Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość John Elton

Jestem au pair i mam taki wilgotny, zagrzybiony pokój, że już nie umiem

Polecane posty

Gość John Elton

wytrzymać. Kilka dni temu zobaczyłam ślimaka. Mam dość, czy Ci ludzie myślą że jestem zachwycona tym pokojem tzn piwnicą? Ide dziś powiedzieć, że tam są ślimaki- nie ma co.

Gość olivia duhnam
jestes pewna, ze to slimak??

Gość BLABABABA
W JAKIM KRAJU JESTEŚ??

Gość John elton
Tak, ślimak. I to nie był tylko jeden raz i nie jeden ślimak. Anglia.

Gość olivia duhnam
jestes pewna, ze slimak, a nie np. pijawka? Ja kiedys przez kilka dni mieszkalam w takim pokoju i tez myslalam, ze mam slimaki. Moj facet zeby mnie nie straszyc potwierdzal, ze to slimaki. Dopiero jak sie wynieslismy powiedzial mi, ze to byly pijawki.

Gość John elton
Super, właśnie o to mi chodziło, żeby ktos mi powiedział, że to jakies pieprzone pijawki. I co ja mam powiedziec tym ludziom? Nie dziekuje nie chce mieszkac w takiej norze gdzie podłoga jest z cegieł, śmierdzi jak w norze i jak widze grzyba to dostaje wysypki?

Gość ale ale ale.............
no wlasnie masz im to powiedziec, chcesz tak mieszkac??? slimiak/pijawka i mieszkanie w piwnicy, dziewczyno, olej te robote i takie warunki!!!!

Gość John elton
tyle, że dzieki nim bede teraz pracowac w coffee shopie, bo to jest od nich, i w sumie nie bede placic rachunkow tylko w zamian bede babysittowac im dzieciaki i sprzatac dom i takie ogole obowiazki. i jestem w czarnej kropce :(

Gość John elton
tzn w piwnicy, tzn nie w podziemiach ale ten 'pokoj'wyglada jakby to była piwnica.

Gość olivia duhnam
no ale czemu im nie powiesz, ze takie warunki ci nie odpowiadaja?

Gość John elton
bo powiedza mi ze nie ma innego miejsca dla mnie tutaj i jesli chce to moge sie wyniesc gdzies indziej? albo pomysla ze chciałabym wrocic do pokoju ktory miałam kiedys a ktory teraz służy za graderobe...a poza tym zaraz sie rozbecze na pewno.

Gość olivia duhnam
no to albo sie wyprowadzisz albo niestety bedziesz musiala to znosic. Ja chyba wolalabym sie wyniesc

Gość John elton
ale kurde, juz mam załatwiona prace i kurs :/ i gdzie sie tu wyniesc jak to małe miasteczko. Czekam własnie na ojca dzieci i powiem to jemu. Powiem ze jest problem bo zle sie czuje w tym "pokoju" ze wzgledu na zapach, stechlizne, te slimako-pijawki, inne robaki, podłogę z cegieł, ktora jest zagrzybiona...itd. ciekawe co powie, jak by co mam 500 funtow, wiec bede uciekac.

Gość hausben
uciekaj stamtad, inaczej dorobisz sie chorych pluc , nerek i moze nawet grzybicy, spiac noc w noc w takiej suterenie a pijawki to juz totalne przegiecie

Gość John elton
to moze były slimaki.

Gość olivia duhnam
zawsze mozesz isc do councilu i powiedziec jaka jest sytuacja. Oni maja mozliwosci zeby ruszyc wlascicieli do odswiezenia pokoju, ale w takiej sytuacji obawiam sie, ze moglabys sie pozegnac z praca

Gość John elton
co Ty, ja nie chce im robic problemow, to generalnie dobrzy ludzie, a to ze mnie wpieprzyli do takiej nory. Powiem gosciowi jak przyjedzie i zobacze co powie: kiedys mowil ze kupi odswiezasz i cos co oczyszcza powietrze ale to chyba nie jest wyjscie.

Gość John elton
kurde, ale zonk :/ wytrzymałam 2 miesiace bo myslalam ze sie przyzwyczaje ale nie da rady, dzis w nocy zoabczyłam z 5 tych obrzydliwych nie wiadomo co ...w dodatku jestem chora- wysiadam totalnie. Tylko co oni mi powiedza?

Gość wolisz sie meczyc czy powiedzi
powiedz ze nie zostajesz dluzej w takim pokoju! tyle! z tego co piszesz to nie sa warunki do mieszkania

Gość John elton
i mam wrocic do PL?

Gość olivia duhnam
ale co to za roznica slimaki czy pijawki?? Ktos tu dobrze napisal mozesz sie nabawic choroby pluc jak tak dalej bedziesz mieszkac.

Gość John elton
boje sie jak zaczne z nimi gadac to sie rozpłacze, juz tyle razy przez to ryczałam :(

Gość wolisz sie meczyc czy powiedzi
ale co z tego ze sie rozplaczesz? pokazesz im ze nei mozesz zyc w takich warunkach i jak bardzo cie to doluje. nie martw sie. wykombinuj cos. zawsze mozesz wynajac jakis pokoj gdzies.. a poza tym to ja nie wiem czy cie tak moga wywalic w razie czego a oni jak mieszkaja? w normalnych warunkach czy caly dom taki jest?

Gość John elton
tzn dom jest b.stary, ale oni sobie wyremontowali pokoje gdzie śpią, kuchnie, lazienke, wiec te pomieszczenia pomalowali i idzie w nich zyc i mieszkac. z drugiej strony nie wiem czy nie przesadzam, ale w koncu kuzwa ja nie umiem juz. nie umiem tez pieprzonej anginy :/ nie wiem czy to przez to, ze wdycham ta pieprzona wstechlizne

Gość brabra stejsend
to nie pijawki tylko tzw. slugs, czyli takie slimaki bez muszelki

Gość John elton
jejku wiem :( nie przypominaj nawet, dla mnie slimak to slimak

Gość babuszka....
dziewczyno Ty normalna jestes? piszesz, ze rachunkow nie placisz, mieszkasz za darmo w zamian za babysitting i sprzatanie. za takie warunki, w ktorych mieszkaszto sie nie placi. na glowe upadlas? albo zmienia Ci pokoj albo szukaj czegos innego. Jak mozna w pokoju z pijawkami/slimakami byc na podlodze z cegiel????!!!! i siebac z wlasciecielami pogadac. tak, mow nam jeszcze, ze to fajni i porzadni ludzie. wez sie w garsc!

Gość babuszka....
i w takiej sytuacji lepszy jest powrot do PL niz ponizanie sie godzac na takie warunki i narazanie swojego zdrowia w takiej norze. niezli mi ludzie, sobie odswiezyli pokoje, a Ty mieszkasz w czyms takim. czy Ty widzisz w jakiej jestes sutyacji i jak oni Cie wykorzystuja???

Gość brabra stejsend
masz racje babuszka, jak tak sie mozna dac traktowac..ja bym za darmo w takiej norze absolutnie nie mieszkala...szybko rozejrzyj sie za nowa praca i mieszkaniem a jak nie to wracaj do polski,

Gość Ja to bym w zyciu nie chciala
mieszkac w pokoju ze slimako-pijawkami! ale obrzydlistwo! wyobraz sobie ze taka slimako-pijawa pelznie po twojej twarzy np jak spisz i np wyssysa krew!fuj