temp juz sam walczy ma 38 37,5 37 8 nie przekracza 38,5 tak jak przez ostatnie dni

Gość niech pije...............
Najwazniejsze, zeby pil!!!!!! Dawaj i to jak najwiecej. Postaraj sie, zeby pil Orsalit. Co do odwodnienia - to dziecko senne (moj spal praktycznie 24h na dobe), bialy nalot na jezyku, zapadniete ciemiaczko. Dobrze obserwuj dziecko - bo moj pil duuuzo, a i tak sie odwodnil :(:(:(:(

Gość a ja miałam ten problem
i zadzwoniłam do lekarza, kazała całkiem odstawić mm na dwa dni, dawać kaszki, cole herbate i wogóle wszystko oprócz mleka. Po 2 dniach jest ok.