Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość krótka sukienka

Suknia ślubna w stylu lat 50 - co o tym myślicie?

Polecane posty

Gość krótka sukienka

Witam, mam dylemat. Szukam sukni ślubnej ale z tych klasycznych to jakoś żadne mi się nie podobają. Podobają mi się za to takie zwykłe sukienki w stylu lat 50 np: http://www.sklepyokazja.pl/1,wedding-dress.html?sLang=en na zdjęciach z powyższego linku nie widać przodu sukni ale myślałam o tym aby dekolt był w kształcie V lub serca. Sukienkę będzie mi szyła krawcowa. Dodam, że mam typową dziewczęcą urodę i w takich długich sukniach do ziemi wyglądam bardziej jakbym szła do pierwszej komunii a nie do ślubu. Po za tym bardzo podobają mi się kolory tej sukienki bo całej białej nie chcę. Co myślicie?

Gość falsificate
Ja uwielbiam krótkie suknie ślubne i wiele z nich mi się podoba (w przeciwieństwie do długich, które - mam wrażenie - są bardzo do siebie podobne i trudno znaleźć oryginalny model), ale ostatecznie wybrałam długą, ponieważ nie mam szczupłych łydek i widoczne są u mnie mięśnie, takie jabłka w połowie łydki... no ale ta sukienka ze zdjęcia nie podoba mi się i moim zdaniem w niczym nie przypomina sukni ślubnej, z latami 50-tymi też mi się nie kojarzy. Ale ogólnie krótkim sukniom ślubnym mówię tak :)

Gość kitttti
trzeba w dwoch miejscach spacje usunac. Jak sie Wam podoba ta sukienka?

Gość mnie się bardzo podobaja takie
sukienki. ale cena okazała się zbliżona do długiej, i za radą mamy zdecydowała że jednak wezme klasyczną, prostą literkę A. ale przymierzałam taka i wyglądałam świetnie :)

Gość Agentka csi
ja wlasnie poszukuje krotkiej i znalazlam strone z kilkoma fajnymi modelami, http://www.tobihannahbridal.co.uk/ sama zastanawiam sie nad marionette, croseta, grace, cara albo z kolekcji 2010 eglantine

Gość falsificate
kitttti - śliczna ta sukienka, którą pokazujesz! Jeśli jesteś drobna, na pewno będziesz wyglądać cudownie, zazdroszczę Ci ogromnie, bo ja jestem mocnej budowy i śmiesznie wyglądałabym w krótkiej, choć tak mi się podobają...

Gość Suknia ładna
ale czemu chińska? Ja szyję suknię taką o : z troszkę mniejszym dekoltem.

Gość gość
ja myślę ze do sukni ślubnej w stylu lat 50 trzeba mieć dluugie nogi, takie suknie skracaj sylwetkę. ale jest to piękny krój, podobają mi się niesamowicie, wyglądają ponadczasowo i z klasa. gdybym była troszkę niższa to zdecydowałabym się na taka. a ze względu na to ze do takiej długości trzeba mieć ładne buty na proporcjonalnym obcasie, przerosłabym męża... i marzenie o takim kroju odpłynęło :) fajne niektóre są tutaj http://inspirowanewesele.pl/suknie-slubne-w-stylu-lat-50/szczególnie na tych zdjęciach gdzie są nie na modelkach, cale stylizacje rodem z lat 50 są urocze