Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kuchenna rewolucja ;D

pytanie odnośnie pieczarek :D

Polecane posty

Gość kuchenna rewolucja ;D

cześć dziewczyny dopiero zaczynam przygodę z kucharzeniem i mam takie pytanie, jak przygotować pieczarki do np podsmażenia do jajecznicy?umyć, obrać górę, wyciąć nóżkę i to brązowe? czy wystarczy obrać górę i można pokroić całość?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchenna rewolucja ;D
nawet tego takiego cienkiego obok nóżki nie wykrawasz?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość śpij z otwartym oknem
mozna całość pokroić, tylko nie myj za długo pieczarek a najlepiej oczyść ściereczką bo stracą smak. Możesz je podsmażyć na samym maśle na lekko złoty kolor albo z cebulką

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość natalka1111
wystarczy umyc i pokroic.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość możesz obrać, ale nie musisz
wystarczy wyczyścić. Pokroj je w całości- kapelusze i nóżki (gdybys zrobiła, tak jak piszesz, to nic by z nich nie zostało;)) I weź pod uwagę to, że ich objętość po usmażeniu zmniejszy się kilkakrotnie, więc przygotuj ich dość dużo. Aha i przypraw dopiero na końcu, inaczej nie zmiękną.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchenna rewolucja ;D
ok dziękuję Wam bardzo :) dopiero się uczę gotować bo mieszkam sama z ojcem i przejadły mi się schabowe na obiad ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
jajecznica z pieczarkami?? Nigdy nie próbowałam :D ja zazwyczaj obieram, ale ostatnio tylko dokładnie myje :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchenna rewolucja ;D
Edyciak, ja jadłam pyszną u koleżanki: pieczarki, pomidor, szynka, ser żółty, bazylia i cebulka. pyszne było :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kutos
ja nawet nie myje tylko czyszcze recznikiem papierowym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Karminowa Panna
Jedny myją inni obierają. Jesli myjesz to dokladnie, zeby byly czysciutkie. Jesli obierasz to najpierw: odrywasz nóżkę rękoma- jedna ręką trzymasz za kapelusz, drugą za nóżkę, odginasz nóżke i powinna lekko "wyjść" z kapelusza. Kapelusz zwykle łatwo obrać samymi palcami- jak idzie ciezko to nożem zaczynając od wnętrza kapelusza i sciagając skórę na zewnątrz. Nózkę sie skrobie lub cieniutko odkrawa skórke jesli jest brzydka i odkrawa od dolu jeden plasterek- końcówke. Kroisz jak chcesz- w plasterki, kostkę. Smaży się na tłuszczu- na maśle pycha! ale maslo szybko sie przypala wiec trzeba uważac. Nie wrzuca sie calej góry pieczarek bo puszcza wode i beda guumowe. Smazy sie je niewielkimi porcjami by mialy dla siebie dosc miejsca na patelni, by sie nie tłoczyly- wtedy będą zlociste :) Jesli nie chcesz by scimnialy skrop je przed smazeniem odrobiną soku z cytryny. sopraw solą i pieprzem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość kuchenna rewolucja ;D
dziękuję Wam bardzo za instrukcję obsługi ;) Edyciak, zrób sobie koniecznie, palce lizać ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×