Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dukanwoman

od dzisiaj dieta DUKANA

Polecane posty

Gość dukanwoman

Wszyscy zachwalają, więc i ja postanowiłam zacząć. Od dziś 5 dni fazy uderzeniowej. ktoś da mi jakieś rady z doświadczenia?

Gość wrocławski bard
przeczytaj dokładnie zasady. Co wolno, czego nie. Żebyś później nie narobiła błędów i jak się nie uda nie wypisywała głupot, że dieta nie działa. Albo że Ci zaszkodziła. Trzymać się dokładnie zasad z KSIĄŻKI i przeczytaj wątek maszkuleczki na dieta.pl

Gość paj hi wo
hej j zaczynam z Toba jeśli mogę;) ważę 69 kg przy 172 cm. jesz to białko w dowolnej ilości czy przestrzegasz jakiegoś konkretnego jadłospisu?

Gość paj hi wo
ja postanowiłam , że będę jadła trzy posiłki po prostu takie mniejsze składające się jedynie z białka. Rano tylko muszę wypić kawę z cukrem , bo inaczej nie żyję

Wrocławski bard,bardzo dobrze Ci poradził:)Jesli chcesz sie przyłączyć,to zapraszam na nasz topik:francuska dieta proteinowa.

Gość paj hi wo
babajka ładnie schudłaś:) byłaś tylko na tej diecie?

Gość dukanwoman
to jest moja dieta na dzisiaj: jogurt naturalny 2 jajka na twardo albo jajecznica ( ona musi być zrobiona na parze czy na oleju / maśle też może) Pierś z kurczaka na parze plus papryka surimi 20 dag

Gość paj hi wo
hm a pwiesz mi jaką stroną / książką się kierujesz? nie wiedziałam, że można jeść warzywa w uderzeniowej. ile ważysz przy jakim wzrości jeśli mogę wiedzieć

Gość paj hi wo
ja dziś dwa jajka i twaróg na śniedanie. na obiad to samo bo mieszkam w akademiku i nikt nie dokonczy twarogu za mnie;p

Tak,tylko na dukanie:) Jajecznicę "usmaż" na mleku:)wlej trochę mleka na patelnię,jak zacznie wrzeć wylej jajka i mieszaaaaaaj:)Smacznego.Przy dukanie bardzo polecane są patelnie teflonowe;choć ja "przetrwałam" bez takowej.

W uderzeniówce nie je się warzyw,poza niewielkimi ilościami cebuli lub korniszonów(traktuje się to jako "przyprawy")

Gość dukanwoman
ja mam książkę Dukana, ściągnęłam ją sobie. Spróbuję z tą jajecznicą na mleku, ale nigdy nie próbowałam. mam nadzieje, że będzie ok

Gość paj hi wo
to w takim razie ja może zrobię sobie taką na kolację też;p dukanwomen będziesz coś ćwiczyła?

Książkę proszę przeczytać!!!!!Można pobrać z neta!Dzięki temu będzie szybko:DPolecam:Nie potrafię schudnąć. Muszę uciekać,ale jeśli chcecie moich porad,to wrócę:)🖐️

Gość Alegoriaaaaa
Witam. Tez jestem na dukanie o lutego :) Schudłam 9 kg i jestem bardzo zadowolona

Gość dukanwoman
ja mam książkę DR Pierre Dukan- metoda dr dukana i tak jest lista dozwolonych warzyw. ale nie zamierzam jeść dużo tej papryki, tylko kawałek na przegryzkę.

Gość dukanwoman
Chodzę na fitness. Ale nie mogę dużo ćwiczyć bo coś mnie kuje serce. na pewno bieg, ćwiczenia na siłowni, zajęcia fitness. Chcę do 1 czerwca schudnąć 10 kilo

Gość paj hi wo
Alegoria a z jakiej wagi startowałaś? dukanwomen ja też bym tyle chciała:) jeśli będę ważyła 60 wygram zakład;p Babajka dzięki za pomoc;)

Gość Alegoriaaaaa
mam 163 com wzrostu i wazylam 69 kg teraz 59.5- 60

Gość Alegoriaaaaa
polecam sie zapoznac :) http://www.dietaproteinowa.eu/ http://www.forum.dietaproteinowa.eu/ z waszych przykladowych jadlospisow ktore podajciecie zadne nie sa poprawne. Musicie pamietac ze na tej diecie jecie ile i kiedy chcecie. Nie ma ograniczen. Oczywiscie produkty dozwolone. Nie zwracacie uwagi na kalorie tylko na zawarosc bialka- jak najwyzsze i tluszczu- najlepiej 0%

Ale jeśli ja więcej nie chcę, bo dla mnie to i tak za dużo, to po co jeść na siłe? zaraz sobie walnę jajecznicę z 3 jajek na mleku, a co:) Ale później pierś i surimi

Gość Alegoriaaaaa
heh spoko jesli tym co podals sie najesz i w nocy nie zrobisz destrukcji lodowki to spoko. Tylko pamietaj ze na fazie samych protein je sie o wiele wiecej .... Ale to Ty znasz swoj organizm najlepiej wiec twoj wybor :) tak, mozna mleko oczywiscie tylko 0%

Gość Alegoriaaaaa
jesli macie jakies pytanie to pytajcie :) na wszystkie postaram sie odpowiedziec

Gość paj hi wo
poczytałam sobie trochę i jestem pelna motywacji:) myślę, że fazę uderzeniową przetrzymam 10 dni akurt do świąt;)

Gość Alegoriaaaaa
super, ciesze sie :) a ile chcesz schudnac ? bo 10 dni to sporo ;)

pai hi wo nie mozesz zrobic az 10 dni uderzeniowki,dukan dopuszcza 10 dni w przypadku duzej otylosci i tylko pod kontrola lekarza,ty nawet nie masz nadwagi wiec powinno byc 2-3 dni,no moze 5 jezeli juz chcesz wiecej,ale 10 nie,bo w tej fazie tracimy glownie wode,wiec tak czy siak spadnie co ma spasc a potem sie zatrzyma i tylko szkody mozesz sobie narobic w organizmie,pozdrawiam i zycze powodzenia :) dukanwoman papryka tak i to ile chcesz ,ale nie w I fazie tu musza byc czyste bialka!!! a jemy na tej diecie duzo bo im wiecej bialka tym lepiej schudniesz :) babajka 👄

Gość Alegoriaaaaa
:)